به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پايگاه اطلاع رساني وزارت كشور، معصومه ابتكار، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در نخستين نشست مديران كل دفاتر امور بانوان و خانواده استانداري هاي كشور در دولت دوازدهم كه در وزارت كشور برگزار شد، اظهار كرد: دفاتر امور بانوان و خانواده استانها با وجود تمام کمبودها و محدودیتها دستاوردهای خوبی داشتند و امیدوارم با سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه خانواده، قوانین بالادستی موجود، سیاستهای دکتر روحانی در بخش زنان و خانواده و برنامه های دولت دوازدهم گام های موثر بيشتري در این زمینه بردارند.
وي ادامه داد: تلاش شما بروکراتیک و اداری نیست بلکه مبتنی بر اعتقاد و انگیزه درونی معنوی است به همین دلیل تاثیرگذاری کار و نقششان بسیار زیادتر است و حتما می توانید با همه محدودیت ها و با همه کمبودها دستاوردهای خوبی داشته باشید.
ابتكار با تبریک اعیاد شعبانیه يادآور شد: ما مفهوم مهمی به نام انتظار داریم. جامعه ای که به معنای واقعی منتظر باشد، جامعه ای است که به شرایط فعلی راضی نیست و در وضعیت فعلی سکون پیدا نمی کند، بلکه جامعه ای در حال حرکت و در حال اصلاح و تغییر براي بهبود خود است.
وي ادامه داد: معجزه فلسفه انتظار اين است كه آحاد جامعه را برای بهبود و رسیدن به الگوی مدنظر منجی به حركت وا مي دارد.
معاون رئيس جمهور در امور زنان با بیان اینکه امید، کلید واژه مشترک همه ما است و تنها کلید واژه دولت نیست، گفت: مفهوم و محتوای کار ما در حوزه زنان و خانواده امید است، چراکه با یک جریان عامدانه و هدفمند مواجهيم که به دنبال القای ناامیدی در زنان، جوانان و خانواده هاي ما است و این كار برای زدن ریشههای تمدنی، باورها و انقلاب ما انجام مي شود.
وي افزود: به همین دلیل باید حرکتی را براساس برنامه و سیاست درست، رویکرد تحولی، نگرش فرهنگی و نگاه دانش بنیان و نگاه علمی روز دنیا ترسیم کنیم که هم در حوزه زنان و هم در حوزه جوانان و خانواده اثربخش باشد.
ابتكار اشاره كرد: جوانان ما نگاه و انتظارات خاص خود دارند که اگر به جای شماتت و برخورد با آنها، لحظهای خود را به جای آنها بگذاریم، درك خواهيم كرد كه آنها چگونه مسائل را می بینند و چه انتظاراتی دارند و اینکه ما چقدر برای حقوق و مطالبات آنها کم گذاشتهایم.
وي افزود: ما به عنوان مسئولان این حوزه، در قبال جوانان و به طور خاص دختران مسئولیم. همچنين مسئله خانواده که بسيار فراتر است و ما به عنوان کانون مهم اجتماعی کشور بايد برای استحکام، اعتلا و شکوفایی خانواده به دور از شعار، اقدامات اساسی اي انجام دهیم.
معاونت امور زنان و خانواده رياست جمهوري با اشاره به اینکه برنامه هایی را در سال ۹۶ در حوزه زنان پیریزی شد، افزود: امسال بنابه فرموده مقام معظم رهبری درخصوص حمایت از کالای ایرانی، زنان هم به عنوان تعیین کننده سلایق و هم به عنوان پیشگامان در عرصه تولید می توانند نقش محوری در اين زمينه داشته باشند.
وي گفت: در سال ۹۷ برنامه های کلان مبتنی بر اسناد بالادستی تدوین کردیم که براساس آن عمل خواهیم کرد كه اساس آن سیاست های اعلام شده از رئیس جمهوری است.
ابتكار افزود: در ادامه برنامه هاي سال ۹۶، موضوعات حوزه کارآفرینی، گفت و گوی ملی خانواده و گفت وگوی بين نسلی را دنبال خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه قریب به ۲۳۰۰ دهیار زن در کشور داریم، اظهار کرد: دهیاران زن با تحصیلات بالا، بسیار توانمند، موفق و با ایده هستند.
وي ادامه داد: ما به دنبال توان افزایی در حوزه اشتغال، تامین اجتماعی و بهبود شاخصهای مختلف هستيم که دهیاران نقش کلیدی در آن دارند.
ابتكار با بيان اينكه موافقت نامه معاونت زنان و امور خانواده با جهاد کشاورزی امسال در چند بخش اجرایی میشود، گفت: یکی از اين موارد آموزش تولید محصولات سالم و ارگانیک به زنان کشاورز و ديگري حمایت از صندوق های اعتباری بانوان است.
ابتکار متذکر شد: در حوزه اشتغال و زنان سرپرست خانوار برنامهریزی جدی داریم و انتظارات ما از استانها این است که در سیاستهای ارائه شده، نظرات مدیران اين حوزه در این مباحث در نظر گرفته شود.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: تدوین اطلس وضعیت زنان به تفکیک استانها در حال انجام است كه براساس آمار سرشماری سال 95، اطلس وضعيت زنان در سطح كشور و استانها را به تفكيك شهرستان ها خواهيم داشت. تدوین این اطلس، اتفاق بسيار مهمی است زيرا با يك نگاه دقیق آماری و علمی برای بهبود شرایط دختران و زنان مي توانيم برنامهریزی بهتری داشته باشیم.
وی با بیان اینکه برنامه راهبردی ما توجه به هویت است، گفت: بخشي از هويت در حوزه گفت وگوی بین نسلی شكل مي گيرد، بخشي توجه به مسائل فرهنگي زنان و بخش ديگر هم توجه به سنتها و لباسهای سنتی اقوام ایرانی بوده كه اين بخش يكي از پرجاذبه ترين حوزه ها است.
ابتکار افزود: انتظار داريم در سال 97 حركت ملي در اين خصوص صورت گيرد. خوشبختانه اين موضوع در شوراي عالي انقلاب فرهنگي نيز مطرح شده و فضا براي طرح اين مسئله در جامعه بازتر است. در آموزش پرورش، آموزش عالي و حتي فضاي اداري استفاده از لباس هاي محلي مطرح شده است كه عناصر هويت ملي و حمايت از كالاي ايراني در آن باشد.
گفتنی است در نشست دو روزه مديران كل دفاتر امور بانوان و خانواده استانداري هاي كشور، ضمن تبادل نظر در خصوص مأموریت های این دفاتر، نقطه نظرات تنی چند از اعضای هیأت دولت در این عرصه ارائه می شود.
نظر شما