به گزارش خبرنگار شبستان، سیدحسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت و درمان امروز در حاشیه همایش سراسری مدیران و روسای بهداشت و درمان ناجا در جمع خبرنگاران گفت:این نشست بیست و پنجمین نشست سراسری مدیران و رؤسای بهداشت و درمان ناجا است در حاشیه این نشست تفاهمنامهای بین وزارت بهداشت و نیروی انتظامی به امضا رسید که عمدتاً به موضوع پیشگیری و کمک هایی که نیروی انتظامی تاکنون داشته و می تواند به صورت گسترده تر ادامه دهد مربوط می شود همچنین در خصوص پیشگیری از بیماریهای واگیری که برای سامت مردم و اقتصاد کشور مضر است لذا در قالب این تفاهم نامه همکاریهای گسترده تری برای مبارزه با قاچاق اعتیاد و عواملی که در تشدید آسیبهای اجتماعی موثر هستند ایجاد خواهد شد.
وی در ادامه بیان کرد: همچنین مبارزه با شایعه پردازی برای ترساندن مردم از غذا، آب، آشامیدنی ها و تبلیغات خلاف و اغوا کننده راجع به اثربخشی دارو، مکمل ها ،واکسن و ملزومات پزشکی دیگر از جمله برنامه هایی است که در این تفاهم نامه به آن اشاره شده است و همچنین اقدامات مشترکی هم با ناجا داریم که عمدتاً اجتماعی بوده و مربوط به کمک به حاشیه نشینان ،مرزنشینان ،فقرا و خدمات بهداشتی و درمانی می شود که تاکنون ناجا خدمات موثری را در این راستا ارایه داده است.
وزیر بهداشت در ادامه افزود:مراقبت از پرسنل وزارت بهداشت در اورژانس های کشور و مراکز درمانی از دیگر کمکهای نیروی انتظامی به وزارت بهداشت است. لذا اگر این مدیریتها به ویژه در اورژانس پیش بیمارستانی در اورژانس های اجتماعی یکپارچه تر شوند ما موفق تر عمل خواهیم کرد.
وی بیان کرد: در قالب این تفاهم نامه کمکهایی برای نیروی انتظامی لحاظ کرده ایم چون بدون کمک هم نمی توان انتظار همراهی از ناجا داشت ما موظف به ارایه خدمات به پرسنل نیروی انتظامی هستیم و در کمک به آزمایشگاه ها و بیمارستان های نیروی انتظامی از هیچ کوششی مزایقه نخواهیم کرد.
هاشمی با اشاره به ساماندهی شماره های حوزه امداد تصریح کرد: اقدامات خوبی در سه دهه گذشته در این حوزه صورت گرفته است، تجربه موفق بین المللی هم وجود دارد لذا هم انتظار پلیس و هم انتظار سایر شرکا اعم از بهداشت و درمان، راهداری، آتش نشانی و هلال احمر این است که ما یک شماره واحد داشته باشیم و تولیت نیز با یک دستگاه باشد و بقیه همکاری کنند اما این موضوع نیاز به مصوبه مجلس دارد و طرحهای خوبی هم از طریق نیروی انتظامی و بخشهای مختلف دولت پیشنهاد شده است که نیاز به تصمیم گیری مجلس دارد. لذا ما جزو طرفداران این ایده هستیم و معتقدیم همه با یکی حول محول یک سازمان حرکت و مدیریت کنند.
هاشمی با اشاره به تبلیغات اغوا کننده درخصوص داروهای اینترنتی تصریح کرد: در فضای مجازی تبلیغات تقلبی درخصوص داروها، مکملها و تجهیزات پزشکی وجود دارد که این امر می طلبد هم وزارت ارتباطات ، پلیس فتا و هم قوه قضاییه اقدامات بازدارنده رادر این زمینه انجام دهند و همچنین جدی تر با این موضوع برخورد کنند.
وی با اشاره به فروش داروها در ناصرخسرو گفت: اولاً موضوع ناصرخسرو چیز جدیدی نیست ثانیاً جنس کارشان تغییر کرده است ،یعنی در آنجا دارویی که در فهرست رسمی دارویی کشور باشد وجود ندارد در حال حاضر داروهایی که پزشک تجویز می کند در اقصی نقاط کشور وجود دارد اگر مورد دیگری هست قاچاق می باشد، قاچاق هم در کشور مسئول و قانون دارد و ربطی به حوزه وزارت بهداشت ندارد. و اینکه اصالت دارو را بخواهید مشخص کنید برای اصالت دارو موفق شدیم هر دارویی را که بخواهید تهیه کنید قیمت آن هولوگرامی تعیین شده است که با استفاده از موبایل هم می توانیم از اصالت و قیمت دارو آگاهی باشید.
هاشمی اظهار کرد: 70 درصد داروها هولوگرامی تعیین شده اند که با استفاده از موبایل از اصالت و قیمت دارو می تواند اطمینان حاصل کرد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه هیچ مشکلی برای دارو وجود ندارد افزود: فعلاً مکملهای قاچاق وارد کشور می شوند و اکنون مکملها در داخل کشور ساخته می شود و ما از آنها حمایت می کنیم.
نظر شما