اقتصاد و فرهنگ؛ مقوله ای تاثیرگذار در سرنوشت سیاسی و اجتماعی جامعه

خبرگزاری شبستان: اعضای شورای سیاستگذاری همایش ملی سبک زندگی امام سجاد علیه السلام، ارتباط میان اقتصاد و فرهنگ را به عنوان مقوله ای تاثیرگذار در سرنوشت سیاسی و اجتماعی جامعه حائز اهمیت بیان کردند.

خبرگزاری شبستان_ خراسان شمالی؛ حجت الاسلام ابوالقاسم یعقوبی، نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با محوریت همایش ملی «اقتصاد مقاومتی و مقاوم سازی فرهنگی در سبک زندگی امام سجاد (ع)» از فرهنگ و اقتصاد به عنوان دو مسئله ای که به یکدیگر پیوند خورده و می تواند  نقش اساسی در سبک زندگی مسلمانان داشته باشد، یاد کرد و به واسطه رابطه تنگاتنگ میان این دو مقوله، لازمه داشتن جامعه ای بالنده را شناختن فرهنگ خودی و تقویت آن و خارج کردن اقتصاد از وابستگی و پرهیز افراط و تفریط برای رسیدن به اقتصادی پویا دانست.

 

امام جمعه بجنورد، با اشاره به این که تاکیدات مقام معظم رهبری در سال های اخیر بیانگر اهمیت این مقوله است، افزود: با نگاهی به نامگذاری های ایشان در طول سال های مختلف می توان به خوبی به مقوله های فرهنگی مهم و اثرگذار مدنظر رهبری دست یافت.

 

حجت الاسلام یعقوبی، بر این که جامعه دینی باید در مسائل فرهنگی به رستگاری برسد و در مسائل اقتصادی به رفاه برسد، تاکید کرد.

 

رئیس شورای فرهنگ عمومی خراسان شمالی با اشاره به این که با نگاه به اهتمام مقام معظم رهبری نسبت به این دو مقوله می توان به هندسه اصلی جامعه دینی مبنی بر این که دین ما، دین دنیا و آخرت و در واقع دین چندبعدی است، پی برد، افزود: از مجموعه آموزه های دینی می توان درک کرد که اگر از  دو محور فرهنگ و اقتصاد به درستی استفاده شود، به دوبال پرواز برای رشد دست خواهیم یافت.

 

رئیس شورای سیاستگذاری همایش ملی «اقتصاد مقاومتی و مقاوم سازی فرهنگی در سبک زندگی امام سجاد (ع)»، با بیان این که هر چند اقتصاد زیربنای فرهنگ نیست، اما اقتصاد در کنار فرهنگ بسیار نقش آفرین است، افزود: بر این اساس بر آن شدیم تا به مناسبت نامگذاری های مقام معظم رهبری و تاکیدات ایشان، همایشی را بر محور سبک زندگی امام سجاد علیه السلام برگزار کنیم.

 

 

امام جمعه بجنورد، افزود: بناست از دل آموزه های امام سجاد علیه السلام همچون صحیفه سجادیه و رساله حقوق امام سجاد علیه السلام دو عنوان مد نظر را استخراج و با موضوع بندی، تحلیل و عرضه آن به جامعه بگوییم امام سجاد علیه السلام که زینت عبادت بوده، برای زندگی اجتماعی و اقتصادی امروز ما حرف برای گفتن دارد.

 

وی با اشاره به این که در لابه لای کلمات امام سجاد علیه السلام می توان واژه ها و سخنانی را به دست آورد که اقتصاد مقاومتی و مقاوم سازی فرهنگی از آن پیداست، تصریح کرد: هدف این همایش برجسته سازی و طرح آن در سطح جامعه به عنوان یک گفتمان جدید است تا فرهیختگان و پژوهشگران با بررسی بیشتر بتوانند در جامعه امروز پیاده کنند.

 

نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی با تاکید بر ضرورت مقطعی نبودن همایش و ایجاد  دبیرخانه دائمی، به انتشار مقالات و در معرض داوری قرار گرفتن از سوی افکار عمومی به منظور رسیدن به پختگی بیشتر به عنوان دستاوردهای این همایش اشاره کرد و اظهارداشت: فراهم شدن زمینه برای بهره مندی هنرمندان از نوع نگاه موجود در مقالات و دست زدن به تولید آثار هنری مختلف از سویی و جلب افکار عمومی از سوی مبلغان به صحیفه سجادیه به عنوان کتابی که درس زندگی می دهد، از دیگر مزیت های این همایش است.

 

وی، صحیفه سجادیه را منبعی ناشناخته عنوان کرد که لازم است وارد فرهنگ جامعه شده و در دسترس قرار بگیرد.

 

حجت الاسلام یعقوبی، ارتباط میان اقتصاد و فرهنگ را به عنوان مقوله ای تاثیرگذار در سرنوشت سیاسی و اجتماعی جامعه بسیار مهم عنوان کرد و اظهارداشت: از سوی دیگر با طرح آن از سوی رسانه ها می توان، این اقدام را نقطه عطفی در تاریخ استان محسوب کرد تا کم کم شکل کاربردی به خود بگیرد.

 

حسین فرخنده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی هم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان  در تعریف سبک زندگی با بیان اینکه سبک زندگی به علائق، نظرات، رفتارها و جهت‌گیری های رفتاری یک فرد، گروه و یا فرهنگ اشاره می کند، افزود: سبک زندگی، ظواهر زندگی را بیان می‌کند که برخاسته از یک مبانی است.

 

وی تفاوت سبک زندگی اسلامی با زندگی غربی را در مبانی معرفتی این دو ذکر کرد و با بیان اینکه خداباوری، توحید، توجه به پیوند دین به تمام شئونات زندگی و آموزه های دینی و سیره نبوی و جهت دادن به آن و توجه به اصل معاد از مهم‌ترین مبانی معرفتی سبک زندگی اسلامی است، اظهارداشت: همه این اصول مباحثی است که امروز در دنیای غرب به آن بی توجهی می‌شود و بی تردید اختلاف در مبانی معرفتی، اختلاف در سبک زندگی را در پی خواهد داشت.

 

دبیر شورای فرهنگ عمومی خراسان شمالی، شناخت دقیق از آموزه‌های ائمه اطهار علیهم السلام را شرط لازم برای تحقق سبک زندگی اسلامی معرفی کرد و گفت: سبک زندگی قطعاً ریشه در باورها، نگرش ها و ارزش ها دارد.

 

 

وی اذعان کرد: قطعا اگر به مرحله باور نرسیم یعنی اگر آموزه‌های دینی به مرحله گفتمان نرسد و در حالت شعار باقی بماند؛ به تبع آن سبک زندگی متناسب آن را نخواهیم داشت.

 

فرخنده، با اشاره به اینکه در تحقق سبک زندگی اسلامی باید اقتضائات زمانی را نیز درنظر گرفت، افزود: ائمه اطهار علیهم‌ السلام در موضوعات واحد اجتماعی و یا سیاسی متناسب با زمان خود هرچند مبانی معرفتی و جهت گیری واحدی داشتند اما رفتارهای متفاوتی را بروز می دادند لذا توجه به عنصر زمان در سبک زندگی از اهمیت خاصی برخوردار است.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی با بیان اینکه در راستای تحقق سبک زندگی اسلامی، مروجان و مبلغان اولاً باید با مبانی معرفتی اسلام آشنا باشند، بهره مندی از زبان هنر را یکی از قالب های تأثیرگذار در این بخش عنوان کرد و گفت: امروزه عنصر تصویر نقش مهمی در انتقال مفاهیم و ارزش ها دارد و هنرمندانی که با این مبانی آشنا باشند قطعاً در انتقال این معارف و سبک زندگی اسلامی موفق تر عمل می کنند.

 

دبیر اجرایی همایش اقتصاد مقاومتی و مقاوم سازی فرهنگی در سبک زندگی امام سجاد علیه السلام، با ذکر این مطلب که هدف این همایش تبیین آموزه‌ها و مبانی معرفتی است، اظهارامیدواری کرد این برنامه بن‌مایه حرکت‌های فرهنگی دیگر باشد.

 

وی در پاسخ به این سوال که سبک زندگی اسلامی تا چه حد می تواند در تحکیم بنیان خانواده تأثیرگذار باشد، اظهارداشت: مبانی معرفتی سبک زندگی اسلامی که به آن اشاره شد راه را بر تضعیف بنیان خانواده و فروپاشی آن می‌بندد و اجازه ورود افکار فردگرایانه را نمی دهد چراکه از بین ‌رفتن الگوهای دینی و سنتی و اصالت دادن به رفتارهای شخصی، مهم ترین عامل سست شدن بنیان های خانواده است.

 

فرخنده با اشاره به اینکه هرقدر این طرز تفکرها به کشور راه پیدا کرده به همان میزان اصالت خانواده ها هم با چالش مواجه شده است، راه خروج از این ورطه را بازگشت به تعالیم ناب اسلامی ذکر کرد و گفت: در سبک زندگی اسلامی باید الگوها را نشان داد و صرف تکرار این واژه در سخنرانی ها و همایش ها، مسئله حل نمی شود لذا هنر می‌تواند در این الگوسازی کمک کند و قطعاً مشارکت هنرمندان و علمای دینی در این خصوص راهگشاست.

 

دبیر شورای فرهنگ عمومی خراسان شمالی بیان کرد: کتاب‌های ارزشمندی همچون صحیفه سجادیه در قالب دعا سعی بر آن دارد که مهارت‌های ارتباطی انسان با خداوند، با خود و دیگر انسان ها را به انسان بیاموزد؛ بدیهی است اگر مبدا و مقصد انسان مشخص باشد، سردرگمی و تردید و دودلی که موجب آشفتگی خاطر می‌شود نیز کمتر خواهد شد.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی در پاسخ به این سوال که در راستای تبیین سبک زندگی اسلامی چه برنامه هایی در دستور کار قرار دارد، اظهارداشت: در مهرماه سال جاری همایش سبک زندگی اسلامی با کارگروه‌های ویژه برگزار می‌شود و همچنین ما از تمامی آثار فرهنگی و هنری که در این راستا تولید ‌شود، حمایت می کنیم.

 

هاشم شیرازیان، مسئول دبیرخانه کمیته اجرایی همایش ملی «اقتصاد مقاومتی و مقاوم سازی فرهنگی در سبک زندگی امام سجاد (ع)» با بیان اینکه مجموعه مقاله های همایش ملی «اقتصاد مقاومتی و مقاوم سازی فرهنگی در سبک زندگی امام سجاد (ع)» در قالب یک کتاب چاپ و در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد، به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: در این مجموعه علاوه بر چاپ کامل ۶ مقاله برتر، چکیده بیش از ۱۰۰ مقاله علمی و ۴۰  اثر هنری بخش اینفوگرافی در تیراژ هزار نسخه منتشر می شود.

 

وی با اشاره به این که این همایش هفدهم اردیبهشت ماه سال جاری ساعت 17 در محل سالن گلشن بجنورد و با معرفی آثار برتر بخش مقالات و اینفوگرافی برگزار می شود، خبر داد: کتاب مجموعه مقاله های همایش در آئین اختتامیه رونمایی می شود.

 

 

وی با اشاره به اینکه 197 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده است، بیان کرد: از این تعداد، 6 مقاله برتر در آئین افتتاحیه همایش که صبح هفدهم اردیبهشت و در قالب کارگاه نقد و بررسی آثار در محل مدیریت حوزه علمیه خراسان شمالی برگزار می شود، ارائه خواهد شد.

 

شیرازیان با بیان این که این همایش در دو بخش اقتصاد مقاومتی و سبک زندگی فرهنگی و اجتماعی فراخوان شده است، افزود: تولید و اشتغال در سیره امام سجاد (علیه السلام)، تاثیر قناعت و ساده زیستی در اقتصاد مقاومتی، شیوه های مدیریت اقتصادی، تاثیر رزق حلال در فلاح فرهنگی و رفاه اقتصادی در سیره امام سجاد (علیه السلام)، تربیت خانواده متعالی از منظر امام سجاد (علیه السلام)، مبارزه با مظاهر فساد در سیره امام سجاد (علیه السلام) و حقوق متقابل فرد و اجتماع از منظر امام سجاد (علیه السلام) از موضوعات بخش اقتصاد مقاومتی است.

 

به گفته مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد خراسان شمالی، تبیین شاخصه های حکومت دینی، استکبار ستیزی در سیره امام سجاد (علیه السلام)، شیوه های تبلیغی در سبک زندگی امام سجاد (علیه السلام)، تبیین ارزش های اسلامی در ادعیه از منظر امام سجاد (علیه السلام)، نقش دعا در زندگی دنیوی و اخروی در سیره امام سجاد (علیه السلام) و حقوق متقابل مسجد و خانواده از موضوعات بخش سبک زندگی این همایش ملی است.

 

مسئول دبیرخانه کمیته اجرایی همایش ملی «اقتصاد مقاومتی و مقاوم سازی فرهنگی در سبک زندگی امام سجاد (ع)» با اشاره به اینکه در بخش اینفوگرافی این همایش هم 60 اثر هنری به دبیرخانه همایش رسیده است، گفت: از دو اثر برتر در این بخش هم در آئین اختتامیه همایش در کنار تقدیر از 6 مقاله برتر، تجلیل می شود.

 

 

 

کد خبر 704770

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha