به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد و به نقل از روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی؛ مهندس غلامحسین ساقی، با بیان اینکه این شرکت که وظیفه تامین آب کمی و کیفی 21 شهر را بر عهده دارد هر ساله و با شروع سال آبی تمام امکانات شامل تجهیزات و نیروی انسانی خود را برای تامین آب مشترکان خود به کار می گیرد تا مصرف کنندگان با کمترین دغدغه، از آب سالم و بهداشتی بهره مند شوند، گفت: متاسفانه تدوام خشکسالی ها و کاهش بارندگی ها در دو دهه گذشته، تغییرات اقلیمی، گرم شدن هوا و برداشت های بی رویه از منابع زیرزمینی توازن بین تولید و مصرف آب را به هم زده و مصرف بیشتر از تولید شده است.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل این شرکت بیان کرد: راه برون رفت از مشکل کم آبی و بحران آب، مدیریت صحیح و عقلانی بر نحوه مصرف آب در بخش های مختلف است که این مهم از طریق اقدامات فنی، قانونی، نظارتی و فرهنگی میسر می شود و تحقق این مهم همکاری تمام ارگان های مربوطه و مردم را می طلبد.
مهندس ساقی افزود: پرداختن به مدیریت مصرف آب و بهینه سازی آن به عنوان یک اصل و مکمل برای مدیریت تامین از اهم رویکرهای مقابله با بحران کم آبی در کشور است و شناسایی و استفاده از ابزارهای کاهنده مصرف به همراه آگاهی بخشی و آموزش همگانی می تواند در بهینه سازی مصرف آب موثر باشد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی گفت: در سال 96، 41 میلیون و 665 هزار و 909 مترمکعب آب در استان تولید، تصفیه و گندزدایی شد و در اختیار مشترکان قرار گرفت که از این میزان 14 میلیون و 563 هزار و 559 مترمکعب آن از آب سدها و 27 میلیون و 102 هزار و 350 مترمکعب دیگر نیز از منابع زیر زمینی شامل چاه ها، چشمه ها و قنات ها تامین شده است.
وی، با بیان اینکه یکی از دلایل اصلی هدر رفت آب وجود شبکه ها و انشعابات آب فرسوده با قدمت بالاست، اظهار داشت: به همین دلیل اصلاح شبکه ها و انشعابات فرسوده از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و هرساله مقدار چشمگیری از بودجه شرکت برای نوسازی و تعویض شبکه ها و انشعابات فرسوده صرف می شود که در همین راستا طی سال گذشته 67 هزار و 164 متر اصلاح و توسعه شبکه و خطوط انتقال آب در استان انجام شده که 23 هزار و 136متر مربوط به اصلاح شبکه های فرسوده، 35 هزار و 538 متر مربوط به توسعه شبکه آب و هشت هزار و490 متر اصلاح و توسعه خطوط انتقال و 631 فقره بازسازی انشعاب آب و ساخت 72 باب حوضچه شیرآلات بوده که از محل اعتبارات داخلی، اعتبارات عمرانی و مشارکت مردمی استان انجام شده است.
مهندس ساقی، همچنین برچیدگی 18هزار و 244 متر لوله های خطوط انتقال و شبکه توزیع آب فرسوده را در این مدت یکی دیگر از اقدامات این شرکت برشمرد.
وی یادآورشد: شبکه های آبرسانی شهرها در تمام دنیا عمر مفید دارند و بیشتر از 30سال عمر مفید برای این شبکه ها نمی توان متصور بود اما متاسفانه شبکه های آب در استان بالای 50 سال عمر دارند.
مهندس ساقی، با اشاره به اینکه اصلاح شبکه های فرسوده با اولویت انجام می شود، گفت: این اولویت بر اساس معیارهای کمی و کیفی و با استفاده از روشAHP محدوده مورد مطالعه اولویت بندی شده و پس از تعیین معیارها بر اساس نظرات کارشناسان و تعیین وزن هر یک در ارتباط با میزان فرسودگی بافت و تلفیق همه شاخص ها طبقه بندی محله از نظر اولویت بهسازی و نوسازی حاصل می شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی گفت: برای جلوگیری از هدر رفت آب، اصلاح شبکه های توزیع و تعویض و بازسازی شبکه های فرسوده، رفع به موقع اتفاقات و حوادث، آشکارسازی و در دسترس قراردادن شیرآلات جهت مانور بهتر و سریع تر در مواقع بروز حوادث، مرکز 122 و فوریت های آب و فاضلاب و پاسخ گویی موثر و شبانه روزی به مشترکین و رفع اتفاقات و حوادث در شهر ها از جمله اقداماتی است که انجام می شود.
نظر شما