به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، حاج حسینی، مدیر کل اسناد وزارت خارجه در مراسم رونمایی از 35 عنوان کتاب این وزارتخانه گفت: موسسه نشر و انتشار وزارت خارجه در طول 4 دهه 400 عنوان کتاب را در سیاست وزارت خارجه و موضوعات مربوط به آن چاپ کرده است.
مدیر کل اسناد وزارت خارجه ادامه داد: انتشارات وزارت خارجه امسال با 35 عنوان کتاب جدید در نمایشگاه حضور یافته است که از این تعداد 10 عنوان مختص به کتاب های خارجی هستند. این کتاب ها با زحمات و مشکلات فراوانی به چاپ رسیده اند و ما برای انتشار این کتب به دنبال کسب پول و منفعت نبودیم و صرفا با هدف موضوعات سیاست وزارت خارجه به چاپ رسیده اند. در وضعیت نشر امروز این کار فرهنگی هزینه یکطرفه داشته و کمترین پول و منفعت را دربر داشته است.
حاج حسینی تصریح کرد: وزارت خارجه به دلیل ماهیت کارکردی و همچنین آرشیو اسناد قدیمی که در اختیار دارد و این اسناد متعلق به قاجاریه و صفویه است دارای پنج میلیون سند از اسناد روابط خارجی است و نسبت به سایر وزارتخانه ها از این مزیت برخوردار است و می تواند از این اسناد در جهت شفاف سازی زوایای تاریخی بهره مند شود.
حاج حسینی تصریح کرد: حسن انجام این کار این است که با فراهم کردن زمینه های مساعد می توانیم بخشی از اسناد ملی ایران را در آرشیو تاریخی به سمع و نشر علاقه مندان برسانیم.
وی با بیان اینکه طبق قانون مصوب دولت اسناد پس از 30 سال می توانند در قالب نشر کتب در اختیار محققان قرار بگیرند، اظهار کرد: در حال حاضر کتاب های تالیفی وزارت خارجه از وضعیت بسیار مطلوبی برخوردار هستند و کتابخانه تخصصی وزارت خارجه نسبت به سایر کتابخانه های کشور دارای ذخایر تاریخی بیشتری است. همچنین ما می توانیم کتاب هایی را که در خارج از کشور چاپ می شوند به صورت دسته بندی ترجمه و در اختیار علاقه مندان قرار دهیم.
مدیر کل اسناد وزارت خارجه اظهار کرد: چاپ کتاب های ترجمه شده بخشی از کارهای انتشارات این وزارتخانه است و اگر در بخش تاریخی ما از کتب تاریخی ننویسیم، اشتباهات تکرار می شوند و تاریخ نقش کلیدی در وزارت خارجه دارد.
وی خاطرنشان کرد: اقدامات و کتب تهیه شده در این بخش لازم بوده است اما کافی نیست و امیدواریم با در اختیار قرار دادن امکانات بیشتر کتب بهتری را ارایه دهیم.
نظر شما