به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، توانمندسازی خانواده های محروم و نیازمند حمایت، یکی از سیاست های اصلی کمیته امداد امام خمینی(ره)است که به ویژه در سال های اخیر شتاب بیشتری به خود گرفته و تعداد قابل توجهی از مددجویان کمیته امداد با طرح های اشتغال زا و رسیدن به توانمندی اقتصادی، از چرخه حمایتی این نهاد خارج شوند.
کمیته امداد امام راحل با اعطای تسهیلات متفاوت بسته به توانِ مددجو و نوع اشتغالی که قرار است ایجاد شود؛ کمک قابل توجهی به رونق اشتغال از جمله در استان کرمان و حتی مناطق محروم این استان کرده است؛ امسال و همزمان با ماه مبارک رمضان، دومین بازارچه و نمایشگاه دستاوردهای مجریان طرحهای اشتغالزایی و خودکفایی کمیته امداد استان کرمان، در چهارمین روز از ماه مبارک رمضان و با حضور مدیران کل کمیته امداد، کار و رفاه اجتماعی، بانوان و خانواده استانداری و... در ضلع غربی پارک مطهری کرمان افتتاح شد.
بازارچه ای که به گفته یحیی صادقی، مدیرکل کمیته امداد استان دارای 70 غرفه از صنایع دستی و مشاغل خانگی است و طرح های حاضر از میان نمونه طرح های های فراوانی از این دست که امکان انتقال به مرکز استان برای حضور در نمایشگاه داشته اند؛ انتخاب شدند.
وی برپایی این نمایشگاه را ارائه الگویی در ایجاد مشاغل خرد با کسب درآمد پایدار و تشویق دیگر مددجویان امداد برای ورود به این عرصه عنوان کرد و افزود: بازاریابی و معرفی این طرح ها از دیگر اهداف ایجاد این بازارچه است؛ بعضی از این طرح ها با هزینه حتی 5 میلیون تومان اجرا شدند و این، الگویی برای ایجاد شغل با مبلغ کم اما درآمد پایدار است و عمده این طرح ها توسط بانوان سرپرست خانوار اجرا شده است.
رضا اسماعیلی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم معتقد است سطح این نماشگاه نسبت به نمایشگاه های تجاری هم عالی تر است و استقبال مردم و سطح کیفی محصولاتی که عرضه می شود را هم خوب توصیف کرد و افزود: سال گذشته بیش از 12 هزار و 800 نفر از محل مشاغل خرد وام گرفتند که منجر به ایجاد شغل شد که 40 درصد این مشاغل در کمیته امداد بود.
وی با ابراز امیدواری بر اینکه از این طریق بتوانیم قسمت عمده نیاز بازار کار را پوشش دهیم؛ ادامه داد: یکی از راه های حمایت و توسعه مشاغل خرد، ایجاد همین نمایشگاه ها است تا تولیدکنندگان حمایت شوند که محصولات خود را در جایی با هزینه کم، عرضه کنند و درآمد و شغل پایدار داشته باشند.
دکتر فاطمه السادات حسینی، مدیرکل بانوان و خانواده استانداری هم برپایی این نمایشگاه را فرصت خیلی خوبی به ویژه از این حیث که اکثر غرفه داران زنان سرپرست خانوار هستند و می توانند محصولات خود را در معرض فروش بگذارند؛ دانست و سطح کیفی نمایشگاه را در مقایسه با نمایشگاه سال گذشته بهتر ارزیابی و تأکید کرد: اگر تسهیلاتی به بانوان داده می شود باید ظرفیت نمایشگاهی هم ایجاد شود تا محصولات خود را عرضه کنند و از طرفی چون سال حمایت از کالای ایرانی است، برپایی این نمایشگاه خانواده ها را امیدوار می کند.
وی با بیان اینکه تسهیلات حمایتی و ایجاد مشاغل خانگی، یکی از عناصر امید به زندگی شده و همین که افراد می توانند روی پای خود بایستند و زندگی را می چرخانند؛ مهم خواند و اعلام کرد: با همکاری شهرداری و شورای شهر، مکانی دائمی برای ایجاد نمایشگاه های توانمندی بانوان و صنایع تبدیلی آنان و.. در نظر گرفته شده تا آنان را برای عرضه محصولاتشان حمایت کنیم.
دکتر حسینی همچنین سامانه «سما بانو» را فرصتی برای آموزش، کیفی سازی، ارتقاء محصولات و عرضه آن دانست که البته بانوان هنوز با آن آشنایی چندانی ندارند اما امید است در آینده تجارت الکترونیک را برای همه بانوان داشته باشیم.
به سراغ تعدادی از غرفه داران هم رفتیم؛ بیشتر بانوانی سختکوش و پرتلاش و البته از نقاط مختلف استان بودند؛ در این میان، با غرفه داران جوانی هم روبرو شدیم که از حداقل امکانات حداکثر استفاده را کرده و کلی هم ذوق و سلیقه در ارائه محصول خود به خرج دادند؛ از جمله غرفه دار جوانی از قلعه گنج-از جنوبی ترین شهرستان های استان و شهرنمونه اقتصادمقاومتی- که خرمای منطقه را پس از چرخ کردن و دادن چاشنی از گیهان خوش طعم به آن در بسته بندی خاصی و تحت عنوان «مستوک» با قیمتی بسیار مناسب عرضه می کند.
حلیمه مفیدنیا، بانویی از منطقه بروات در شهرستان بم هم که با ذوق خاصی جوراب بافی می کند، می گوید: چند سال پیش از تلویزیون دیدم که خانمی بیکار بوده و با طی کردن دوره جوراب بافی 17 نفر را مشغول به کار کرده بود. تشویق شدم که این راه را برروم. سرمایه اولیه ای حدود 17، 18 میلیون داشتم که ابتدا دوره یک ماهه آموزشی را در آذربایجان غربی فرا گرفتم و پس از آن دو دستگاه جوراب بافی خریدارای کرده و کارم را شروع کردم.
وی با افزودن اینکه با گرفتن وام 30 میلیون تومانی از کمیته امداد توانستم از 3، 4 ماه پیش کار را به مرحله فروش برسانم و هم اکنون 7 نفر هم در این کارگاه مشغول به کار شدند؛ همچنین ضمن قدردانی از حمایت های کمیته امداد استان، با قاطعیت گفت: تصمیم دارم، این کار را تا رسیدن به راه اندازی کارخانه جوراب بافی ادامه دهد.
این نمایشگاه و مشابه آن، فرصتی است تا ضمن پاسداشت تلاش های هم استانی های سختکوش، برای حمایت از کالای ایرانی، رونقی به بازار فروش این کالاها داده و تولیدکنندگان را که انصافاً محصولاتی باکیفیت ارائه می کنند، امیدوار و دلگرم و تشویق به استمرار این فعالیت ها کنیم.
بازارچه و نمایشگاه مذکور تا دهم خرداد جاری، همه روزه از ساعت 16 تا 22 پذیرای عموم است.
نظر شما