به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، حجت الاسلام سید عبدالجواد شمس الدین، امام جمعه انزلی امروز (۱۳ خرداد) در نشست بررسی سیره و زندگی امام خمینی (ره) در اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان با بیان اینکه قرآن معجزه پیامبر است که برای هدایت بشر نازل شده است گفت: زندگی انبیاء و ائمه معصومین (علیهم السلام) بر تهذیب نفس و اصلاح درون تاکید دارد.
وی با تاکید اینکه در دنیا هیچ کاری بالاتر از تهذیب نفس نیست افزود: تهذیب نفس اصل و سایر امور فرع است در حالیکه در دنیای امروز برعکس عمل می کنیم و همه کارها را اصل قرار داده و تهذیب نفس را فرع می دانیم.
شمس الدین ماه رمضان را ماه تهذیب نفس و عبور از شهوات نفسانی و مراحل پست زندگی دانست و اظهار کرد: مومن باید با استفاده از فرصت ماه رمضان و ذکر و عبادت به حقیقت در عالم که عامل رشد و کمال است، دست یابد.
وی با بیان اینکه پیروی از سیره زندگی ائمه اطهار (علیهم السلام) موجب موفقیت در زندگی دنیوی و اخروی می شود گفت: امام راحل به پیروی از ائمه معصومین (علیه السلام) در ماه رمضان تمام فعالیت و برنامه هایش را به جز موارد مهم تعطیل کرده و به عبادت و راز و نیاز با خالق هستی می پرداخت تا به آرامش و کمال الهی دست یابد.
امام جمعه انزلی تاکید کرد: این تغییر شیوه زندگی در ماه رمضان فقط مخصوص ائمه (علیهم السلام) و بزرگان دین نبوده و هر کسی که به درکی از رمضان رسیده باشد این تغییر و تحول را شاهد خواهد بود.
وی با بیان اینکه فردی که در مسیر تقوا و عبادت قرار گیرد شیوه زندگی اش متفاوت خواهد بود تصریح کرد: امام خمینی(ره) با رفتار دینی و الهی، حکمت و حکومت را درهم آمیخت و نه از حکمتش کاسته شد و نه حکومتش غیر الهی و غیر معنوی بود.
شمس الدین با تصریح اینکه تهذیب نفس و خلوص، راه سعادت است، گفت: خدمت به خلق بالاترین عبادت است اما نباید انسان معنویات خود را رها کند، کسی که در جامعه اسلامی مسئول است باید اول خود را بسازد تا بتواند دیگران را هدایت کند.
وی با بیان اینکه توجه به تهذیب نفس به عنوان اصل مهم خلقت، یک ضرورت است اذعان کرد: تهذیب نفس عاملی مهم قبل از عهده دار شدن مسئولیت است، اگر انسان به اصل ضرورت تهذیب نفس برسد، رشد کرده و به مقام بندگی می رسد.
امام جمعه انزلی تاکید کرد: سیاست و مسئولیت منافاتی با دیانت و معنویت ندارد، نه تنها مانع نیست بلکه عامل رشد و رسیدن به کمال است.
وی با بیان اینکه شخصیت امام (ره) بسیار عظیم است تصریح کرد: پیامبر اسلام، اسوه و الگوی امام(ره) بود که خود را در امور فردی، عبادی، اجتماعی، سیاسی مطابق ایشان ساخته و به مرحله ای عالی رسیده تا انسان ها با نگاه به وی بتوانند شخصیت پیامبر اسلام و حضرت علی (علیه السلام) را درک کنند.
شمس الدین با تصریح اینکه سیره امام (ره) در ساده زیستی است گفت: رهبر معظم انقلاب نیز ساده زیست بوده و دارای زندگی ساده طلبگی و واقعی است.
وی اضافه کرد: امام راحل در زندگی خود چه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و چه بعد از آن، حتی یک لحظه هم از تهذیب نفس، رشد، تکامل و سیر الی الله غفلت نکرد.
شمس الدین با بیان اینکه باید از سیره امام را در زندگی عملی کنیم، خاطرنشان کرد: از این الگوی معاصر خود که وجود، زندگی و سلوکش برای همه ما اتمام حجت الهی است باید الگو گرفت.
نظر شما