به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام حمید محمدی، دبیر شورای عالی توسعه فرهنگ قرآنی شامگاه یکشنبه (6 خردادماه) در آیین رونمایی از جدیدترین آثار پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآنی که در بخش حوزوی نمایشگاه قرآن کریم برگزار شد، با اشاره به آشنایی خود از فعالیت های این مرکز اظهار داشت: در گذشته نام پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآنی با عنوان «مرکز» خطاب می شد و این در حالی است که نام پژوهشکده برای آنها برازندهتر است.
وی ادامه داد: پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآنی در بین 300 مرکز پژوهشی حوزه علمیه قم فعالتر بوده و دارای جایگاه والایی است. در واقع داشتن آثار غنی در این پژوهشکده باعث اهمیت بالای آنها شده است. همچنین مستند بودن آثار آنها باعث امتیاز آثار این پژوهشکده نسبت به سایر مراکز است.
محمدی یادآور شد: در این پژوهشکده به روز بودن آثار با توجه به نیازهای روز جامعه باعث شده است که آثاری را تولید و عرضه کند که مخاطب به دنبال آنهاست. ضمنا جذابیت این پژوهشکده منجر شده است که آثار آنها از منظر مخاطب قابل پذیرش باشد و از این رو علاقهمندان به سوی مطالعه آثار آنها بروند.
دبیر شورای عالی توسعه فرهنگ قرآنی تاکید کرد: یکی دیگر از ویژگی های پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآنی این است که آثار آنها به چند جلد محدود نمیشود و تا جایی که یک مبحث و موضوع خاصی ادامه داشته باشد شاهد هستیم که این پژوهشکده در خصوص آن مطلب می نویسد.
محمدی بیان کرد: در اصل آثار این پژوهشکده نماد ارزشمندی از تلاش در خصوص یک موضوع است که می توان آن را در یک قالب بصری مشاهده کنیم، در بسیاری از موارد این آثار قرآنی است و یک محقق اثر پژوهشی خود را که پیرامون قرآن است به صورت یک کالایی نفیس از خود به یادگار می گذارد.
وی افزود: موضوع رونمایی از آثار فاخر قرآنی به نوعی خارج شدن از پرده نشینی و عمومیت یافتن است، از این رو باید تلاش کنیم که آثاری را درخور شأن محقق و پدیدآورنده اثر برای استفاده هرچه بهتر جامعه معرفی و عرضه کنیم.
محمدی در خصوص اهداف اصلی شورای عالی توسعه فرهنگ قرآنی نیز تصریح کرد: یکی از اقدامات ما حمایت از روند تحقیقی و پژوهشی پژوهشکده های قرآنی است. در واقع ما به عنوان نماینده ای از کمیسیون توسعه و پژوهش قرآن چندین پیشنهاد برای بالا رفتن فعالیت های پژوهشکده ها ارایه کرده ایم. یکی از این پیشنهادات بالا بردن جامعه هدف پژوهشگران بوده است به این معنا که یک پژوهشکده باید نیاز عمومی جامعه به ویژه در بخش کودک و نوجوان را بیش از پیش مورد توجه قرار دهد.
دبیر شورای عالی توسعه فرهنگ قرآنی ابراز داشت: یکی از نکاتی که در تولید آثار باید به آن توجه کنیم بین المللی کردن آثار است. در واقع ما در گام نخست باید آثار را به هفت زبان مطرح دنیا ترجمه کنیم که خود موضوع ترجمه نیز امری است که باید مورد توجه قرار گیرد زیرا ما در ترجمه باید خصوصیات زبانی و فرهنگی کشور خاص را مدنظر داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: یکی از اقداماتی که پژوهشگران باید به آن اهتمام بورزند این است که آنها باید آثار را برای به خصوص نسل جوان سادهنویسی کنند زیرا بسیاری از آثار پژوهشکده ها از زبان ثقیل و دشوار تشکیل شده است.
در ادامه این مراسم، حجت الاسلام محمدصادق یوسفی مقدم، رییس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآنی با بیان اینکه نمایشگاه قرآن هرساله سنت خوبی را در رونمایی آثار قرآنی دارند، اظهار داشت: در خصوص پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآنی باید اشاره کرد که ما هرساله در نمایشگاه قرآن شاهد رونمایی از مجموعهای از آثار هستیم که به نوعی می توان گفت تمام زحمات پژوهشگران و محققان قرآنی در این اتفاق به بار می نشیند.
وی ادامه داد: پژوهشکده امسال در مقایسه با سالهای گذشته از منظر تولید آثار چه به صورت مکتوب و دیجیتال وضعیت بهتری را رقم زده است به گونه ای که ما امروز توانستهایم 4 اثر دیجیتال و 13 اثر مکتوب را رونمایی کنیم.
رییس پژوهشگاه فرهنگ و معارف قرآنی با اعلام فهرست آثار مکتوبی که قرار است رونمایی شود، گفت: ما در این دوره توانستهایم بسیاری از آثار مکتوب علاوه بر تولید جدید در بخش کودکان و آنچه که نیاز امروز جامعه محقق و پژوهشگر است در آثار خود در نظر بگیریم.
گفتنی است، در این مراسم از 13 اثر مکتوب و 4 اثر دیجیتال پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآنی با حضور حجت الاسلام محمدی دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی رونمایی شد.
این آثار عبارتند از:
«پیامهای آسمانی» ویژه کودکان
«اعجاز قرآن با گرایش شبههپژوهی» در جلد سوم
«وفاق و اتحاد در اندیشه مفسران»
«اصطلاحات و مفاهیم سیاسی قرآن» در 600 صفحه
«اعجاز هدایتی قرآن کریم»
«تفسیر قرآن به قرآن در آئینه روایات» در 2 جلد
«تفسیرشناسی قرآن» منابع و قواعد تفسیری
«دانشنامه علوم قرآنی» دانشنامه معارف عقلی قرآن
«دانشنامه علوم قرآن کریم»
«ترجمه عرب فرهنگ قرآن» در جلد ششم
«فقه قرائت».
نظر شما