روح الله مومن نسب، کارشناس ارشد فضای مجازی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعهسرا با بیان اینکه بر اساس آمار رسمی بالغ بر 25 میلیون نفر از جمعیت کشور در پیامرسانهای داخلی عضو هستند و فعالیت میکنند، اظهار کرد: بخشی از کاربران تلگرام به دلیل اعتیاد به آن فضا و مخاطبینی که در آنجا جذب کردهاند و وابستگیهای که به این پیام رسان دارند هنوز هم در آنجا فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه آمار نشان میدهد سقوط تلگرام یک سقوط خارق العاده تاریخی بود، افزود: طبق آمار الکسا سقوط تلگرام به شدت مشهود است و این سقوط در تاریخ کم سابقه بوده که در یک بازه زمانی به شدت افت پیدا کند.
کارشناس ارشد فضای مجازی با بیان اینکه استفاده از تلگرام نه فقط در ایران بلکه در جهان سقوط داشته است، گفت: تعداد بازدیدهای تلگرام به شدت افت پیدا کرده و اگر به همین صورت پیش رود به نظر میرسد تلگرام به صورت کامل ورشکسته شود.
مومن نسب با بیان اینکه مردم نسبت به پیام رسانهای داخلی اعتماد دارند، تصریح کرد: به دلیل برخی از اختلالاتی که روی پیام رسانهای داخلی انجام میشود برخی از مردم رضایت کافی از این پیام رسانها ندارند، به عنوان نمونه وزارت ارتباطات تعدادی از سرورهای سروش را فیلتر کرد و همین سبب شد که سرعت آن به شدت افت پیدا کند، تعهداتش را نسبت به پیام رسانهای ملی انجام نداد و سبب مشکل سرعت و کیفیت شد.
وی با بیان اینکه اگر وزارت ارتباطات تعهدات خود را عمل میکرد به نظر میرسد پیام رسانهای داخلی می توانستند خیلی بیشتر از این رشد کنند، خاطرنشان کرد: سروش به تنهایی 11ونیم میلیون عضو دارد که اگر به آن تعهدات عمل میشد اکنون سروش 20 میلیون عضو را هم رد کرده بود.
این کارشناس فضای مجازی اظهار کرد: نرمافزارهای دیگر مانند بیسفون با 4 و نیم میلیون عضو، ایتا با 3 میلیون عضو، گپ با دو و نیم میلیون عضو و بله با نزدیک به 2 میلیون عضو در رتبههای بعدی قرار دارند که نشان می دهد تعداد خوبی توانستهاند جذب کنند.
رشد یک ماهه سروش برابر با رشد یک ساله تلگرام است
مومن نسب با بیان اینکه تلگرام هرگز در سال اول به اندازه یک ماهه نخست سروش عضو جذب نکرده بود، افزود: رشد یک ماهه سروش برابر با رشد یک ساله تلگرام است.
وی با بیان اینکه میتوان کاری کرد که این پیام رسانها کم کم به سمت بازار بین المللی پیش روند، گفت: گپ به سمت این بازار رفته و تعدادی از اعضایش خارج از کشور هستند و سروش هم شعار خود را سروش دویست میلیونی قرار داده است تا کاربرهایی از سراسر دنیا جذب کند.
کارشناس ارشد فضای مجازی با اشاره به امنیت پیام رسانها، تصریح کرد: نرم افزارهای داخلی بین 14 تا 16 برابر فقط در لایه نتورک امن تر از تلگرام هستند زیرا سرورشان در داخل کشور است و اطلاعات را از کشور خارج نمیکنند.
مومن نسب با بیان اینکه رسانههای ما ضعیف و رسانههای دشمن قوی عمل کردند، خاطرنشان کرد: رسانههای دشمن در واقع توهم ناامنی را ایجاد کردند و رسانههای ما واقعیت امنیت را نتوانستند در نرمافزارهای داخلی درست تبیین کنند.
وی با بیان اینکه طلگرام طلایی و هاتگرام دو نرم افزاری هستند که خودشان مانند فیلترشکن عمل میکنند، اظهار کرد: این کاری که انجام شده یقینا در قانون جرم نگاری شده و باید جلوی آن گرفته شود که متاسفانه مطالبه برخورد با آنها به صورت دقیق شکل نگرفته است.
این کارشناس ارشد فضای مجازی افزود: میزان بازدیدی که در تلگرام مانده بخش عمدهای از آن به نرم افزارهای هاتگرام و طلگرام طلایی بر می گردد که حدود هفت میلیون نفر از کاربران تلگرام را نگه داشتهاند تا جذب پیام رسانهای داخلی نشوند که این بزرگترین خیانت به کشور و بزرگترین خدمت به دشمن است.
لزوم تسریع در جلوگیری از فعالیت هاتگرام و طلگرام
مومن نسب با بیان اینکه مسئولان کشور باید به سرعت جلوی فعالیت تلگرام طلایی و هاتگرام را بگیرند، در غیر اینصورت سبب ایجاد مشکلات زیادی در کشور میشود، گفت: این پیام رسانها اطلاعات را از کشور خارج میکنند و به صورت پوشیدهای دسترسی به اطلاعات مردم دارند و میتوانند از اطلاعات کاربران بیشترین سوءاستفاده را کنند.
وی تصریح کرد: توصیه میکنیم هر چه زودتر کاربران این دو نرم افزار از ان خارج شوند و این دو بد افزار توسط مقامات قضایی و وزارت ارتباطات بسته شود.
کارشناس فضای مجازی خاطرنشان کرد: در حکم مسدودسازی تلگرام مقام قضایی رسیدگی به پرونده صراحتا بیان داشته باید جلوی فیلترشکنها و نرم افزارهای دسترسی به تلگرام هم گرفته شود و وزارت ارتباطات به این بخش از حکم عمل نکرده و باید به صورت جدیتر با این وزارت برخورد شود تا حکم قضایی را به صورت کامل اجرا کند.
نظر شما