به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، محمد جواد لاریجانی امروز (۲۳ اردیبهشت) در دهمین همایش بران چشمه نور ایران در دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) برگزار شد، بیان کرد: خداوند متعال را شاکر هستیم که مسئولان امکانات را برای به ثمر رساندن این طرح بسیج کردند و مسئولان استان پای کار آمدند و این طرح به این میزان از رشد رسید.
وی ادامه داد: با وجود کمبود بودجه که به طور معمول پروژه های تحقیقاتی را تحت الشعاع قرار می دهد با همکاری سازمان برنامه و بودجه توجه ویژه برای تأمین اعتبار این پروزه تحقیقاتی انجام شد.
رئیس پژوهشگاه دانش های بنیادی کشور با اشاره به لزوم توجه به علوم پایه اضافه کرد: سرمایه گذاری در علوم پایه امروزه بسیار ضروری است و برای سیاست مداران این بحث کمتر مهم شمرده می شود چراکه معتقد هستند با صرف هزینه در این بخش کدام یک از مشکلات کشور حل شده است است در حالی که باید بدانیم کارهای تحقیقاتی برای رسیدن به تکنولوژی و فناوری نیازمند زمان است و انجام کارهای تحقیقاتی زمان بر است تا بتواند به ما سود برساند.
وی عنوان کرد: داشتن تصویر درست و معقول برای توسعه علمی کشور ضروری است، سیستم توسعه علمی به شکل یک حساب پس انداز فعالیت می کند هر کشوری برای دستیابی به توسعه نیازمند سرمایه گذاری در علوم پایه است.
لاریجانی اعلام کرد: تمام مراکز پژوهشی کشور بعد از انقلاب شکل گرفت و سازماندهی شد و باید تعریف و ورژن درستی از علم در زمان خودمان داشته باشیم، در دنیای امروز چهار سرچشمه برای پایه بودن علوم وجود دارد بخشی از تحقیقات که مربوط به ماده بوده و معدن اسرار است
وی با اشاره به پروژه شتابگر خطی افزود: دکتر لامعی با همکاری شهید شهریاری کار شتابگر خطی را به ثمر نشاندند، این پروژه بعد از 15 سال کار و تلاش به ثمر رسید و در طرح شتابگر ملی بسیار مورد استفاده قرار خواهد گرفت و طراحی و اجرای شتابگر خطی را خود دانشمندان ایرانی انجام دادند که باعث افتخار است.
رئیس پژوهشگاه دانش های بنیادی کشور در ادامه توضیح داد: حوزه دیگر علوم پایه مربوط به مغز و امور شناختی است که در علم پزشکی کمک زیادی خواهد کرد، حوزه دیگر مربوط به ارگانیسم های زنده و حوزه چهارم مربوط به محاساات استه باید روی این چهار حوزه سرمایه گذاری صورت گیرد که بسیار موجب برکت خواهد شد و عامل به حرکت درآمدن سایر حوزه های علمی خواهد بود.
وی تأکید کرد: امیدواریم بتوانیم بخشی از صنایع قزوین را وارد پروژه شتابگر ملی کنیم و موجب ارتقای آنها بشویم ،صنعت ما اگر در یک مسیر مدیریتی بالاتر و بهتر قرار گیرد می تواند درخشش بین المللی داشته باشد.
لاریجانی در خصوص رصدخانه ملی اظهار کرد: مسئله رصد خانه ملی از سرمایه گذاری های مهم کشور است که 4 میلیون یورو در زمان تنگدستی کشور برای این پروژه هزینه شده و تاکنون این پروژه 40 درصد پیشرفت داشته باشد و در اصفهان هم این کار انجام شده است.
وی خاطر نشان کرد: امیدواریم با همکاری دولت تا پایان دولت دوازدهم اولین نورگیری ها را در این رصد خانه داشته باشیم.
در ادامه مدیر طرح شتابگر ملی (چشمه نور ایران) اظهار کرد: با راه اندازی و تکمیل پروژه شتابگر ملی 200 نفر به طور مستقیم مشغول به کار خواهند و یک هزار نفر به صورت غیر مستقیم در تحقیقات این پروژه سهمیم خواهند بود.
جواد رحیقی یادآور شد: انجام این پروژه قله آزمایشی بزرگی برای کشور خواهد بود و اجرای این طرح نقطه عطفی در آینده کشور و جوانان است.
نظر شما