به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، غلامرضا حقایق پور امروز (۲۳ خرداد) در نشست شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت که در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: در سال جاری نخستین جلسه این شورا به دستور استاندار قزوین تشکیل شد و مقرر بود دستگاه های اجرای برنامه های ترویجی خود در توسعه فرهنگ ایثار و شهادت را به دبیرخانه شورا ارسال کنند که متأسفانه این کار انجام نشده است.
وی ادامه داد: هدف از ارائه برنامه از سوی دستگاه های اجرایی این بود که هماهنگی ایجاد شده و از موازی کاری جلوگیری شود و در واقع از منابع محدودی که دستگاه های اجرایی برای برنامه های ترویجی دارند، استفاده بهینه شود تا زمینه حضور حداکثری مردم و مسئولان را در این برنامه ها دنبال کنیم.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین اضافه کرد: دستگاه های اجرایی مختلف، مساجد، پایگاه ها و شوراها اقدام به برگزاری یادواره شهدا می کنند که این اقدام جای تشکر دارد ولی به دلیل نداشتن برنامه مناسب و عدم حمایت لازم از برنامه ها، این مراسم ها سطحی برگزار شده و خروجی لازم محقق نمی شود که این موضوع به عدم هماهنگی باز می گردد و شورا درصدد است هماهنگی در دستگاه ها برای استفاده بهتر از برنامه ها ایجاد کند زیرا فقدان این امر آفت بزرگی برای برنامه ها است.
وی تأکید کرد: می توانیم در قالب دبیرخانه شورا این کار را انجام دهیم و با استفاده از نظرات کارشناسان این برنامه ها را غنی کنیم.
حقایق پور افزود: یکی دیگر از موضوعاتی که وجود دارد، بحث تابلوهای تبلیغاتی در سطح استان است و دستگاه های اجرایی با سلایق مختلف از آن استفاده می کنند و برخی از این بیلبوردهای تبلیغاتی کار فرهنگی و توسعه ایثار و شهادت را تنزل می دهند.
وی با اشاره به شهدای شاخص استان قزوین اظهار کرد: ما با وجود اینکه در استان ظرفیت های بی نظیری در بحث شهدای شاخص داریم مانند شهید بابایی، شهید ابوترابی و شهید لشکری ولی از این ظرفیت نتوانستیم به خوبی استفاده کنیم و برنامه خاصی برای شهدای شاخص وجود ندارد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین خاطر نشان کرد: ما برنامه های متعددی در این زمینه تدارک دیده ایم و اگر هماهنگی بین دستگاه های اجرایی باشد، می توانیم در سال یک برنامه فاخر در بحث شهدای شاخص داشته باشیم که اثرگذاری این کارها بیشتر از برنامه های متعدد و بی کیفیتی است که در استان انجام می شود.
وی اعلام کرد: در این بین هم جا دارد رسانه های مختلف ورود جدی در حوزه های ترویج فرهنگ ایثار و شهادت داشته باشند چراکه سوژه های مناسبی در این حوزه وجود دارد.
حقایق پور عنوان کرد: موضوع دیگری که وجود دارد این است که بسیاری از دستگاه ها در خصوص تجلیل از خانواده شهدا، جانبازان و آزادگان به خوبی ورود نمی یابند و با وجود تشکیل دبیرخانه سپاس، دستگاه ها ورود جدی ندارد و نسبت به برنامه هایی که در این خصوص ارائه می دهیم عنایت لازم را ندارند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین تصریح کرد: در سال جاری اولین کنگره ۳ هزار شهید استان برگزار می شود که این امر را به فال نیک می گیریم و از تلاش همه دستگاه ها که ورود جدی به این امر برای برگزاری برنامه های مختلف داشتند، تشکر می کنیم و این امر نباید معطوف به سال ۹۷ باشد و باید نهادینه شود.
وی افزود: این شورا و دبیرخانه ظرفیت خوبی در اجرایی کردن این برنامه ها دارد و باید در سال های آتی هم برای اجرای این برنامه ها اقدام کنیم و ما باید در جهت فرهنگ سازی اتفاقات مبارکی که در سال جاری در قالب کنگره رخ می دهد، قدم برداریم و برای ماندگاری برنامه ها اقدام شود.
حقایق پور در ادامه با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت اظهار کرد: فضای مجازی می تواند در توسعه این فرهنگ موثر واقع شود و از همین رو هم پایگاه اطلاع رسانی ۳ هزار شهید استان قزوین راه اندازی شد و تقویت این سایت و تبلیغ آن در دستگاه های مختلف می تواند رافع بسیاری از مشکلات شود.
وی ادامه داد: شناسایی شبکه های مجازی فعال در استان، تشکیل جلسات هماهنگی برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در فضای مجازی و ساماندهی تبلیغات محیطی در سطح استان قزوین از دیگر اقداماتی است که می تواند در این حوزه موثر واقع شود.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین یادآور شد: در بنیاد شهید کانون فرهنگی هنرمندان ایثارگر تشکیل شده و این هنرمندان را ساماندهی کردیم و از این ظرفیت هم می توانیم در ترویج این فرهنگ استفاده کنیم.
نظر شما