در عصر دیجیتال کاغذ از ابراز انتقال محتوا به یک تجربه تبدیل شده است

خبرگزاری شبستان: مدیر شرکت راهکار برگ بهشت گفت: در عصر دیجیتال کتاب دچار تغییر و تحولاتی شد و کاغذ از یک ابزار انتقال محتوا به یک تجربه تبدیل شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست تخصصی «راهکارهای جدید چاپ و صحافی در صنعت نشر امروز» عصر سه شنبه 18 اردبهشت  با حضور دکتر علیرضا هاشمی مدیر انتشارات ایران فردا، علی واضحی، مدیر شرکت راهکار برگ بهشت و جلال ذکایی، مدیر کل اسبق چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار فرهنگوران سرای اهل قلم برگزار شد.

 

علی واضحی، مدیر شرکت راهکار برگ بهشت با اشاره به فعالیت این شرکت در حوزه کاغذ و کتاب گفت: روزگاری کتاب بهترین وسیله برای انتقال محتوا بود و کاغذ تنها دلیل ثبت محتوا بود؛ کتاب بهتر کتابی بود که محتوای بهتری داشت؛در عصر دیجیتال کتاب دچار تغییر و تحولاتی شد و کاغذ از یک ابزار انتقال محتوا به یک تجربه تبدیل شد.

 

وی ادامه داد: در این عصر رسانه های دیجیتال محتوا را سریعتر و ارزان تر به مخاطب رساندند و این باعث شد یک تغییری در نشر کاغذی ایجاد شود و بسیاری از ناشران حذف شوند.

 

وی  به شرایطی که کاغذ از محتوا تبدیل به تجربه شد اشاره کرد و گفت: در این شرایط شرکت های تولید کاغذ به سمتی رفتند که از این تجربه استفاده کنند؛ کاغذ فرصتی برای آنلاین نبودن و آفلاین بودن می تواند باشد ؛ به همین خاطر شرکت ها به سمت استفاده ار کاغذهایی که رنگ درستی دارند رفته اند و از کاغذهایی استفاده می کنند که به طبیعت نزدیک ترند، بوی خوبی دارند و بهتر با مخاطب ارتباط برقرار می کنند؛ د ر انتقال تجربه سه پارامتر کاغذ، تکنیک صحافی و طراحی محصول مطرح است.

 

علی واضحی اظهار کرد: تا پنج سال پیش انتشار ناشران برای کاغذ محدود بود اما چند سالی است که کاغذهای بیشتری زیر دست ناشران آمده است و مهم این است که ناشران آن کاغذها را بشناسند و آنرا به سلیقه مخاطب نزدیک کنند؛ رویکردی که از قدیم در بین ناشران وجود داشت بواسطه محدودیت کاغذ گراماژ بود در حالی که مخاطب با گراماژ کتاب کار ندارد؛ گراماژ تنها یکی از مشخصات کتاب است و کاغذ را ناشران تنها بر اساس آن انتخاب می کنند.

 

این ناشر با اشاره به مشخصاتی که ناشران برای انتخاب کاغذ باید به آن توجه کنند، گفت: ضخامت،‌ رنگ، ‌روشنایی، خوش نمایی، راه کاغذ و اندازه از جمله مشخصاتی هستند که ناشران در انتخاب کاغذ باید به آن توجه کنند.

 

وی افزود: ما برای کمک به ناشران دو روش «کتاب، کاغذ، کتاب» و « اتاق ایده» را بکار برده ایم.

 

علی واضحی همچنین گفت: در کشورهای اروپایی از سال 2000  مردم تحت تاثیر دیجیتال سازی قرار گرفتند؛ اما بعد از سال 2010  دوباره با عنوانی دیگر به سمت رسانه های کاغذی برگشتند؛ ناشرانی که توانستند خود را در این راه با ذائقه مردم نزدیک کنند توانستند در این چرخه بمانند؛ این اتفاق هم در ایران خواهد افتاد و ناشران هم به این سمت می روند و این تجربه را به شکل جدید ارایه خواهند کر د.

 

کد خبر 704144

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha