۲۵ درصد سدهای استان آبگیری شده است

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل آب منطقه ای گلستان گفت: سال گذشته در این برهه از زمان ۳۲ درصد سدهای استان آبگیری شده بود که در حال حاضر این میزان ۲۵ درصد است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، علی نظری، مدیرعامل آب منطقه ای گلستان، امروز (27 خرداد) در همایش روز جهانی مقابله با بیابان زدایی گفت: متوسط  بارندگی در استان گلستان سالانه 450 میلی متر و میزان تبخیر یکهزار و 500 میلی متر است.

 

وی افزود: سرانه آب تجدیدشونده در استان یکهزار و 400 مترمکعب بوده در حالیکه متوسط سرانه کشور یکهزار و 600 مترمکعب است. همچنین وضعیت استان های همجوار همچون سمنان و مازندران و خراسان شمالی در سرانه آب بهتر از استان گلستان است.

 

مدیرعامل آب منطقه ای استان با بیان اینکه 84.2 درصد منابع آب تجدیدشونده در استان برداشت می شود، اظهارکرد: براساس شاخص های جهانی برداشت بیش از 60 درصد این منابع آبی، موجب ایجاد بحران آب می شود.

 

وی ادامه داد: از حجم بارش هایی که در طول سال رخ می دهد 73 درصد تبخیز شده و تنها 27 درصد باقی می ماند.

 

نظری بااشاره به وجود 36 هزار حلقه چاه در استان، گفت: از این تعداد 20 هزار حلقه مجاز و 16 هزار حلقه چاه غیرمجاز است که 13 درصد منابع آبی از این طریق برداشت می شود.

 

وی در خصوص وضعیت بارش ها بیان کرد: در کشور 26.7 درصد کاهش بارندگی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ثبت رسیده است و در مقایسه با درازمدت 30 درصد کاهش دارد.

 

مدیرعامل آب منطقه ای استان گفت: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون میزان بارش ها 18.6 درصد نسبت به سال گذشته در استان افزایش یافته اما در مقایسه با درازمدت کاهشی 1.3 درصدی را نشان می دهد.

 

وی گفت: خشکسالی و افزایش دما به همراه تغییرات اقلیمی موجب شده تا این افزایش بارش تأثیری در آورد رودخانه ها و حجم رواناب ها نداشته باشد.

 

نظری اعلام کرد: سال گذشته در این برهه از زمان 32 درصد سدهای استان آبگیری شده بود که در حال حاضر این میزان 25 درصد است.

 

علی نجفی نژاد، رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان هم در این همایش گفت: به رغم هزینه های میلیاردی برای مسائل مختلف، اما همچنان شاهد وخامت اوضاع هستیم. یکی از اصلی ترین دلایل این اتفاق، فاصله زیاد با واقعیت و وضعیت موجود است.

 

وی افزود: آب، پیوند دهنده بسیاری از فرآیندهاست و اگر تغییری در یکی از بخش ها ایجاد شود، برسایر بخش ها هم اثرگذار خواهد بود.

 

رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان خاطرنشان کرد: برخی از برنامه ها در تضاد کامل با هم قرار دارد. وقتی سیاستگذاری برای کاهش مصرف آب است اما در بخش کشاورزی شاهد کشت محصولات آب بر هستیم.

 

وی با بیان اینکه هنوز آمار درستی از عرصه های منابع طبیعی و وضعیت موجود در دست نیست، اظهارکرد: در برخی آمارها وسعت بیابان در استان 26 هکتار اعلام شده که با واقعیت انطباق ندارد و باید اصلاح شود.

 

کد خبر 711311

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha