به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، وحید احمدی امروز (19 اردیبهشت) در همایش ملی آمایش علم و فناوری که در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) برگزار شد، بیان کرد: عنوان این همایش بسیار مهم است و در حقیقت پذیرفتن آمایش علم و فناوری و سرزمینی مبتنی بر علم و فناوری است.
وی ادامه داد: به واسطه آمایش، فرآیند برنامه ریزی صحیح از سطح آمایش ملی شروع شده و با برنامه ریزی کلان اقتصادی به سطح برنامه ریزی خرد وموضوعی منتقل می شود.
مشاور وزیر و رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمي کشور اضافه کرد: در وزارت علوم تدوین سیاست های توسعه علم و فناوری و نوآوری کل کشور در برنامه است که تا پایان سال جاری این اقدام برای 10 استان کشور مقرر است انجام شود.
وی عنوان کرد: در برنامه توسعه SDI نگرش منطقه ای نقش اساسی را دارد به این معنا که باید توانمندی هر حوزه را نگاه کنیم و باید آمایش علم و فناوری منطقه ای و ملی را داشته باشیم تا برنامه توسعه علم و فناوری را ایجاد کنيم.
احمدی افزود: ما باید نیازهای منطقه، مسائل فرهنگی و اجتماعی و توانمندی ها را در نظر بگیریم و دانشگاه و نظام علم و فناوری را بر این مبنا پایه ریزی کنیم.
وی با اشاره به ظرفیت های استان قزوین اعلام کرد: ظرفیت ها در قزوین متناسب با دیگر استان ها نیست و هر استان ظرفیت های خاص خود را دارد و باید به این ظرفیت ها پرداخته و هم گرایی ایجاد شود و مسائل فرهنگی هم باید لحاظ شود تا بتوانیم سیاست های توسعه علم و فناوری و نوآوری را داشته باشیم.
رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمي کشور افزود: در نظام نوآوری باید الگوهای بین المللی مورد توجه قرار گیرد و باید نقاط ضعف و قوت را استفاده کرده و از مدل هایی که می توانیم بومی سازی کنیم بهره بگیریم.
وی اظهار کرد: آمایش علم و فناوری همراه با نگرش جامع الابعاد بر مسائل جغرافیایی، منطقه اي، روابط اجتماعی، فنی و بین دستگاهی است که این مجموعه مسائل باید با نظریات مدیریت ها و متخصصان همگرا شده تا نتیجه به دست آید.
احمدی خاطر نشان کرد: موضوع آمایش علم و فناوری نگرش جامع به حوزه های مختلف منطقه ای و فرامنطقه ای است و کار ارزشمندی است و انشالله همگرایی ادامه یابد و از خروجی نشست ها برای توسعه برنامه های علم و فناوری استفاده کنیم.
نظر شما