پرورش با نوای وحی/ کودکان و قرآن

خبرگزاری شبستان: حضور کودکان در محافل جزخوانی قرآن کریم کردستان از نکات قابل توجه این آیین معنوی است که جا دارد بیش از پیش مورد توجه خانواده ها قرار گیرد.

خبرگزاری شبستان - سنندج/ هر ساله همزمان با آغازماه مبارک رمضان مراسم جزء خوانی قرآن در تعداد زیادی مساجد، تکایا و خانقاه های استان کردستان دایر می شود و افراد زیادی از مردم متدین و روزه دار این استان در این محافل معنوی حضور پیدا می کنند.

 

یکی از نکات برجسته و قابل توجه در این محافل حضور کودکان در کنار پدرومادرهایشان است که پای رحل قران می نشینند و از همان کودکی با صدای قران و نوای ملکوتی وحی پرورش می یابند.

مسجد به عنوان مهمترین پایگاه دینی مسلمانان پذیرای اقشار گوناگون مردم در هر رتبه و جایگاه و سن و سالی است و مساجد ما بایستی همواره از حضور کودکان و نوجوانان استقبال کنند.

 

قرآن کریم همواره بر تربیت فرزندان صالح تاکید کرده است و بی شک رابطه مسجد رفتن با نماز آموزی کودکان از طریق ھمین روش غیر قابل انکار است و به طور کلی از ویژگی ھای کودکان و نوجونان سرعت در تأثیر پذیری و ھم رنگ شدن با جمع و جو موجود است، آنان وقتی خودشان را در محیط معنوی و در جمع اھل عبادت می بینند روح عبا دت و بندگی بیشتری پیدا می کنند.

پیامبر اکرم(صلی‌الله‌علیه‌وآله) در زمینه تعامل سازنده با کودکان، الگویی متناسب با فطرت بشر ارائه کرده است و شایسته است با تأمل بیشتر در گفتار ایشان در پی طراحی مدل رفتاری مناسب با کودکان برآییم تا به کمک این مهم، کودکان در طول مراحل رشد خود از گزند مخاطرات روانی در امان باشند.

 

مردم این دیار از همیشه اهل دین و عرفان بودند و شهر سنندج از گذشته های دور با عنوان دارالعلم شناخته می شده است و به شهر مسجد و مناره شهرت یافته است و تربیت کودکان در مساجد و در کلاس های قرآن همواره مورد توجه مردم این دیار بوده است.

حضور کودکان و نوجوانان در کلاس های روخوانی و روانخوانی قرآن کریم در ایام تابستان و اوقات فراغت، نشان می دهد که به جرات می توان گفت بیشترین آمار غنی سازی ایام فراغت از تحصیل دانش آموزان حضور در کلاس های قرآن است.

 

وقتی به مراسم جزءخوانی قران کریم مسجد جامع سنندج می روم و هر روز کودکانی را می بینم که همراه پدر و مادرشان به صف نماز می ایستند و بعد از اقامه نماز مشغول گوش دادن به آیات ملکوتی قرآن و زمزمه کلام وحی می شوند، جانی دوباره می گیرم که کودکان سرزمینم با ذکر و کلام وحی پرورش می یابند.

مسائل و مشکلات جامعه امروز و آسیب های اجتماعی که در کمین کودکان و نوجوانان نسل امروز است، سراسیمه ام می کند و از آینده می ترساند اما دیدن این کودکان و داشتن لبخند در چهره هایشان به من این جرات را می دهد که به همه بگویم مسجد و قرآن امن ترین سایه بر سر فرزندان مان است.

 

روژمان 7 سال دارد و همراه پدرش صلاح هر روز برای شرکت در آیین جزخوانی قرآن کریم به مسجد جامع سنندج می آید، وقتی از او دلیل حضورش را می پسرم با زبان شیرین کودکانه ای می گوید، دوست دارم مثل پدربزرگم ماموستا بشوم و به همه قرآن یاد بدهم.

ویان، نیز دختر کوچولوی شیرین زبانی است که هر روز با چادر نماز گلی گلی و همراه پدر و مادرش به مسجد می آید و ساکت و آرام کنار مادرش می نشیند و گوش به زمزمه های قرآن می سپارد.

 

ویان دوست دارد در آینده پرستار بشود و با خواندن قرآن حال مریض ها رو خوب کند تا دیگر مادربزرگش از دنیا نرود.

 

کودکان با چهره های معصوم و دل های بزرگ در زیر سقف آسمان کردستان کم نیستند که آینده این سرزمین را می سازند و نیاز به پرورشی مسجدی دارند.

کد خبر 708319

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha