مصلی امسال برای میزبانی دائمی نمایشگاه کتاب نمره می گیرد

خبرگزاری شبستان: صالحی گفت: شهر آفتاب و مصلی ممکن است هیچ‌کدام ۲۰ نگیرند اما مهم این است که کدام مقبول‌ترند.

دکتر سیدعباس صالحی در حاشیه بازدید از سی و یکمین نمایشگاه کتاب تهران در پاسخ به این سوال که آیا تصمیمی برای مکان برگزاری نمایشگاه کتاب در سال آینده اتخاذ شده است به خبرنگار شبستان گفت: این سوال جدی است اما پاسخ آن راحت نیست، به طور طبیعی می‌خواهیم شرایط بهتری برای ناشران و مراجعه کنندگان داشته باشیم.

 

دکتر صالحی ادامه داد: اینکه صرفا برای نمایشگاه کتاب مکانی ساخته شود، مقرون به صرفه نیست. به طور طبیعی باید جایی باشد که نمایشگاه کتاب که 10 روز در سال برگزار می شود در آن مکان برگزار شود. در بین مکان ها چند مکان گزینه است که در بین آنها روشن است که دو گزینه باقی می ماند، یکی مصلی و دیگری شهر آفتاب. مسئله این است که کدام یک برای ناشران و مخاطبان رضایت بخش است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ممکن است مصلی و شهر آفتاب نمره 20 نگیرند، تصریح کرد: آنچه مهم است این است که نمره کدام یک مقبول تر است. ما با این نگاه امسال مصلی را ارزیابی می کنیم که برای برگزاری نمایشگاه کتاب چگونه است، ارزیابی در حال اجرا و پس از اجرا خواهیم داشت. خودم نیز در دو ماه گذشته بازدیدهایی داشتم از ناشران و مردم جسته و گریخته در مورد مکان نمایشگاه سوال می کردم. شرایط نمایشگاه امسال مورد توجه قرار می گیرد که چه نمره ای می گیرد، این نمره می تواند مبنا باشد که نمایشگاه کتاب اینجا باشد یا نه.

 

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه برخی غرفه‌ها مبادرت به فروش کتاب نمی‌ کنند و فقط کتاب ها را به نمایش می گذارند، اظهار داشت: این پدیده تازه و قابل توجه است. این قضیه حتما کمک می کند که بخش فروشگاهی را به فضای نمایشگاهی نزدیک تر کنیم. شورای سیاستگذاری نمایشگاه می تواند به این پدیده قابل توجه نگاه کند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد خرید کتاب های خارجی با توجه به نوسانات ارز عنوان کرد: تسلیم دولت در ارتباط با خریدهای رسمی با ارز 4200 تومان بود. دیروز در کمیته ارز که با پیگیری های دکتر جهانگیری و همکاری بانک مرکزی صورت گرفت و همچنین اقداماتی که از ناحیه معاونت به وجود آمد به این نتیجه رسیدیم که از امروز این قضیه اجرایی شود، از امروز کلیه خریدهایی که در بخش خارجی نمایشگاه می افتد با دلار 4200 تومان است.

 

وی تصریح کرد: وقتی قرار شد ارز 4200 تومان شود دو نظر در دولت بود، یکی اینکه تمام کالاها با ارز 4200 تومان ارزیابی شود. مدافعان این نظر معتقد بودند تمام کالاها باید یکسان دیده شوند. یکی از دفاع ها این بود که ما با یک فضای تک نرخی مواجه‌ایم و می توانیم فضای پاره ای از اتفاقات و فسادهای پنهان را جلویش را بگیریم.

 

دکتر صالحی ادامه داد: نگاه دوم این بود که کالاها را به دو دسته کالاهای اساسی و غیر اساسی تفکیک کنیم، ارز 4200 برای کالاهای غیراساسی و ارز 3800 برای کالاهای اساسی در نظر گرفته شود، دولت 400 تومان مابه التفاوت را تامین کند. گفتگوهای مفصل در فضای شورای اقتصاد انجام شد. در مجموع به نظر آمد در سال 97 این تفکیک بهتر است و باید کالاهای اساسی را از غیر اساسی جدا کنیم. طبعا به نظر می رسد کاغذ باید جزو کالاهای اساسی قرار گیرد. انتظار می رفت کاغذ به اعتبار اثری که در حوزه فرهنگ دارد سوبسید بگیرد و خوشبختانه دولت قبول کرد. در کشور ما کاغذ هم مثل دارو و غذا اساسی است.

 

وزیر ارشاد در مورد واسپاری بخش های نمایشگاه به صنوف اظهار داشت: رویکرد کلی دولت نظارت است، ارشاد هم با این نگاه پیش رفته است. نیاز داریم که نهادهای صنفی را هرچه بیشتر واگذار کنیم و دولت فقط ناظر و سیاستگزار باشد. اصل 44 فقط در حوزه اقتصاد نیست، دولت باید در حوزه فرهنگ تصدی گری هایش را کاهش دهد، این یک الگوی کلان است، این مسیر واگذاری اتفاق می افتد. وقتی واگذاری می خواهد اتفاق بیفتد نیاز به عزم دارد. در مورد واگذاری بخش های نمایشگاه به صنوف مشکلاتی داشتیم تا اینکه شورای برنامه ریزی شکل گرفت. اولین مشارکت را با صنوف سال قبل داشتیم.

کد خبر 703878

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha