به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، مراسم سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) با حضور و سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین محمدحسین مختاری، رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در شهر پرتوریا، پایتخت آفریقای جنوبی برگزار شد.
در این مراسم که شخصیتهای دانشگاهی و حوزوی اعم از شیعه و اهل سنت حضور داشتند، رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی به عنوان سخنران مدعو به موضوع «وحدت اسلامی از نگاه امام خمینی (ره)» پرداخت و عنوان کرد: حضرت امام (ره) از همان آغاز نهضت، بحث وحدت اسلامی را مطرح کردند و فرمودند: در میان تمام مذاهب اسلامی باید یک وحدت، همبستگی و یکپارچگی وجود داشته باشد.
اندیشههای گروههای متعصب و افراطی در نگاه حضرت امام (ره) مطرود است
حجت الاسلام و المسلمین مختاری تصریح کرد: متأسفانه تفسیرهای غلط و نابخردانه ای از متون دینی توسط برخی از گروههای متعصب و افراطی بیان میشود که این نوع اندیشهها از نظر امام (ره) مطرود است.
وی با بیان اینکه گروههای متعصب برای رسیدن به مقاصدشان حتی از کشتن برادران مسلمانشان دریغ نمیکنند، افزود: این تفسیرهای غلط باعث بروز و ظهور مشکلاتی در راستای وحدت اسلامی شده است؛ حتی تفسیرهای نادرستی از بعضی از مسائل فقهی اسلامی مثل جهاد، باعث بدبینی نسبت به مسلمانان در جهان شده است.
مسئول موسسه بین المللی عروةالوثقی با بیان اینکه یکی از مصیبتهایی که متوجه اسلام و مسلمین شد، تفسیرهای متعصبانه و افراطی و غیرمعقول برخی از گروهکهای مسلمان نسبت به احکام اسلامی است، گفت: این نوع تفسیرهای غلط به دشمنان اسلام کمک میکند تا بیشتر به سرزمینهای اسلامی تجاوز کنند و باعث رخنه و اختلاف بین مسلمانان شوند.
تأثیرگذاری نقش مساجد، علما و دانشگاهیان در ایجاد وحدت اسلامی از منظر امام راحل (ره)
حجت الاسلام و المسلمین مختاری در ادامه به نقش مساجد، علما و دانشگاهیان در ایجاد وحدت اسلامی پرداخته و تأکید کرد: از منظر امام خمینی (ره)، هم مساجد هم علما و هم دانشگاهیان در ایجاد وحدت اسلامی تاثیرگذار هستند.
وی بیان داشت: وظیفه عالمان و نخبگان حقیقی دین این است که تفسیر صحیح از مبانی اسلامی ارائه دهند و خطر گروههای افراطی را نسبت به اسلام و مسلمانان به همگان گوشزد و با نوشتن کتابها، مقالات و غیره روشنگری کنند و نسل جوان را از گمراهیِ حاصل از این نوع افکار انحرافی برحذر دارند.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی با تأکید بر اینکه براساس احادیث قطعی، پیامبر بزرگوار اسلام (صلیاللهعلیهوآله) و ائمه اطهار (علیهمالسلام) تعصب و نظریه افراطی غیرمعقول نسبت به اسلام را محکوم کردند، افزود: از نظر پیامبر مکرم اسلام (صلّیاللهعلیهوآله) این نوع نگاهها محکوم است و نوعی بیرون آمدن از مسیر ایمان محسوب میشود.
حجت الاسلام و المسلمین مختاری تصریح کرد: مؤمنان واقعی خود را از اینگونه تعصبات برحذر میدارند و همانطور که امام (ره) فرمودند، آنها به دنبال تشخیص اسلام ناب هستند.
دین مبین اسلام از منظر رهبر کبیر انقلاب اسلامی(ره)، دین تفکر و اندیشیدن است
وی عنوان کرد: دین مبین اسلام از منظر رهبر کبیر انقلاب اسلامی(ره)، دین تفکر و اندیشیدن است و بسیاری از آیات قرآن کریم نیز ناظر بر همین مطلب است، چنانچه در سوره نحل آیه 125 آمده است: «ادعو الی سبیل ربک بالحکمة و الموعظة الحسنه و جادلهم هی بالتی احسن».
استاد سطوح عالی حوزه و دانشگاه در پایان سخنرانی خود اظهار داشت: ما باید جامعه را از طریق حکمت، مواعظ، رفتارهای حسنه و حکیمانه و مجادله حسنه به دین اسلام و آموزههای وحیانی دعوت کنیم.
اسلام با جمود فکری، افراطیگری و رفتارهای غیرمعقول سازگاری ندارد
حجت الاسلام و المسلمین مختاری یادآور شد: اسلام از طریق گفتگو، مذاکرۀ منطقی، تبادل نظر، استماع کلمات دیگران و بازگو کردن حقایق در این راستا توسعه پیدا کرده است. اسلام از منظر عقلانیت، معرفت، درک و بصیرت بر جانها و بر دلها حاکم شده است و پیروان آن، اسلام را از اعماق جان پذیرفته اند.
وی با بیان اینکه اسلام با جمود فکری، افراطیگری و رفتارهای غیرمعقول سازگاری ندارد، گفت: پیام اسلام پیام علم، معرفت و گفتگوی عالمانه است؛ از این رو حضرت امام (ره) بر اسلام ناب تأکید میکند که برگرفته از حقایق اصیل وحیانی است و با پشتوانه عقلانیت همراه است
نظر شما