به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، نخستین نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته خوزستان با هدف معرفی و شناسایی مؤسسات، تأسیسات، فعالان حوزه گردشگری و نیز هنرمندان صنایع دستی سراسر استان که از پنجشنبه (20 اردیبهشت) به مدت 2 شب در موزه هنرهای معاصر اهواز برپا شده و جمعه (21 اردیبهشت) به کار خود پایان داد.
در این نمایشگاه که توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و همکاری شرکت آموزش، مشاوره و برنامه ریزی گردشگری و هتلداری «گردشگر پایدار رایان خوزستان» به عنوان مجری برگزار شد، دفاتر خدمات مسافرتی سراسر استان، انجمن های مردم نهاد فعال در حوزه گردشگری، آموزشگاه ها و مؤسسات آموزشی، هتل ها، صنعتگران و هنرمندان صنایع دستی با برپایی غرفه های مختص به خود، حضور فعال داشتند.
همچنین معرفی استان خوزستان در قلب توزیع بروشور و نمایش عکس و اجرای موسیقی سنتی و محلی به همراه برنامه های آئینی از جمله برنامه های استان در این دوره از برپایی نمایشگاه گردشگری بود.
برپایی نمایشگاه، شرط لازم برای رونق و توسعه گردشگری در خوزستان
علیرضا ایزدی، مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان، با بیان اینکه این نمایشگاه آغاز و فرصتی بود تا بتوانیم قابلیت و توان خود را به بهترین نحو به نمایش بگذاریم و خوزستان را از منظر گردشگری بهتر از گذشته معرفی کنیم، گفت: شرط لازم و کافی برای رونق و توسعه گردشگری پایدار در استان، استمرار برپایی این نمایشگاه با ارتقای سطح کمی و کیفی، گنجاندن آن در تقویم سالانه و گام برداشتن با قدرت بیشتر در این حوزه است.
وی با بیان اینکه علاوه بر برپایی این نمایشگاه ها در استان، باید در سطح ملی و بین المللی هم همواره با قدرت حضور داشته باشیم، افزود: برای معرفی خوزستان به عنوان پایلوت مناسب به ویژه در فصولی که استان های دیگر به دلیل شرایط اقلیمی درگیر موضوع نیستند، می توان با یک معرفی خوب، محوریت خوبی در گردشگری زمستانه داشته باشیم.
وی ابراز امیدواری کرد: با حمایت استاندار خوزستان بتوانیم دو رویداد بزرگ را در سال 97 در حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی و نمایشگاه سراسری گردشگری داشته باشیم تا بخشی از دغدغه بزرگ ما برای نشان دادن چهره ای دیگر از خوزستان مرتفع شود و بتوانیم خوزستان را بهتر از گذشته معرفی کنیم.
نمایشگاه گردشگری فرصتی برای همافزایی مؤسسات و شرکتها بود
سعید رضوانی، مدیرکل روابط عمومی استانداری خوزستان، با تأکید بر لزوم برگزاری چنین نمایشگاهی در استان خوزستان گفت: شرکتها و مؤسسات مختلفی در سطح استان وجود دارند که در حوزه های صنایع دستی و گردشگری فعالیت می کنند و برپایی این نمایشگاه فرصت مناسبی برای هم افرایی و تعامل بیشتر در راستای آشنایی بیشتر با حوزه های کاری مشترک میان این شرکت ها و مؤسسات بود.
وی افزود: این نمایشگاه همچنین فرصتی برای معرفی جاذبه های دیدنی استان بود و همان گونه که مدیرکل میراث فرهنگی استان نیز تأکید دارد باید پتانسیل های استانی در راستای توسعه گردشگری مورد استفاده قرار گیرد تا هم استانیهای عزیز به دیدن نقاط مختلف استان ترغیب و بوم گردی و استان گردی تقویت شود.
رضوانی، با تمجید از نظم خوب در برپایی اولین دوره این نمایشگاه ابراز امیدواری کرد: این رویدادها و فعالیت ها ادامه دار باشند و حتی در شهرستان های دیگر استان نیز برگزار شوند تا در نهایت منجر به حضور بیشتر گردشگران، تقویت صنایع دستی و معرفی هرچه بیشتر میراث فرهنگی معنوی و طبیعی استان شود.
تبلیغات مؤثر برای این گونه نمایشگاه ها صورت گیرد
همچنین فاطمه بروایه، مدیرعامل شرکت تعاونی میراث ماندگار اهواز و یکی از صنعتگران حاضر در نمایشگاه که در زمینه تولید البسه محلی عربی و صنایع دستی حصیری فعالیت می کند، اذعان کرد: استقبال از اولین دوره نمایشگاه در سطح قابل قبولی بود اما انتظار می رود متولیان برگزاری نمایشگاه در دوره های آتی با انجام تبلیغات مثمرثمرتر زمینه را برای استقبال بهتر فرآهم آورند چراکه چنین نمایشگاهی جای استقبال باشکوه تر را داراست.
وی ضمن تقدیر از متولیان این نمایشگاه، اظهار کرد: یکی از مشکلات ما صنعتگران نبود مکان برای عرضه محصولات مان است که امیدواریم این مساله با تلاش مدیرکل میراث فرهنگی استان مرتفع شود، کما اینکه برگزاری این نمایشگاه دراستان این نوید حل شدن این مشکلات را داد.
این صنعتگر اهوازی، حمایت هرچه بیشتر از صنعتگران را از مسئولان خواستار شد و تصریح کرد: ما به جز نمایشگاه مکانی برای عرضه محصولات مان نداریم؛ امیدواریم این گونه نمایشگاه ها بیشتر شوند و تبلیغات مؤثر نیز برای آنها صورت گیرد.
خلاقیت بانوی معرق کار اهوازی در تولید محصولات معرق
در ادامه فرحناز یزدانی، دیگر صنعتگر صنایع دستی، با بیان اینکه نخستین تجربه حضور در یک نمایشگاه را سپری می کند، ادامه داد: در اولین تجربه حضورم، تابلوهای معرق ساقه گندم را به نمایش گذاشتم که از قدیم الایام وجود داشتند اما من خلاقیتی به خرج دادم و به صورت کاربردی این محصولات را از حالت تابلو به زیورآلات و صندوقچه و شومینه تعمیم دادم.
وی استقبال مردم از غرفه خود را عالی توصیف کرد و یاد آور شد: با وجود اینکه نمایشگاه تنها دو روز بود اما استقبال گسترده ای از آن شد که با تبلیغات گسترده تر می توان به بهتر شدن استقبال در دوره های آتی آن نیز امیدوار بود.
ساماندهی خوب نمایشگاه و حضور فعال دفاتر و شرکت های خدمات مسافرتی
عبدالامیرخوانساری، رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی خوزستان، هم در خصوص حضور دفاتر و شرکت های خدمات مسافرتی استان در اولین نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته، عنوان کرد: این نمایشگاه عرصه حضور متولیان گردشگری استان بود تا بتوانند توانمندی های خود را به منصه ظهور برسانند.
وی اضافه کرد: این نمایشگاه ها نقش مؤثری را در ارائه خدمات ارزان قیمت و باکیفیت از سوی دفاتر خدمات مسافرتی در استان خوزستان ایفا خواهند کرد و باعث می شوند تا مردم با دفاتری که قابلیت ها و تسهیلات خوب ارائه می کنند، آشنا شوند.
وی با بیان اینکه زمانی که تورها به صورت گروهی انجام شوند، قیمت ها به نسبت کاهش پیدا می کنند، اظهار داشت: در این راستا ما برخی دفاتر را ترغیب کرده ایم تا تورهای خانوادگی را به صورت اقساطی ارائه دهند.
رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی خوزستان، با اشاره به خدمات دفاتر به کارمندان دولت در خوزستان، خاطر نشان کرد: این کارمندان می توانند بدون پرداخت مبلغ زیاد، از بسته های سفر استفاده کنند.
وی عنوان کرد: برگزاری اولین نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته به خوبی ساماندهی شد و دفاتر نیز حضور فعال داشتند و با توجه به اینکه اولین دوره این نمایشگاه را شاهد بودیم، اگر نقصی هم در کار وجود داشت طبیعی بود و دوره های آتی قطعا برطرف خواهد شد.
تلاش کردیم خوزستان را برجسته کنیم
در ادامه صبرا رحیمی، مسئول غرفه شرکت خدمات مسافرتی «شایگان پرواز» اهواز، با بیان اینکه این شرکت بیشتر در زمینه تورهای داخلی فعالیت می کند، افزود: تلاش کردیم در نمایشگاه امسال بیشتر روی تورهای داخلی تمرکز کنیم و مردم را با تسهیلات آن بیشتر آشنا کنیم چرا که گردشگری خوزستان قابلیت بهتر شدن را دارد و در این راستا ما سعی کردیم استان خوزستان را در کشور برجسته کنیم.
وی کیفیت اولین دوره این نمایشگاه را نسبتاً مطلوب ارزیابی کرد و اذعان داشت: اگر دوره های آتی نمایشگاه در مکانی غیر از موزه هنرهای معاصر اهواز برگزار شود که رفت و آمد بیشتری در آن باشد، بسیار مؤثرتر خواهد بود.
جنبه های متعدد گردشگری محوطه چغازنبیل را معرفی کردیم
همچنین علی عبدالخانی، سرپرست سایت چغازنبیل، در خصوص حضور غرفه پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه در این نمایشگاه، تصریح کرد: ما در پایگاه میراث جهانی چغازنبیل بیشتر روی آثار و اتفاقاتی که در محیط آثار اتفاق می افتد تمرکز داریم.
وی ادامه داد: در مقوله گردشگری باید میراث طبیعت، جانوری و کشاورزی و صنعتی را معرفی کرد که خوشبختانه چغازنبیل محوطه ای است که تمام این آیتم ها را یکجا داراست.
سرپرست سایت چغازنبیل، اظهار کرد: در زمینه گردشگری صنعتی، ما کشت و صنعت هفت تپه، کارون و میان آب و مناظر چشم نواز نیشکر را داریم و همچنین در زمینه گردشگری طبیعت نیز باید گفت که چغازنبیل در دو کیلومتری رود دز و بیشه زیبای آن قرار دارد.
وی با اشاره به میراث جانوری محوطه چغازنبیل، بیان داشت: از آنجا که محوطه چغازنبیل از شهر خارج است و اطراف آن نیز هیچ گونه سکونت گاهی موجود نیست جانورهای متعددی در این محوطه زندگی می کنند که خود می تواند یک ظرفیت گردشگری برای گردشگران باشد.
عبدالخانی، اضافه کرد: از این رو تصمیم مجموعه مدیریت محوطه میراث جهانی چغازنبیل این است که این جنبه از گردشگری محوطه را بیش از پیش به گردشگران و هموطنان بشناسانیم و آن را به گونهای معرفی کنیم که شاهد جذب گردشگران بیشتر باشیم.
نظر شما