به گزارش خبرگزاری شبستان، سی و یکمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران این روزها با شعار «نه به کتاب نخواندن» از استقبال پرشور مخاطبان و علاقمندان کتاب در بخش های در بخش های ناشران داخلی ( ناشران عمومی، ناشران کودک و نوجوان، بخش ناشران دانشگاهی، بخش ناشران آموزشی) و ناشران خارجی( لاتین و عربی) و بخش بین الملل برخوردار شده است.
اگر از دو بخش ناشران داخلی و ناشران خارجی بگذریم، بخش بین الملل از ویژگی های منحصر به فرد نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در این دوره و دوره های پیشین بوده است.
بخش بین الملل پذیرای نمایندگان سفارتخانه ها، موسسه های فرهنگی خارجی همچون افغانستان، عمان، تونس، هند، صربستان و ایتالیا، آلمان، اتریش، ترکیه، فنلاند، چین، مکزیک، یونان، کره جنوبی، ژاپن، لهستان، روسیه و سازمان های بین المللی ازجمله اکو، سازمان ملل و نمایندگان 12 انجمن همچون ارسیکا، بیداری اسلامی است.
برهمین اساس، اهداف بین الملل توسعه بر دیپلماسی فرهنگی و تبادل فرهنگی و تمدنی بین کشورهای حاضر در این نمایشگاه، زمینه سازی برای شناساندن و معرفی کتاب های برگزیده ایرانی برای عرضه و نشر در بازار جهانی کتاب و تقویت روابط میان نمایشگاه کتاب تهران و نمایشگاه های بین المللی تمرکز شده است و در این بخش به تبادل مذهبی و دینی میان کشورها پرداخته نمی شود.
سفارتخانه ها و موسسه های فرهنگی خارجی و انجمن ها و سازمان ها در بخش بین الملل کتابهایی را برای عرضه و فروش به این نمایشگاه آورده اند که بیشتر این کتابهای در حوزه ادبی، فرهنگی، تمدنی، جغرافیایی و تاریخی این کشورها هستند و در تعداد کمی از غرفه ها کتاب های دینی و یا اسلامی دیده می شود و می توان به این مسئله اشاره داشت که جای کتابهای اسلامی در این بخش از نمایشگاه مهجور مانده است؛ اگر چه غرفه ایتالیا با دو کتاب «شخصیت زن در جهان اسلام» و «مطالعات شیعه شناسی در ایتالیا» و غرفه آلمان با کتاب هایی همچون کتاب جملات قصار پیامبر اکرم(ص)، کتاب«صحیفه البخاری» و بنیاد مطالعات اسلامی روسیه با کتاب هایی از زندگی پیامبران، کتاب «پیامبر و صحابه» و تعدادی دیگر از کتاب های اسلامی پا به نمایشگاه گذاشته اند؛ اما نمی دانیم نیاز مخاطبان با تعداد اندک رفع می شود یا خیر؟
این دوره از نمایشگاه کتاب به مانند سال گذشته در بخش بین الملل یک کشور میهمان و یک شهر میهمان انتخاب شده است که کشور صربستان به عنوان «کشور میهمان ویژه» به همراه یک هیئت 30 نفره از نویسندگان، شاعران، ناشران و گروه موسیقی صربی و تونس به عنوان «شهر میهمان ویژه» به همراه یک هیئت 18 نفر از ناشران و نویسندگان و مقامات تونسی حضور یافته اند.
سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با حضور ناشرانی از 53 کشور جهان از 12 اردیبهشت آغاز شده است تا 22 اردیبهشت ادامه خواهد داشت.
نظر شما