به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان: آیین پایانی پنجمین جشنواره ملی «آثار دانشجویی غدیر»، امروز چهارشنبه، 19 اردیبهشت در دانشکده الهیات دانشگاه علامه طباطبایی(ره) با حضور آیت الله صدیقی، آیت الله تسخیری و جمع از استادان، دانشجویان و مهمانان خارجی برگزار شد.
در این مراسم آیت الله صدیقی طی سخنانی با بیان اینکه وجود مقدس و ربوبی عالم را برای آدم آفرید و آدم را برای نیل به قدرت نیل علم معرفی کرد، گفت: هدف آفرینش این بود که آدم عالمانه زندگی کند و مساله متعلق به علم در چند مولفه می گنجد که یکی از آنها علم الهی است که به انسان چشم انداز می دهد چراکه علم خداوند نامتناهی است اما بشر از محدودیت رنج می برد در حالی که آرزویش رسیدن به نامحدود است. آدم(ع) را همین لایتناهی خواستن اش به زمین محدود کرد.
وی ادامه داد: باید سبک زندگی را از خدا اخذ کرد، اگر بخواهیم جاودانه باشیم باید دفترچه راهی که راه رسیدن به لایتناهی است و خدا به انسان داده را دنبال کنیم، این دفترچه الهی است و باید الهی باشد تا به مقصود برسیم.
دبیر کل بنیاد بین المللی غدیر تصریح کرد: امیرالمومنین علی(ع) لایتناهی است، مرز صفات جلال و اسماء جمال است، اسم اعظم است؛ خداوند آدم را نامگذاری کرد و او را خلیفه مطلق خودش قرار داد، خلافت آدم نامحدود است. خلافتی که خدا به آدم داد از روی حکمت بود.
وی گفت: اینکه وهابی ها در مورد خلافت امیرالمومنین علی(ع) اشتباه می کنند علت آن است که خیال می کنند علی(ع) در عرض خداست در حالی که علی یدالله است، مرأت انسان کامل علی(ع) است، چنین انسانی است که هیچ گرایشی به عالم ندارد و خود را محدود نکرده است، محک خوبی و بدی قرار می گیرد.
آیت الله صدیقی با بیان اینکه امروز ولایت فقیه استمرار ولایت امیرالمومنین علی(ع) است، افزود: این مدل حکومتی ولایت فقیه در همه شرایط قابل اجراست؛ مساله خلقت آدم، جریان غدیر، عاشورای امام حسین(ع)، مهدویت ارتباط تنگاتنگ دارند و مسیر حرکت انسان های کمال جو و خداخواه اند؛ علی(ع) مدل حکومت بشریِ بشریت است.
همچنین در بخش دیگری از این مراسم، دکتر ایران زاده، معاون فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی(ره) نیز اظهار کرد: 80 نفر از 18 کشور جهان در این مراسم حضور دارند.
وی در بخش دیگری از مباحث خود ضمن اشاره به اتفاق اخیر و نقض برجام از سوی رئیس جمهور آمریکا، گفت: امروز جمهوری اسلامی در مقطع درخشان تاریخی قرار گرفته است و شاهد سربلندی نظام در اتخاذ راهبرد گفت وگو در جهان و پایبندی به معاهدات هستیم، جمهوری اسلامی منطق گفت وگو با جهان را برگزید و در این منطق خردورزی را به رخ جهان کشید و نشان داد که هیچ کوتاهی در برابر معاهدات جهانی نداشته و رویکرد صلح و آرامش را برای جهان خواستار است.
ایران زاده افزود: انزوای آمریکا امروز منعکس شده و سربلندی ملت ایران با بانگ بلند گفته شد و ما به مهمانان خارجی حاضر در این مراسم می گوییم که ما سربلند برای ایستادن در برابر آرمان های اصیل انقلاب اسلامی هستیم لذا آنچه که امروز ضرورت بنیادین دارد پایبندی به ارزش های اسلام و ادامه راه جانبازان و سرافرازان انقلاب اسلامی است.
علاوه بر این، در ادامه این مراسم دکتر جعفرپور، دبیر کمیته علم جشنواره نیز گفت: این جشنواره با همکاری بنیاد بین المللی غدیر، معاونت فرهنگی و اجتماعی و زارت علوم، جامعه المصطفی(ص) العالمیه و به میزبانی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار می شود.
وی در مورد تاریخچه برگزاری این جشنواره اظهار کرد: 5 سال قبل تفاهم نامه ای بین بنیاد غدیر و معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم منعقد شد که بنا شد طی آن سالانه جشنواره ای را با موضوع غدیر داشته باشیم، در این راستا خدمت مرحوم آیت الله خزعلی رسیدیم و ایشان فرمودند که عَلَم امامت و ولایت را در دانشگاه سرپا نگه دارید و همچنین محضر آیت الله مهدوی کنی نیز رسیدیدم که ایشان نیز چنین فرمودند. لذا این جشنواره در طول چند سال گذشته در چندین دانشگاه از جمله دانشگاه امام صادق(ع) دانشگاه الزهرا(س)، دانشگاه علامه و ... برگزار شد.
دبیر کمیته علمی جشنواره ابراز کرد: امسال در سطح ملی و بین المللی اثر داریم، نزدیک به ۳۵۰ اثر به دبیرخانه رسیده است و بناست طی این مراسم از برگزیدگان و شایسته تقدیرها تجلیل کنیم. همچنین در حوزه بین الملی از 18 برگزیده تقدیر می کنیم. اکنون در این مراسم هشتاد نفر شرکت کننده خارجی داریم و فکر می کنم با توجه به تجربه چند ساله معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علم با بنیاد الغدیر بتوانیم این همکاری در این جشنواره را ادامه دهیم که برای فرهنگ سازی امامت و ولایت لازم است.
این گزارش می افزاید: در ادامه دکتر حسین ظریف منش، رئیس پنجمین جشنواره آثار دانشجویی غدیر و مدیرعامل بنیاد غدیر با اشاره به فلسفه برگزاری جشنواره و اهداف و برنامه های آینده آن، گفت: در رابطه با غدیر یک نگاه تاریخی و توصیفی وجود دارد که معتقدان به آن می گویند غدیر در یک زمان انتفاق افتاد و آثاری نیز داشت و به هرحال در تاریخ بود، اما نگاه نگرش ما این است که غدیر چه چیزی را دنبال می کرد و چه سرنوشتی برای بشریت توانست رقم بزند.
ظریف منش گفت: اگر بخواهیم از زوایای گوناون غدیر را بررسی کنیم یک زاویه آن است که غدیر اعلام ولایت امیرالمومنین(ع) به عنوان استمرار نبوت است و نیز معرفی حضرت(ع) به عنوان بالاترین فضیلت ها و شاخص و نماد بی بدیل.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری(مدظله العالی) گفت: طبق بیانات ایشان، غدیر آمده دو مفهوم را به بشر عرضه کند: 1.حکومت چگونه باشد، 2. حاکم چه کسی باشد.
ظریف منش تاکید کرد: کار دیشب ترامپ مخالفت با برجام نیست بلکه اعلان درباره دشمنی با یک نظام دینی است که پرچمدار اسلام و عدالت است.
وی با اشاره به اینکه هدف ما تولید ادبیات علمی در حوزه غدیر است، تصریح کرد: امسال 353 اثر به جشنواره رسید که از این میان 187 اثر در بخش بین الملل و باقی آثار داخلی بودند، ما اکنون در حال برگزاری جشنواره ششم هستیم و سعی می کنیم که ابعاد بین المللی آن را وسعت بخشیم.
نظر شما