به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، هشتمین همایش ملی مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط با موضوع استراتژی ملی مالکیت ادبی و هنری امروز 25 شهریور در باغ موزه دفاع مقدس در حال برگزاری است.
الله یار ملکشاهی، رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در سخنانی در این همایش گفت: ما ثروت هایی داریم که نیاز به ثبت و حمایت دارند تا به عنوان میراث های ما ثبت شوند. به نظر می رسد متولی بخشی از این اتفاق وزارت ارشاد است. ما در حوزه مالکیت ادبی و هنری و همچنین مالکیت صنعتی قوانینی داریم که در سال های گذشته تصویب شدند اما پاسخگوی نیازهای فعلی ما نیستند و در واقع با شرایط امروز همخوانی ندارند.
وی افزود: وزارت ارشاد لایحه ای تنظیم کرد و دولت تصویب کرد و در مجلس اعلام وصول شد و در نهایت به کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ارجاع شد. ما در کمیسیون حقوقی و قضایی اهمیت بسیار زیادی برای این لایحه قایل هستیم و معتقدیم باید نظرات کارشناسی را در این حوزه شنیده و مورد بررسی قرار دهیم.
رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در ادامه توضیح داد: دکتر محمود صادقی در حوزه مالکیت معنوی تخصص دارند و ما لایحه را به او ارجاع کردیم و او ملزم شده تا با کارگروه خود ظرف 15 روز آینده لایحه را بررسی و نتیجه را اعلام کند.
ملکشاهی با ابراز امیدواری از این موضوع که تا پایان امسال این لایحه تبدیل به قانون شود، گفت: در نهایت قصد داریم این لایحه را به عنوان قانون در اختیار مسئولان و مردم قرار بدهیم.
وی با انتقاد از رویه حاکم در مجلس شورای اسلامی گفت: به نظر من رویه غلطی در مجلس حاکم است، اینکه همه لوایح و طرح ها در هر شرایطی که باشند اگر مجلس تمام شود کم لم یکن تلقی می شوند و همه لوایح دور ریخته می شوند. معتقدم این رویه غلطی است و باید اصلاح شود چون زمان بسیار زیادی را از کارشناسان می گیرد.
رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس تاکید کرد: تلاش داریم لایحه مالکیت ادبی و هنری را تا پایان سال به نتیجه برسانیم.
وی با بیان اینکه موضوع مهم دیگر در این حوزه بحث الحاق کنوانسیون هاست، گفت: ما در این زمینه عقب هستیم در حال حاضر 174 کشور به معاهده جهانی برن ملحق شدند و ما جزو معدود کشورهایی هستیم که هنوز این معاهده را نپذیرفته ایم.
نظر شما