به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، دکتر سید ضیا هاشمی، مدیر عامل خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) امروز (18 اردیبهشت) در جمع مسئولین رسانه ها و روابط عمومی های استان فارس که در سالن شهید قاضی استانداری فارس برگزار شد، با اشاره به اینکه این گونه جلسه ها امکان یک گفتگوی سازنده شکل می دهد، گفت: نفس این گفتگو و تبادل نظر می تواند در حل مسئله مفید باشد و ترویج این اتفاق در بین مدیران یک امر به معروف است.
وی با اشاره به ارتحال آیت الله ایمانی، وی را از علمای جنوب کشور دانست و اظهار داشت: روحیه تعامل و گفتگو، استفاده از اهل فکر و نخبگان یکی از مسائلی است که مورد توجه این عالم ربانی بود که باید این مهم مسئولین مد نظر قرار گیرند.
این مقام مسئول با یادآوری این مطلب که نقش مهمی در ترویج فرهنگ دینی در حوزه و دانشگاه داشتند، اضافه کرد: فقدان وی، ضایعه بزرگی برای استان فارس و کشور است.
دکتر هاشمی با اشاره به اینکه راهبردهای دولت تدبیر و امید در خصوص رسانه ها، یک توجه بسیار مهم است، اظهار داشت: دولت با کمک رسانه ها و منتقدین، دغدغه تقویت اعتماد اجتماعی دارد و این مهم در میان این فراز و نشیب ها می تواند کمک رسان به جامعه باشد.
وی با تاکید بر اینکه جامعه امروز نیاز به همدلی و هم افزایی دارد، افزود: همدلی به معنای تک سخنی نیست، بلکه تبادل نظر و ایجاد امکان گفتگو به همدلی میسر می شود از نظر دولت نقد و نقادی هیچ اشکالی ندارد، بلکه خیلی ضروری است.
این مقام رسانه ای با اشاره به اینکه مدیریت در سطح مختلف اثرگذاری دارد و جمع حاضر رسانه هم از مدیران هستند، یادآور شد: اصحاب رسانه بخشی از مدیران جامعه هستند و من رسانه را یک دانشگاه می دانم.
وی، رسانه را محل گفتگو و ابراز نظر دانست و اضافه کرد: رسانه وظیفه شفاف سازی دارد و رسانه نباید موجب تضعیف مدیریت و مداخله در آن شود.
این مقام مسئول اظهار داشت: اگر قرار است در شرایط فعلی کشور، هم افزایی بیشتری داشته باشیم باید بتوانیم نسبت به مسائل مهمی که می تواند مشکل ساز باشد، باید هماهنگی بیشتر داشته باشیم.
دکتر هاشمی با یادآوری این مطلب که اگر مطبوعات قوی باشد، کل جامعه قوی می شود و اگر مطبوعات ضعیف و تعطیل شود جامعه مورد ضعف قرار می گیرد، افزود: نظارت بر مطبوعات، نظارت بر عموم نیست، وظیفه هیئت نظارت سالم سازی فضا برای اطلاع رسانی بهتر است و این هئیت از آزادی مطبوعات حمایت می کند.
وی اظهار داشت: اگر اعتماد به مطبوعات نباشد و اعتماد به رسانه ها مخدوش شود و اعتماد مردم به رسانه های خارجی شکل بگیرد، حتما مدیریت ها دارای مشکل می شوند و اگر اعتماد باشد، جامعه هزینه های مازاد و غیرضروری را پرداخت نمی کند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه دولت «تدبیر و امید» توجه خاصی به رسانه ها دارد چرا که آمار رسانه های رسمی در کشور اکنون بیش از 9 هزار رسانه است و این درحالی است که در ابتدای حضور دولت این رقم کمتر از چهار هزار بود، افزود: برخی می گویند، طرح برخی مسائل خیانت به مسائل، ارزش ها و آرمان هاست، اما مصادیق بیشتری می توان اشاره کرد که سکوت بیشترین ضربه را وارد می کند.
مدیر عامل ایرنا اضافه کرد: اگر رسانه های ما فعال و امین باشند در همه عرصه ها پیشرو خواهیم بود و نظارت بر مطبوعات به معنای حمایت است و به معنای بی اعتمادی نیست.
وی، رسانه محافظه کار را رسانه موفقی ندانست، تاکید کرد: کار خبری متسلزم بهره گیری از اکسیر شهامت است.
این مقام مسئول اضافه کرد: روابط عمومی جایگاه 2 بعدی دارد که حلقه اتصال بین رسانه ها و مدیریت سازمان است.
مدیر عامل خبرگزاری جمهوری اسلامی با اشاره به اینکه در سطح دولت تاکید و اهتمام برای حمایت بیشتر از رسانه هاست، خاطر نشان کرد: استفاده از تکنولوژی های جدید استفاده کرد و رویکرد دولت بی اعتمادی به جامعه و مدیریت برپایه بی اعتمادی نیست.
وی با تاکید به اینکه خبرنگاران از هرکدام از ما توقعاتی دارند و هرکدام از ما در خصوص آنان وظایفی داریم، گفت: تقویت معیشت خبرنگاران یک امر ضروری است، چرا که این شغل، یک کار خطیر است.
نظر شما