به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی رضایی صبح امروز (20 اردیبهشت) در مراسم افتتاحیه کنگره بین المللی نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی که در مدرسه تخصصی فقه امام کاظم(ع) در قم برگزار شد، اظهار داشت: این کنگره دو سال گذشته به دستور آیت الله مکارم شیرازی در 10 حوزه علمی شکل گرفت و از آبان سال 95 دبیرخانه و شورای سیاست گذاری آن آغاز به کار کرد.
وی بیان کرد: 900 موضوع در محورهای علمی مختلف شناسایی و به عنوان منشور کنگره در نظر گرفته شد و فرخوان کنگره نیز در همین موضوعات اعلام شد، بیش از 20 میلیت برای ما مقاله ارسال کردند و در مجموع 120 نفر از 50 کشور مختلف در این کنگره حضور دارند.
حجت الاسلام رضایی با اشاره به ارسال بیش از هزار و 200 مقاله به دبیرخانه کنگره، خاطرنشان کرد: در نهایت 418 مقاله پس از ارزیابی تفصیلی و اجمالی پذیرفته شد.
وی عنوان کرد: پشتیبانی علمی این کنگره با حضور جمعی از علما و اساتید برجسته حوزه علمیه با برگزاری بیش از صد جلسه علمی صورت گرفت که در نهایت در قالب 55 کتاب و 7 مجله با عناوین؛ ویژه نامه کنگره، منشور کنگره، خبرنامهها و 2 نرمافزار رونمایی خواهد شد.
حجت الاسلام رضایی افزود: 400 نفر از فرهیختگان حوزه و دانشگاه و گروه های علمی مختلفی ما را در مسیر برگزاری کنگره یاری کردند و همه هدفشان این بود که موسوعه بزرگی از نقش و تاثیر شیعه در توسعه علوم انسانی فراهم شود، که انصافا تلاش آن ها قابل تقدیر و ارج گذاری ست.
دبیر کنگره بینالمللی نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی ابراز داشت: مهمترین دوران سیر تاریخی تولید علوم اسلامی در شیعه به زمان امیرالمومنین(ع) بر می گردد، در وحله بعد در عصر امام باقر(ع) و امام صادق(ع) شاهد اوج تولید و توسعه علوم اسلامی بودیم، همچنین در عصر آل بویه و فاطمیون در قرون چهار و پنج هجری نیز تمدن اسلامی با وجود علمایی مانند شیخ طوسی و فارابی به شکوفایی کم نظیری رسید.
وی تاکید کرد: در قرن دهم تا دوازدهم هجری و در عصر صفویان نیز دانشمندان بزرگی مانند شیخ بهایی، میرداماد و ملاصدرا خدمات ارزشمندی به جهان اسلام ارائه کردند، در عصر معاصر نیز علمای بزرگی مانند امام خمینی(ره) توانسته اند آثار شاخصی تولید کنند که در برخی از وجوه با 14 قرن گذشته برابری میکند.
نظر شما