به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، زهرا حکیم جوادی امروز (۲۰ خرداد) درهمایش بررسی نقش و جایگاه خانواده در تعمیق و گسترش فرهنگ عفاف و حجاب با تأکید بر ارائه راهکارهای عملی برای نهادینه سازی عفاف و حجاب که در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: قطع یقین دین اسلام، کامل ترین پیام را برای ما به ارمغان آورده و در همه جنبه ها اهل نظر است و مسئله ای نیست که اسلام در آن باب سکوت کرده باشد چراکه زیرا دین راه و رسم زندگی را نشان می دهد.
وی ادامه داد: تمام پیامبران و انبیا که از سوی خداوند متعال آمده اند، مقطعی بوده و زمینه ساز دین اسلام بودند به طوری که حضرت عیسی آمده بود تا به آمدن پیامبری بشارت دهد که نامش احمد است و در زمان بعثت پیامبر (ص) مردم به رشد رسیده بودند که امکان بیان حرف آخر بود.
استاد حوزه علمیه قم اضافه کرد: دین اسلام بر خلاف دیگر ادیان که می گوید زندگی کن هر گونه که دوست داری و در کنارش دین دار هم باشد، مبنایش آیین، راه و رسم زندگی است و اسلام برای همه مسائل فردی و اجتماعی دستورالعمل دارد.
وی عنوان کرد: بر اساس دستورات دین اسلام، مهمترین نکته در حفظ اجتماع و خانواده در راه خدا قدم برداشتن است و اگر انسان راه رشد و روشن را نرود و خدا را ولی قرار ندهد، دچار مشکل می شود.
حکیم جوادی تأکید کرد: مهمترین رکن اجتماع، خانواده است و خانواده تجلی تک تک افراد آن است ، سازندگی یک فرد خانواده و سازندگی خانواده، اجتماع را می سازد و سازندگی اجتماع موجب سازندگی عالم می شود.
وی با اشاره به اهمیت پیاده کردن دستورات قرآن در زندگی توضیح داد: قرآن کتابی است که هرگز نتوانسته اند در آن اختلاف پیدا کنند، ما پشتوانه قوی مانند قرآن و سنت پیامبر را داریم و در این دوران که فتنه ها بسیار زیاد است، دشمن هم بسیار داریم، تعدادمان هم کم است و امام مان هم در غیبت است در چنین شرایطی خداوند ما را رها نمی کند بنابراین اصل اول این است باور کنیم خدا برای ما دین کامل و بی نقص فرستاده است.
استاد حوزه علمیه قم گفت: برخی می گویند دین متعلق به یک هزار و ۴۰۰ سال پیش است و امروز کارایی ندارد و در واقع یکی از معضلات اجتماع و خانواده ها این است که می گویند دین جوابگو نیست در حالی که هیچ جای دین بن بست ندارد زیرا از سوی خداوند متعال آمده وکلام آخر هم بوده و خداوند آن را حفظ کرده است.
وی اعلام کرد: اسلام بن بست ندارد و برای همه موضوعات راهکار دارد و ۲ شیوه پیشگیری و درمان را برای همه مشکلات اتخاذ کرده است؛ ما باید دقت کنیم تا مشکلات پیش نیاید و در واقع کسی که پیشگیری می کند دچار مشکل نمی شود ولی اگر در اثر غفلت و جهل مشکلی پیش آمد، راه درمان لازم است.
حکیم جوادی اظهار کرد: مشکلات جامعه از بیماری های روح است و بیماری جسم برای اجتماع مشکلی را ایجاد نمی کند، ما باید فرزند مان را طوری تربیت کنیم که روح و قلب سالمی داشته باشند چراکه اگر دچار بیماری روحی شوند، اجتماع را هم فلج می کنند.
وی افزود: ما مشکلات جسمی را جدی می گیریم در حالی که مشکلات روحی بسیار جدی است، بدترین آفت و درد جامعه فقر است ولی از فقر بدتر ناراحتی و بیماری های بدن است زیرا فقر را با صدقه می توان جبران کرد ولی بدتر از فقر بیماری های جسمی است که با پیشرفت علم پزشکی هم می توان آن را تا حدی درمان کرد و از بین برد ولی از این بدتر هم داریم که به فرموده امام علی (ع) مرض القلب و بیماری های روحی است.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: مخاطب آیات قرآن، دل و یا قلب ما است و هرگز ملائکه برانسانی که قلبش مریض است سجده نمی کنند، بنابراین خداوند متعال دستور داده هم خود و هم خانواده تان را حفظ کنید زیرا گاهی دل وجود انسان را می سوزاند و این با صدقه و علم پزشکی درمان نمی شود.
وی اضافه کرد: اگر بخواهیم معضلات خانواده را از بین ببریم ابتدا باید روی خود کار کنیم زیرا انسان تا خود را تربیت نکند، نمی تواند فرزندی را تربیت کند و بر اساس روایات فرزندان آن نیستند که ما می خواهیم بلکه آن می شوند که ما هستیم؛ بنابراین قدم اول اسلام برای خود ماست و ابتدا باید خود را اصلاح کنیم و خودسازی داشته باشیم.
حکیم جوادی عنوان کرد: مهمترین نکته در از بین بردن مشکلات جامعه این است که روی خود پدرها و مادرها حتی قبل از ازدواج کار کنیم، زیرا فرزندان تجلی پدر و مادر و نمایی از آنها هستند قدم دوم در تحکیم خانواده و تربیت فرزندان شایسته انتخاب همسر است و این امر مهمترین نقش را در تحکیم خانواده دارد.
وی افزود: خداوند می فرماید یک زمین پاک و مرغوب گیاهی که از آن رشد می کند، گیاه خوب و مرغوب است بنابراین انسان خوب می تواند انسان خوب تربیت کند.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: متأسفانه مشکل عفاف و حجاب و حیا در جوامع وضعیتی را درست کرده که رنگ و بوی ازدواج عوض شده و از نکته های مهم این است که یا جوانان زیر بار ازدواج نمی روند و یا اینکه زیبایی ملاک اصلی ازدواج شده است در حالی که کنار این امر باید سایر مسائل هم در نظر گرفته شود و زیبایی برای تحکیم خانواده کافی نیست.
وی بیان کرد: خداوند متعال زینت به زن ها بخشید تا مادری زیبا و همسری جذاب شوند ولی این زینت خرج اجتماع شد، بنابراین راهکار اصلی این است نگاه به نامحرم نکرده و زینت خود را بپوشانیم و این کار به معنای پیشگیری است.
حکیم جوادی با اشاره به دستورات اسلام برای حل مشکلات تأکید کرد: یکسری از دستورات اسلام برای درمان کردن است از همین رو باید انسان روی خودش کار کند و سپس خانواده تشکیل دهد، حال اگر در این امور کوتاهی شد یا به نحو احسن انجام نشد راه درمان این است که بر اساس فرمایش حضرت علی همت خود را روی جوانان و بچه های خود گذارید قبل از اینکه اهل باطل روی فرزندان تان کار کنند.
وی خاطر نشان کرد: ما برای همه امور فرزندان مان هزینه می کنیم ولی این سوال وجود دارد چه مقدار برای دین آنها هزینه کرده و کار می کنیم؛ منشا بیماری های روحی مانند اضطراب و پریشانی در نوجوانان این است که شرایط خوبی در خانواده برای فرزندان وجود ندارد و باید یک همراه دینی برای فرزندمان انتخاب کنیم تا فرزند ما در مسیر درست قرار گیرد و در موقعیت های مختلف بداند چه کاری انجام دهد.
استاد حوزه علمیه قم یادآور شد: مهرو محبت، اغماض و چشم پوشی، صبر و تحمل و دیدن خوبی ها در خانواده و تفکر پدر و مادر برای فرهیخته کردن فرزندان از دیگر راهکارها در تحکیم خانواده است.
نظر شما