حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم باقر زاده کارشناس مسائل اجتماعی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به عوامل کم رغبتی جوانان به رعایت حجاب و پوشش گفت: گرایش به عفت و پوشش یک امر فطری در بین مردان و زنان است که خداوند در وجود انسان قرار داده اما میزان و شکل آن رابطه مستقیمی با اخلاق و فرهنگ هر جامعه ای دارد و در همه زمینه های مختلف، انسانهایی که به ارزش های اخلاقی توجه دارند از پوشش متین تری استفاده می کنند.
وی افزود: یکی از عوامل بی توجهی و بی رغبتی زنان نسبت به حجاب و پوشش ستیز با جامعه و گریز از تحقیر است .
کارشناس مسائل اجتماعی ادامه داد: ارائه تصویر نادرست از پوشش و گوشه نشینی برای زنان باعث می شود زن پوشش را یک تحقیر و مانع پیشرفت دانسته و خود را مقهور مرد بداند چرا که زن در نگاه مرد موجودی برای لذت افریده شده وهمین امر باعث ستیز زن با جامعه می شود تا با این طرز فکر در جامعه مبارزه کند .
حجت الاسلام و المسلمین باقر زاده تصریح کرد: زنان هر اصول انضباطی که از سوی مردان سفارش شود را نوعی محدودیت قلمداد کرده و میخواهند از آن فرار کنند و با بی توجهی به حجاب هر چند قصد فساد را ندارند اما میخواهند بگویند که به من هم توجه کنید و از این گزینه در راستای جذب امتیاز برای مردان استفاده می کنند .
وی اظهار داشت: هنگامی که زن در نظام آفرینش، به ظاهر کم مقدار جلوه کند می خواهد استعداد خود را به کار اندازد یکی از این کارها موفقیت بر تسلط و ستیز جامعه، همسان کردن خودش با مردان است و میخواهد خود را به هر حوزه ای که مردان دارند نزدیک کند و به قلمرو انها پای بگذارد و نیروی خود را شکوفا سازد و بی حجابی و بی عفتی را سرلوحه خود قرار دهد و این مهمترین آسیب همسان سازی زن با مردان است.
وراثت و محیط دو عامل تاثیر گذار در انحرافات اخلاقی و اعتقادی جوانان
کارشناس مسائل اجتماعی عنوان کرد: یکی دیگر از عوامل گریز از حجاب و پوشش در حقیقت محیط خانه و بی توجهی در بیرون از خانه و احساس تصمیم سلطه بر مردان است وقتی زن از نگاه مرد کم دیده شود میخواهد تلافی کرده و آنجاست که امتیازت ظاهری و جنسی را به کار می گیرد و بر مرد سلطه پیدا میکند و به سمت بد حجابی می رود.
حجت الاسلام و المسلمین باقر زاده یاد آور شد: زن در نیروی عاطفی برتر از مرد است و زمانی که می بیند مرد با قدرت جسمانی سعی دارد خود را برتر نشان دهد ناخرسند است و به همین جهت ضعف مرد را نسبت به زن پیدا کرده با بد حجابی در صدد جبران و قدرت نمایی است.
وی با اشاره به دیگر عوامل کم رغبتی به حجاب و پوشش در جامعه گفت: انحرافات اخلاقی و اعتقادی جوانان به دو عامل تاثیر گذار وراثت و محیط وابسته هستند چرا که باید ببینیم جوانان در چه محیطی رشد و تربیت می شوند زمانی که یک دختر در محیطی ناامن و نا اشنا به اصول اعتقادی وضد مفاهیم دینی رشد کرده نمیتوان از ان توقع حفظ حجاب و اعتقاد به پوشش و حجاب را داشته باشیم .
کارشناس مسائل اجتماعی ابراز داشت: دختران وقتی وارد فضای دانشگاه می شوند به جهت قانون ضعیف حاکم بر پوشش می بینیم که جمعیت کثیری در این فضا بدون توجه به مبانی اعتقادی وجود دارند و انحرافات اخلاقی باعث عدم گرایش آنان به عفاف و حجاب می شود.
کم کاری متولیان فرهنگی در بیان شایسته فرهنگ اسلامی حجاب و پوشش در جامعه
وی خاطر نشان ساخت: یکی دیگر از عوامل کم رغبتی به مقوله حجاب عدم بیان شایسته فرهنگ اسلامی است و باید قبول کنیم که پس از انقلاب گرایش به دین و معنویت و دستورات دینی به نحو خوبی رشد نکرده است و متولیان فرهنگی وضعیت اجتماعی را پاک تلقی کرده و احساس کردند این فضا ادامه خواهد داشت و کمتر به مقوله سرمایه گذاری در این مسیر پرداخته اند.
حجت الاسلام و المسلمین باقر زاده افزود: ما دشمنان زیادی به سرکردگی غرب داریم که بحرانهای زیادی از جمله جنگ وناامنی را برای ما در ابتدای انقلاب بوجود آورند که متاسفانه تا کنون نیزشاهد اسیبهای آن هستیم و همین جنگ تحمیلی 8 ساله نیز فرصت برنامه ریزی فرهنگی را در فضای دینی و اسلامی جامعه از مسئولین گرفت چرا که سرمایه های مادی و معنوی ما که جوانان بودند به جنگ اعزام شدند.
کارشناس مسائل اجتماعی ادامه داد: سیاستهای فرهنگی ما متاسفانه در حقیقت درست نبوده و بسیار نقص داریم هر چند متخصصان زیادی در این عرصه وجود دارند اما حزب بازی و گروه بازی های اجتماعی و سیاسی باعث شده نتوانیم در سیاستهای فرهنگی به خوبی عمل کنیم .
وی گفت: همه این عوامل از گزینه های موثر فرهنگی در کم رغبتی و کم توجهی جوانان ، دختران و زنان به مقوله حجاب و پوشش بوده که نیازمند برنامه ریزی جدی و اثر گذار در بخش فرهنگی جامعه با استفاده از مبانی دینی و اعتقادی است .
ادامه دارد.....
نظر شما