آتش سوزی کابوس هرساله جنگل های زاگرس/ ضرورت تقویت تجهیزات اطفاء حریق

خبرگزاری شبستان:جلوگیری از آتش سوزی جنگل ها و تقویت تجهیزات اطفاء حریق برای کاهش آمار حریق در جنگل ها با گرم شدن هوا و خشک شدن گیاهان ضروری است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد،  هر قدم که به تابستان نزدیک تر می شویم، رنگ سبز طبیعت جای خود را به رنگ زرد می بخشد، با خشک شدن محصولات زراعی  و آغاز فصل برداشت از مزارع گندم، جو، عدس و...  بساط سبز دامان دشت ها هم رنگ باخته و خشک می شوند.

 

از طرفی مردم در اوقات فراغت و آخرهفته ها به دامان طبیعت در کنار چشمه ها، رودخانه ها و یا دامان جنگل ها رفته و ساعتی از زندگی را در دامان طبیعت می گذرانند.

 

آتش کابوس هرساله جنگل های زاگرس است، باقی ماندن جرقه ای کوچک از آتش گردشگران که برای طبخ غذا روشن می شود و یا حتی سیگاری کوچک می تواند خبری از اتفاقی هولناک برای جنگل و حیوانات جنگلی باشد.

 

در چنین رخدادهای که در سال های اخیر به وفور رخ داده است بخشی از درختان جنگلی و حیوانات طعمه حریق شده و قسمتی از جنگل نابود می شود.

 

آتش سوزی های عمدی و غیرعمدی جنگل ها یکی از چالش های مهم فرا روی جنگل های لرستان است و سالانه به صورت میانگین 2 هزار هکتار از جنگل های استان دچار حریق می شود.

 

 

با توجه به پوشش گیاهی انبوهی که امسال در استان بر اثر بارش های خوب باران بهاری وجود داشت، با خشک شدن این پوشش ،ریسک آتش سوزی جنگل و مراتع هم بیشتر است.

 

جلوگیری از آتش‌سوزی جنگل‌ها نیازمند همت همه جانبه در گام اول مسئولان و بعد مردم است، همتی برای صیانت از زندگی درختانی که با هر نفس زندگی، سرسبزی و نشاط می بخشند.

 

جنگل پهناور و گسترده زاگرس سال های زیادی است که دچار پدیده زوال است و هر ستا بیشتر دامن سبز خود را جمع می کند.

 

خشکیدگی و زوال پدیده ای شوم  است در سال های اخیر باعث از بین رفتن سطح زیادی از جنگل های بلوط شد.

 

تغییر کاربری جنگل ها، وجود ریزگردهای خاکی، استفاده غیرمجاز از پوشش‌های گیاهی، قطع درختان جنگل به صورت غیرمجاز برای مصارف غیرخانگی یا تامین سوخت، دام مازاد غیرمجاز بر ظرفیت در رویش‌گاه ها از عوامل اصلی تخریب جنگلها و فضاهای سبز به شمار می‌آیند.

 

با توجه به وجود یک میلیون و 200 هزار هکتار مساحت جنگلی،  در استان لرستان، صیانت از جنگل های بلوط نیازمند امکانات حداقلی برای حفاظت و نگه داری و به کار گیری نیروی انسانی توانمند است.

 

 

 اهمیت و ارزش درختان جنگل های زاگرس بویژه بلوط به عنوان بیشترین گونه درختی این جنگل ها از نظر اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی  برکسی پوشیده نیست.

 

درختان بلوط جزء پیاله داران هستند و با توجه به سنگینی میوه جزء درختان مهم از نظر کنترل و تنظیم اکو سیستم و شرایط تنوع زیستی هستند.

 

همچنین با توجه به اینکه جنگل های بلوط محل تامین غذای بسیاری از جانواران علف خوار، حشرات و  جوندگان و سایر موجوداتی که در جنگل ها حضور دارند  هستند، حیات بسیاری از  موجودات وحوش و حتی حشرات درشت و ریز به این درخت وابستگی دارد.

 

با شروع فصل گرما و  خشک شدن مراتع  شرایط برای آتش‌سوزی مراتع و جنگل‌ها تسهیل می‌شود، که توجه مردم و مسئولان به اقدامات پیشگیرانه در این راستا ضروری است.

 

مشارکت مردمی برای صیانت و حراست از ظرفیت های خدادادی چون منابع طبیعی، جنگل ها و مراتع می تواند گامی موثر در راستای صیانت از جنگل ها و مراتع باشد.

 

 

 همچنینی همت فرمانداران شهرستان‌ها و مسوولان استان برای جلوگیری از آتش‌سوزی جنگل‌ها ضروری است.

 

با توجه به کمبود منابع و تجهیزات در راستای جلوگیری از آتش‌سوزی ضرورت تقویت تجهیزات و ایجاد آتش‌بر و تجهیز روستایی برای جلوگیری از آتش‌سوزی جنگل‌ها بسیار مفید و مؤثر است.

 

با فرا رسیدن فصل آتش سوزی بایستی نظارت جامع بر اکیپ های اطفاء حریق، دیده بان ها و احداث آتش بر ها انجام شود تابتوان با حضور به موقع و سریع در محل حریق ، کاهش سطوح حریق را باعث شد.

 

احیای جنگل ها و صیانت از آنها در بهبود زندگی مردم و همچنین در حوزه درآمد زایی بسیار اهمیت دارد.

کد خبر 711261

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha