نقش توجه و تفکر در معانی عمیق قرآن  در تربیت نفس/  قرآن باید در اعماق وزاویای زندگی انسان نهادینه شود

خبرگزاری شبستان: معاون پژوهش پژوهشکده حج و زیارت گفت: برای بهره مندی لازم ازماه رمضان درتربیت نفس و دوری از گناه باید قرآن را دراعماق وزاوایای زندگی جای داد و توجه داشت تفکر در معانی عمیق قرآن نقش مؤثری درتربیت نفس انسان دارد.

حجت الاسلام زادهوش معاون پژوهش پژوهشکده حج و زیارت در گفتگو با خبرنگارخبرگزاری شبستان در قم،  با اشاره به بهره مندی و استفاده از ماه مبارک رمضان در تربیت نفس گفت: ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای بهره برداری از ظرفیت عظیم این ماه است که انسان علاوه بر کسب  معرفت تلاش می کند انواع خیرات و اعمال نیک و شایسته را در این ماه انجام دهد.

 

وی افزود: ماه رمضان بهترین فرصت برای بازیابی و خودسازی است که خداوند متعال روزه گرفتن را نشانه ایمان برای انسان مؤمن می داند .

 

معاون پژوهش پژوهشکده حج و زیارت ادامه داد: با توجه به  تعداد ماه های سال در نزد خداوند تنها ماهی که نامش در قرآن ذکر شده است و به عنوان افضل ماهها شناخته می شود ماه مبارک رمضان است که مهمترین خصیصه و ویژگی رمضان در قرآن روزه گرفتن عنوان شده است.

 

حجت الاسلام زادهوش تصریح کرد: رمضان ماهی است که ظرف نزول قرآن بوده و سبب گره خوردن و پیوستگی آنها شده است که برای ورود و بهره گیری ازاین فضای معطر باید انس با قرآن را در خود تقویت کنیم.

 

وی با اشار به بهره مندی از رمضان در مسیر تربیت نفس وتحول روحی اذعان کرد: شنیدن قرآن،خواندن قرآن ، توجه به مفاهیم و ترجمه اولیه آن، تفکر در معانی عمیق قرآن و تفسیر آیات قرآنی مراحلی است که اگر با هدف یادگیری و بکارگیری آنها در زندگی مورد استفاده قرارگیرد نقش مهم و مؤثری در تربیت نفس انسان دارد و خداوند تمامی نیازها را برطرف و مشکلات را مرتفع می سازد.

 

معاون پژوهش پژوهشکده حج و زیارت یادآور شد: برای  بهره مندی هر چه بیشتر از ماه مبارک رمضان در خصوص اثرات مثبت و سازنده انس با قرآن  همکاری رسانه، مبلغان دینی و فرهنگ سازان جامعه امری مهم است که میتواند با ارئه برنامه های معنوی اثرات بهره مندی و ارتباط با قرآن را برای مردم تببین کنند.

 

حجت الاسلام زادهوش اظهار داشت: برای بهره مندی لازم ازماه رمضان در تربیت نفس و دوری از گناه باید قرآن را دراعماق وزاوایای زندگی جای داد و توجه داشت که بدون قرآن و بهره گیری از آن زندگی ارزش و ثمری نخواهد داشت.

 

وی با بیان اینکه ماه رمضان به عنوان یک تکیه گاه امن برای انسان است، خاطر نشان ساخت:  انسان همواره برای خودسازی و تربیت نفس خویش نیازمند راهکار و راهنما است  که در همین راستا ماه مبارک رمضان مانند تکیه گاه امنی برای انسان و بشریت می باشد و اگر انسان بتواند در این ماه تمامی گره های ارتباطی خود را با خدا و قرآن کریم محکم کند بی شک به سعادتی بزرگ نایل شده و مسیر زندگی برای او هموار خواهد شد.

 

معاون پژوهش پژوهشکده حج و زیارت گفت: انسان باید با بهره گیری درست از ماه مبارک رمضان و چنگ زدن به ریسمان الهی از افتادن در فراز و نشیب، لغزشها و نادیده گرفته شدن دربارگاه الهی جلو گیری کند ودر مسیر تربیت نفس، حفظ و تقویت اثرات ماندگارماه مبارک رمضان در تمای سالهای زندگی خود تلاش کند.

 

 

کد خبر 707882

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha