به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر امامی، کارشناس میراث فرهنگی در همایش میراث فرهنگی، گردشگری، توسعه پایدار بر ضرورت آگاه سازی و توسعه گردشگری تاکید کرد و گفت: به دلیل مطالبات عمومی تغییراتی در رویکرد شهرداری تهران رخ داده است.
وی با بیان اینکه مسئله گردشگری در دنیا اهمیت زیادی پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: به اذعان کارشناسان اقتصادی، گردشگری به لحاظ حرکت های عمومی و اجتماعی و ترنوبل صنعت اول دنیا محسوب می شود.
امامی با بیان اینکه 1.3 میلیارد گردشگر بین المللی و یک و نیم تریلیون دلار درآمد نتیجه گردشگری است، گفت: گردشگری داخلی در ایران و حساب های اقماری گردشگری دو مقوله ای است که در ایران مغفول مانده است.
وی با بیان اینکه گردشگری یک امر تحول زای بسیار ساده و در عین حال کاملا پیچیده است، گفت: صنعت گردشگری به سرعت تحول ایجاد می کند و کمترین تخریب را به دنبال خواهد داشت.
امامی تصریح کرد: جاذبه های طبیعی، تاریخی، فرهنگی و همایشی باعث جذب گردشگر می شود و اگر این موارد پایدار نباشد گردشگری جنبه کاربردی خود را از دست می دهد.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای تبدیل ظرفیت گردشگری در ایران گفت: باید زیرساخت ها را برای جذب گردشگر آماده کنیم و یا اینکه شهر و کشور را به سمت گردشگری ببریم.
استاد دانشگاه با بیان اینکه تهران را باید به شهر گردشگر تبدیل کنیم، اظهار داشت: منظر شهری، مبلمان شهری، معماری، معابر همه در تبدیل تهران به شهر گردشگر نقش مهمی دارند.
وی با اشاره به اهمیت احیا، مرمت و حفاظت از میراث فرهنگی گفت: باید در حوزه شهری آگاه سازی کنیم تا همه مردم نسبت به میراث فرهنگی شهری احساس تعلق پیدا کنند.
امامی با بیان اینکه ذائقه گردشگران تغییر کرده است، گفت: گردشگران امروز به دنبال میراث فرهنگی، معنوی و انسانی رفتند، بنابراین باید در این حوزه ها سرمایه گذاری کنیم.
وی با اشاره به اهمیت شکل گیری سازمان گردشگری در شهرداری تهران گفت: باید موزه، بافت، بنا و احیا به شهرداری واگذار شود.
امامی با بیان اینکه امروزه دنیا، ساماندهی و مدیریت امور اجتماعی را از شهرداری مطالبه می کند، خاطرنشان کرد: شهرداری ها باید در حوزه امور اجتماعی و فرهنگی متولی باشند.
استاد دانشگاه با تاکید بر اهمیت احیای نشاط اجتماعی و ایجاد اشتغال گفت: توسعه گردشگری به ایجاد نشاط اجتماعی و اشتغال در شهر تهران کمک می کند.
امامی با اشاره به جذب 20 میلیون گردشگر تا افق 1404 اظهار داشت: برای جذب این تعداد گردشگر باید زیرساخت های موجود در کشور را آماده کنیم و بسیاری از مدیریت ها و افکار باید تغییر کند تا گردشگری به توسعه پایدار منتهی شود.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: اگر زیرساخت های گردشگری فراهم نباشد یا به گردشگری پایدار نخواهد رسید یا بهره وری خوبی در این بخش نخواهیم داشت.
وی با بیان اینکه گردشگری امری آموختنی یا تجربی نیست و همه باید موضوع گردشگری را درک کنند و بفهمند، تاکید کرد: بدنه جامعه بیشتر از مسئولان موضوع گردشگری و اهمیت آن را درک کرده اند.
وی با تاکید بر اهمیت آگاه سازی در سطح عمومی، کلان و مدیریتی کشور در حوزه گردشگری افزود: از بین لایه های خدماتی، صنعتی، گردشگری، کشاورزی، برنامه ریزی، علمی و دانشگاهی باید به دنبال لایه هایی برویم که در حوزه گردشگری تاثیر بیشتری دارند تا بتوانیم شهر و کشور را گردش پذیر کنیم.
استاد دانشگاه با اشاره به گردشگری در تهران گفت: استان تهران پتانسیل های گردشگری از جمله جمعیت، جاذبه های طبیعی، تاریخی، فرهنگی و انسانی دروازه ورود گردشگران بین المللی به ایران دارد و باید از آن استفاده کنیم.
امامی با بیان اینکه جمعیت تهران نماینده ملیت ها، اقوام و تفکرات مختلف است، اظهار داشت: کشوری که برای توسعه گردشگری زیرساخت ایجاد می کند باید بخشی از این زیرساخت ها در اختیار گردشگری داخلی و بخشی نیز در اختیار گردشگری خارجی باشد.
وی با بیان اینکه توزیع زمانی و مکانی در ارتقای کیفیت گردشگری بسیار مهم است، اظهار داشت: آگاه سازی، تبلیغات، آماده سازی زیرساخت ها و توزیع زمانی مناسب می تواند به رونق گردشگری کمک کند.
امامی افزود: به دلیل عدم توزیع زمانی و مکانی گردشگری بخشی از اماکن با هجوم گردشگر مواجه می شود و برخی نیز از بی گردشگری تخریب می شوند.
نظر شما