تاریخ شفاهی نیازمند مهندسی اطلاعات است

خبرگزاری شبستان:دکتر کاظمی معتقد است، مصاحبه‌کننده باید از هوش متوسط به بالا برخوردار باشد و سواد اجتماعی و جامعه‌شناسی داشته باشد.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر محسن کاظمی، نویسنده و پژوهشگر امروز در نشست آسیب‌شناسی تاریخ شفاهی در ایران که در سالن فرهیختگان نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد، گفت: نزدیک به سه دهه تاریخ شفاهی لازم است که ببینیم چه کردیم، چه راهی پیمودیم، چه گره ای از مشکلات باز کردیم. آسیب شناسی تاریخ شفاهی فصل های متعدد دارد، مباحث مربوط به آسیب شناسی حساس است.

 

دکتر کاظمی با اشاره به ضرورت مهندسی اطلاعات در تاریخ شفاهی بیان کرد: برای یک بنای فکری و صنعتی مواد و اطلاعاتی نیاز داریم که باید به درستی معماری و مهندسی شود تا بتواند به درستی استفاده شود، ساماندهی هم به لحاظ کیفی است و هم کمی. باید دقت های لازم به فرآیند تاریخ شفاهی از مرحله سوژه یابی، پیشا تحقیق و پسا تحقیق و آرشیو داشته باشیم. برای اینکه به لحاظ کیفی کار خوب و درخوری داشته باشیم نیاز به آموزش و تجربه داریم. آنچه امروز در کشور تولید می شود ناظر به هیچ یک از این مراحل نیست. بسیاری سریع، هیجانی و برآمده از یک سری نیازهای فوری جامعه است.

 

این نویسنده و پژوهشگر تصریح کرد: انتخاب سوژه بسیار مهم است، اینکه پیرامون سوژه چه اطلاعاتی داریم مهم است به تاریخ شفاهی مصاحبه فعال می گویند، به فرآیند احصای اطلاعات از ذهن مصاحبه شونده باید توجه شود. کسی که مصاحبه می کند باید سواد جامعه شناسی و روانشناسی داشته باشد و از تمام مسایل اطلاعات متوسطی داشته باشد. چنین شخصی باید هوش متوسط به بالا داشته باشد که بتواند اطلاعات را احصا کند.

 

دکتر کاظمی خاطرنشان کرد: نیاز داریم به لحاظ کیفی اطلاعات را ساماندهی کنیم. بحث راست آزمایی پیش می آید باید اعتبارسنجی صورت گیرد. با پژوهش ها در پسا تحقیق باید اطلاعات را راست آزمایی کنیم، به جریان آرشیو باید از لحاظ کیفی نگاه کنیم. ساماندهی اطلاعات ما را به سمت آرشیو می برد، اگر در آرشیو اطلاعات را درست ساماندهی نکنیم در تدوین دچار مشکل می شویم.

 
کد خبر 704370

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha