دکتر امیرمسعود شهرام نیا، قائم مقام سی و یکمین نمایشگاه بین المللی تهران در پاسخ به این سوال که کانونهای مساجد تا چه اندازه می تواند در ترویج جوانان به کتاب و کتابخوانی موثر باشند به خبرنگار شبستان گفت: مسجد همیشه کانون مردمی بوده است. مردم به واسطه اعتمادی که به مسجد و ائمه جماعات دارند از آنچه که در مسجد تبلیغ می شود، تاثیر می پذیرند. مسجدی ها اهل تقوا هستند و یک نوع همدلی بین مسجدی ها و مردم وجود دارد. بر این اساس هر فرهنگی در مسجد ترویج شود در جامعه تاثیر می گذارد. از فرهنگ صدقه و احسان گرفته تا سایر مسایل.
دکتر شهرام نیا اظهار داشت: در دوران جنگ مساجد منشا نیروهای دفاع مقدس و کمک به مساجد بود. مساجد و کانون های مساجد می توانند در امر کتابخوانی هم تاثیرگذار باشند. متاسفانه این امر هنوز در مساجد پررنگ نیست. کتابخوانی هنوز به عنوان فرهنگ در مساجد جا نیفتاده است. ائمه جماعات، منبری ها، مداحان می توانند به ترویج کتابخوانی در جامعه کمک کنند، حتی فضای مساجد و تبلیغات مساجد می توانند به تشویق جوانان به کتابخوانی کمک کنند و تاثیر زیادی در گرایش افراد به مطالعه باشد.
وی در پاسخ به این سوال که نمایشگاه های کتاب بخصوص نمایشگاه بین المللی کتاب تهران چه نقشی در ترویج مطالعه در جامعه دارند به شبستان اظهار داشت: نمایشگاه چند بخش دارد. یک وجه نمایشگاه فروشگاهی است که به رونق صنعت نشر کمک می کند و به ارتباط مستقیم ناشران با مردم، افزایش نقدینگی آنها و حجم کتابی که به خانه ها می رود ،کمک می کند.
قائم مقام سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تصریح کرد: یک وجه دیگر نمایشگاه کتاب ،موج آفرینی است. نمایشگاه کتاب یک موجی برای تبلیغ و ترویج کتابخوانی به راه می اندازد که این وجه در نوع خود موثر است و بخصوص در روزهای برگزاری نمایشگاه کتاب پررنگ تر می شود. فضای شهر، رسانه ها و دانشگاه ها در این ایام آکنده از عطر کتاب و کتابخوانی می شوند.
دکتر شهرام نیا خاطرنشان کرد: وجه سومی که نمایشگاه دارد فرهنگی و آکادمیک است، نشست ها و برنامه های جنبی با راهکارها، بحث و گفتگو در مورد کتاب و کتابخوانی این موج را راه می اندازد. نمایشگاه کتاب از آن رویدادهایی است که اگر خوب برگزار و مدیریت شود، می تواند در تبلیغ کتاب و کتابخوانی در جامعه نقش بسزایی داشته باشد.
نظر شما