کارگاه های آموزشی مجتبی راعی و مهرداد اسکویی در راهروهای حوزه هنری

اسکویی از فیلمسازان کشور معتقد است که ثمره کارگاه های آموزشی امسال، در جشنواره رویش سال دیگر نمود خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری شبستان، راهروهای حوزه هنری با حضور فیلمسازان جوان استان های کشور این روزها حال و هوای خاص دارند. این فیلمسازان از 30 استان کشور برای شرکت در کارگاه‌ها‌ی آموزشی سه روزه که به مناسبت جشنواره رویش برگزار می شود به تهران آمده بودند.


در این سه روز مجتبی راعی در بخش سینمای داستانی و مهرداد اسکویی در زمینه سینمای مستند به این فیلمسازان آموزش می دادند. نمایش فیلم و سپس گپ و گفت درباره آنها از جمله فعالیت های استادها و فیلمسازان در این کلاس ها بود.


راعی سخت می آموزد و شاگردانش سرا پا گوشند. او می داند که عشق به تعلم استاد را راضی به تحمل مشقات این کار می کند. او می گوید:« از ابتدا به معلمی علاقه داشتم. در چند دانشگاه هم تدریس کرده ام. همین علاقه باعث می شود سختی های کار بر من آسان شود.»


راعی معتقد است:« ما نمی توانیم کسی را فیلمساز کنیم. انسانی اگر خود دغدغه این کار را داشته باشد تلاش می کند و به هدف خود می رسد.» او در این تردید به سر می برد که آیا این فیلمسازان منتخب استان ها در شهرهایشان بهترین هستند و انتخاب ها درست بوده است؟ راعی کارگردانی است که در این کارگاه ها در تمام این سال ها حضوری مستمر داشته است.


مهرداد اسکویی فیلمساز مستند که طی شش سال گذشته یکی از استادهای این کارگاه بود درباره برگزاری این کلاس ها می گوید:« در سال های گذشته با سفر به استان‌ها‌ی مختلف کارگاه های آموزشی را برگزار می کردیم. اما از امسال این کارگاه ها در تهران برگزار می شوند و سعی بر این است که فیلمسازانی که طرح و یا ایده ای دارند یا فیلم در دست ساخت دارند در این کارگاه شرکت کنند. از این طریق می توان درباره ایده یا فیلم گفت و گو کرد و فیلم را مورد بررسی قرار داد. در عین حال اگر در ساختار،ایده و یا روایت مشکلی بود آن را با فیلمساز مطرح می کنیم. »


فیلمسازان حاضر در این کارگاه ها همگی جوان اما با کوله باری از ساخته ها و فیلم هایشان هستند. اسکویی فیلمسازانی که در این کلاس ها شرکت می کنند را به دو دسته تقسیم می کند و می گوید:« ما با دو گروه از فیلمسازان در کارگاه ها روبرو هستیم. اول کسانی که تا حدودی در کار مستند سازی باتجربه هستند که این دسته سینمای مستند برایشان جدی است و تجربه های خوبی هم در این زمینه دارند چرا که برای این کار وقت می گذارند، تحقیق می کنند و درگیر موضوع می شوند. این گونه از فیلمسازان معمولا انتخاب موضوع خوبی هم دارند.این فیلمسازان فیلم های خود را می آورند و ما درباره آنها با هم گفت و گو می کنیم. در این گپ و گفت ها کل گروه شرکت می کنند و فضای کارگاه آموزشی به سمت گفت و گو و مشارکت پیش می رود.»


اسکویی ادامه داد: اما دسته دوم:«دسته دوم از حاضران در کارگاه ها فیلمسازانی هستند که خیلی عجولانه و طی دو یا سه روز موضوع فیلم خود را انتخاب می کنند و یا تهیه کننده‌ای به آنها می گوید روی موضوعی مشخص کار کنند این در حالی است که روی آن موضوع تسلط کامل ندارند و یا از نحوه ساختار فیلم شناخت ندارند .این گونه است که فیلم ها معمولا یا ضعیف هستند یا خوب کمتر حد وسط دارند.»


وی معتقد است، ثمره کارگاه های آموزشی امسال، در جشنواره رویش سال دیگر نمود خواهد داشت. چهره جست‌و‌جو‌گر و مشتاق فیلمسازان جوان نشان از نشستن حرف های استاد بر دل دارد. استاد می گوید:« ما داریم با ساخت مستند پازل تاریخ ایران را فراهم می کنیم. ما حق نداریم در فیلم هایمان پلان اضافه بگذاریم و وقت مردم را بی جهت بگیریم. ما موظفیم تصویربردار، تدوین گر، قصه گو و فیلمساز بهتری باشیم.»


ابتدای کلاس مرضیه دهقانی نشسته. او از بندرعباس آمده با مستندش:« عروسی در محرم». مدرک دیپلم دارد. او کارگاه را بسیار مفید می داند و می گوید:« ما این جا می توانیم با بقیه فیلمسازان آشنا شویم و فیلم هایشان را ببینیم.» او یک زن فیلمساز است که با مشکلات زیادی روبروست:« به عشق سینما و فیلم ساختن تمام این مشکلات را تحمل می کنم.»دهقانی می رود تا بیشتر بیاموزد در کلاس هایی که به گفته خودش بسیار به او آموخته بودند.


هیوا صوفیه از کردستان آمده. او لیسانس جامعه شناسی دارد و ده فیلم مستند و داستانی ساخته. او این کلاس هاا را به خاطر صمیمیت موجود در آن و دیدن فیلم های زیاد مفید می داند. صوفیه معتقد است اگر این کلاس ها در شهر خود او برگزار می شد دیگر مشکل خستگی از راه آمده، را نداشت.


دیگر فیلمساز حاضر در این کارگاه مهدی فتحی است که از اراک آمده. او دارای مدرک فوق دیپلم سینما و تدوین گر است.این فیلمساز برگزاری کارگاه‌ها‌ی آموزشی را در شهرهای مختلف وسیله ای می داند که می توان از آن طریق با لوکیشن های جدید و قومیت‌ها‌ی مختلف آشنا شد. او تا به حال 26 فیلم تدوین کرده و چندین فیلم را هم ساخته است.


بنا بر گزارش روابط عمومی جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش، محمدرضا میناپور اهل بوکان آذربایجان غربی است. او می گوید:« این کارگاه ها عالی هستند و اگر ادامه یابند شاهد رشد فوق العاده ای در کیفیت فیلم های کوتاه دینی خواهیم بود.»


این کارگاه چهارمین کارگاه آموزشی صادق سوری است. این تصویربردار از زاهدان به تهران آمده و پیشنهاد می دهد: « این کارگاه ها همه در زمینه کارگردانی است. اگر در زمینه هایی چون تصویربرداری و تدوین هم برگزار شود حاصل کار بسیار بهتر خواهد شد.»

 

پایان پیام/ 

کد خبر 71044

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha