به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر مجید ملانوروزی، مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در نشست تخصصی آسیب شناسی دهمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: هنرمندان تجسمی در آتلیه های شخصی خود کار می کنند و آثارشان را در نگارخانه ها می فروشند. تجسمی مانند موسیقی و سینما نیست، فیلم نیاز به پروانه و مجوز اکران دارد، سپس سالن هایی را در اختیار فیلمساز قرار می دهند و گیشه برای کارگردان و تهیه کننده مهم است. موسیقی هم در جشنواره فجر گیشه دارد اما برای هنرهای تجسمی اینطور نیست زیرا در جشنواره هنرهای تجسمی فجر نه بلیتی می فروشند و نه آثار را می فروشند. در حقیقت جشنواره تجسمی فجر برای هنرمندان جنبه مالی ندارد.
دکتر ملانوروزی اظهار داشت: حراج آثار هنرمندان تجسمی را داریم که قیمت اثر را تصویب می شود تا اگر خواستند کار را بیمه می کنند و یا بخرند، قیمت داشته باشد. همچنین اکسپوهای هنری داریم که با فضاسازی که انجام می شود کار هنرمندان به فروش می رسد، بیینال ها را نیز داریم، در حقیقت رویدادهای مختلفی در تجسمی داریم که برای هنرمندان اهمیت دارد. جشنواره تجسمی فجر در 10 سال اخیر شکل گرفت، هنرمندان تجسمی خیلی نیاز به دولت ندارند، نقاشان آثار خود را می کشند و سپس می فروشند البته جوانان تمایل دارند که آثار خود را به جشنواره دولتی بفرستند.
وی تصریح کرد: وقتی بیینال ها برگزار نشد آثار در قالب جشنواره تجسمی فجر جمع شد، دبیرخانه و هیئت داوری تشکیل شد. در دولت یازدهم بنا بود کارهای هنری به انجمن های تخصصی و اهالی هنر سپرده شود و بیینال ها راه اندازی شود. تصمیم دولت این بود که بیینال ها را به انجمن ها بسپاریم. 138 بیینال در جهان داریم که برخی از آنها بسیار مهم است. هر هنرمندی دوست دارد کارش به بیینال های مهم برود همانطور که سینماگران ما دوست دارند کارشان به کن برود.
مدیر مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مهمترین خلا در حوزه تجسمی بیان کرد: مهمترین خلا در حوزه تجسمی این است که 30 رشته هنری جدید در این حوزه داریم که آنها تشکل، انجمن و جشنواره مشخصی ندارند. پرفورمنس ها، هنرهای مفهومی، ویدیو آرت و هنرهای طبیعت گرا از جمله هنرهای جدید هستند، هنرهای نو اسپانسر دارند، سعی کردیم آرام آرام جشنواره های هنرهای تجسمی فجر را به سمت کمبود و خلأ موجود در هنرهای تجسمی ببریم یعنی به سمت هنرهای نو ببریم.
دکتر ملانوروزی با بیان اینکه ما کمبود جشنواره نداریم، عنوان کرد: در کشور 60 جشنواره خصوصی داریم که هر روز به این تعداد افزوده می شود، یک سری خلاهایی در حوزه تجسمی وجود دارد که نقش دولت در آن کمرنگ است زیرا دولت سیاستگزار است، ما فکر کردیم جشنواره فجر می تواند خلاهایی که در حوزه تجسمی هست را پوشش دهد. جشنواره هنرهای تجسمی فجر می تواند جریانی باشد که کارنامه هنر تجسمی در طول سال را ارایه دهد. حتما نباید جشنواره تجسمی فجر نمایشگاه باشد. نمایشگاه یک بخش این جشنواره است، شناسایی، تقدیر و تشکر بخش های دیگر آن هستند. جشنواره تجسمی فجر چیزی فراتر از بیینال های تخصصی نیست.
وی خاطر نشان کرد: جشنواره فجر مردمی است و باید علاقه مندان را جذب کند. سعی کردیم در تمام جشنواره ها بخشی از ستارگان، اساتید و کسانی که مقام گرفتند را داشته باشیم. جشنواره فجر فرصتی برای دعوت از هنرمندان خارجی است. تجسمی در دنیا از نظر تبلیغات نسبت به موسیقی و سینما کمتر دیده می شود اما در طول تاریخ تاثیر بیشتری خواهد داشت. یک فیلم چند هفته اکران می شود اما یک مجسمه سالها در یک میدان می ماند و مردم آن را می بینند. زبان تجسمی سخت تر و انتزاعی است.
نظر شما