به گزارش خبرگزاری شبستان، مریم مجتهدزاده، مشاور رئیسجمهور و رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاستجمهور امروز در نشستی خبری گفت: مسئولیت ستاد ملی زن به ترتیب بر عهده رئیسجمهور، وزیر بهداشت، وزیر آموزش و پرورش، وزارت ارشاد، اطلاعات، کشاورزی، رئیس صدا و سیما و رئیس مرکز امور زنان است.
وی اظهار کرد: طرح اعطای تابعیت ایرانی به فرزندان زنانی که با اتباع بیگانه ازدواج میکنند، از مجلس به هیئت دولت آمد که مورد تصویب قرار گرفت و از این پس فرزندان این زنان تابعیت ایرانی کسب میکنند همچنین آییننامه این طرح با همکاری وزارتخانههای کشور، امورخارجه، اطلاعات و دادگستری، معاونت حقوقی رئیس جمهور و مرکز امور زنان و خانواده در حال تدوین است.
مجتهدزاده از بررسی و پیگیری 14 سند پیرامون NJOها و مسایل معیشتی در حوزه زنان خبر داد و اظهار کرد: سعی ما بر این است که بودجه لازم برای این امر را در سال 90 پیشبینی کنیم.
رئیس مرکز امور زنان با بیان اینکه لایحه حمایت از کودکان و نوجوان در هیئت دولت مصوب شد، ادامه داد: این مرکز نظرات اصلاحی خود را در رابطه با این لایحه اعلام کرده است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: بحث امنیت زنان در داخل خانواده و خلأهای قانونی پیرامون حقوق زنان از دیگر مسایلی است که مرکز امور زنان و خانواده در حال بررسی و پیگیری آن است.
رئیس مرکز امور زنان تصریح کرد: ارائه الگویی از زنان آسمانی برای تمام ادیان، تدوین نقشه راه احقاق حقوق بشر زنان و منشور حقوق و مسئولیتهای زنان در اسلام که از پیشنهادات رئیس جمهور در سومین اجلاس وزرای زن کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی بود، در دست تهیه است.
وی با اشاره به پیگیری مشاغل خانگی تصریح کرد: مرکز امور زنان و خانواده بیش از 200 مشاغل خانگی را مورد بررسی قرار داده است. همچنین هماهنگیهایی را با صندوق مهر امام رضا (ع) و توسعه تعاون انجام داده ایم که وامهایی را در اختیار زنان خانهدار قرار دهیم، از 57 هزار شغل خانگی 12 هزار شغل به زنان استان اردبیل اختصاص داده شده است.
مجتهدزاده از تأسیس بیمارستان ویژه زنان خبر داد و افزود: مرکز امور زنان و خانواده بر اساس وظایف خود مشکلات حوزه زنان را رصد میکند. یکی از دغدغههای زنان جامعه ایجاد بیمارستان ویژه برای زنان است که تک تک پرسنل آن را زنان تشکیل دهند؛ از این رو وظیفه نظام است که چنین بیمارستانی را ایجاد کند. بنابراین رایزنیهای لازم در حال انجام و طرح در حال بررسی است که پس از تشکیل این بیمارستان وزیر بهداشت آن را اعلام خواهد کرد. در راستای عملیاتی شدن این بیمارستان مرکز امور زنان اقدامات خوبی را در دست اجرا دارد که انشاءالله استارت آن هر چه زودتر زده شود.
رئیس مرکز امور زنان و خانواده با اشاره به اولویت برنامه مرکز در حوزه زنان خاطرنشان کرد: تمام مسایل و مشکلات زنان جامعه دغدغه مرکز امور زنان و خانواده است. زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست به دلیل مسئولیت دوگانه ای که هم باید نقش پدری و هم نقش مادری را در خانواده ایفا کنند، بیشتر ذهن را مشغول میکند و همچنین بعد از این مسئله، مشکلات دختران جوان است که باید مورد رسیدگی قرار گیرد.
وی ادامه داد: همچنین بررسی مشکلات زنان خانهدار از دیگر اولویتهای ما در مرکز است. زیرا در صورت عدم رسیدگی به مسایل و مشکلات آنها این گروه به یک قشر آسیبپذیر تبدیل میشوند که بعدها مسایل زیادی را متوجه جامعه میکند، نمیتوان در مورد یک قشر پررنگ و در مورد قشر دیگر کمرنگ ظاهر شد، بنابراین بررسی مشکلات همه زنان جامعه مهم است.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته پیرامون مصوبات سومین اجلاس وزرای زن عضو کشورهای اسلامی خاطر نشان کرد: به عنوان رئیس سومین اجلاس وزرای زن، مکاتباتی را در رابطه با وضعیت زنان بحرینی، زنان زندانی در ابوغریب و کودکان و زنان قحطی زده لبنانی با رئیس سازمان ملل انجام دادهام همچنین در تلاش برای تحقق سه پیشنهاد رئیس جمهور در این اجلاس هستیم.
مجتهدزاده با اشاره به دستاوردهای سفر به نیویورک تصریح کرد: در این سفر رئیس جمهور با 17 گروه مختلف از مردم آمریکا از جمله گروههای طرفدار صلح، محیط زیست و سیاهپوستان دیدار کرد. همچنین احمدینژاد با 30 نفر از نخبگان دانشگاه کلمبیا به بحث و گفتوگو نشست.
وی افزود: رئیس جمهور در این اجلاس ضمن دیدار با رئیس سازمان ملل به او گفت که رئیس این سازمان باید نماینده تمام مردم جهان باشد، نه اینکه صرفاً از عده خاصی در جهان حمایت کند.
همچنین در این جلسه فرحناز رافع، مشاور امور بانوان جمعیت هلال احمر با اشاره به تأسیس بیمارستان تخصصی زنان و کودکان در کشور سومالی گفت: این بیمارستان به زودی با حضور رئیس جمهور، رئیس جمعیت هلال احمر و رئیس مرکز امور زنان افتتاح میشود.
شایان ذکر است، نشست خبری مرکز امور زنان شنبه (9 مهر) در مرکز امور زنان و خانواده برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما