به گزارش خبرنگار شبستان، محمدعلی افشانی دومین گزینه شهرداری تهران با حضور در صحن علنی شورای شهر برنامه های خود را ارایه کرد.
وی با اشاره به اهمیت توسعه حمل و نقل ریلها در تهران خاطرنشان کرد: ساخت 630 واگن برای متروی تهران به زودی آغاز می شود.
وی که برنامه خود را با عنوان شهر زیست پذیر شهروند مشارکت پذیر در صحن شورا ارایه کرده است گفت: بین سالهای 93 تا 95 سالانه 7 هزار میلیارد تومان برای توسعه حمل و نقل اختصاص داده اند اکنون بررسی کنید از این میزان چقدر جذب شده است.
افشانی با بیان اینکه به عنوان معاون وزیر تمام پیشنهاداتم توسط وزیر پذیرفته شده است که این یک فرصت است خاطرنشان کرد: در جلسه با رئیس جمهور موضوع نوسازی کامیونها را پیشنهاد داده ام این بودجه به اتوبوسها اختصاص یابد و اولویت نوسازی اتوبوسها در دستور کار قرار گرفت.
معاون وزیر کشور درخصوص برنامه های خود در حوزه حمل و نقل عمومی خاطرنشان کرد: راهبردهای حوزه حمل و نقل توسعه و تکمیل حمل و نقل عمومی با تاکید بر حمل و نقل ریلی توسعه حمل و نقل پاک و انسان محور و ایجاد تسهیلات برای سرمایه گذاران تامین پارکینگ عمومی از جمله مواردی است که باید در این بخش آن توجه شود.
افشانی درخصوص برنامه هایی با رویکرد شهر انسان محور گفت: توسعه دوچرخه سواری باید در دستور کار قرار گیرد و به پیاده روها و توسعه معابر بدون خودرو توجه شود.
وی با بیان اینکه کمبود شادی و نشاط در جامعه مشهود است خاطرنشان کرد: در حوزه عمرانی فقط ساختمان می سازیم و این در حالی است که به شاخصهای نظام توسعه پایدار توجهی نمی شود.
افشانی با بیان اینکه توزیع اعتبارات محدود بین پروژه های زیاد مدت ساخت پروژه ها را طولانی می کند افزود: تعداد پروژه ها زیاد است و علاقه مند به ربان و قیچی زدن هم زیاد داریم اما باید به این موضوع توجه کنیم پروژه ها با کیفیت انجام شود.
وی با بیان اینکه کمکهای اعطایی از سوی دولت به مدیریت شهری صفر است خاطرنشان کرد: باید ارتباط بین دولت و شهرداری افزایش یابد و مهمترین برنامه ما در شهرداری استقرار سیستم مدیریت کیفیت است.
وی با بیان اینکه سهم پایین درآمد پایدار را باید جبران کنیم خاطرنشان کرد: نبود رابطه کارآمد و کارآ بین شورا و شهرداری به مدیریت شهری لطمه می زند.
افشانی در ادامه با بیان اینکه اگر بخواهیم برای شهر تهران برنامه ریزی کنیم باید متناسب با شرایط تهران و تمام محلات لیست شهری باشد خاطرنشان کرد: شاخصهای زیست پذیری باید تعریف شوند به طوریکه این شاخصها قابل سنجش و پایش باشند.
افشانی با بیان اینکه حکمروایی خوب به شهری یکی از اصول زیست پذیر محسوب می شود گفت: مشارکت و نقش قانونمند در همه تصمیم گیریها است از شاخصهای خوب حکمرایی شهری است.
وی با بیان اینکه همه سیاستگذاران و تصمیم گیران باید در مقابل مردم و تامین کنندگان منابع پاسخگو باشند افزود: ایجاد شفافیت و رانت زدایی از راهبردهای این حوزه است.
وی با بیان اینکه بازگرداندن اعتماد به مردم از مهمترین کارهایی است که باید مدیران انجام دهند تاکید کرد: اگر مردم را در نظام بودجه ریزی مشارکت ندهیم در هیچ زمینه ای با ما هم علاقه نخواهند بود چرا که می خواهند بدانند هزینه ای که پرداخت می کنند کجا و برای چه پروژه ای صرف می شود.
معاون وزیر کشور با بیان اینکه برنامه ریزی و بودجه بندی باید در مقیاس محلات انجام شود و به ویژگی محلات باید در این زمینه توجه کنیم خاطرنشان کرد: فرهنگ مهمترین جایگاه را در این نوع نگاه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه شهر تهران به عنوان پایتخت با بسیاری از نهادها در ارتباط است گفت: اگر همکاری و هماهنگی بین نهادها نباشد اتلاف منابع و موازی کاری بسیاری به وجود خواهد آورد.
افشانی با بیان اینکه بافتهای فرسوده و نادیده گرفتن حقوق شهروندان در ساخت و سازها از یکی از مهمترین چالشهای شهر تهران محسوب می شود افزود: تخریب باغات در شهر تهران از معضلاتی است که در تهران همه نگران آن هستیم.
وی با اشاره به اینکه امروز حتی ساختماهای بسیار مهم تهران شناسنامه ندارند خاطرنشان کرد: قانونگذار شهرداری موظف کرده است تا در زمان صدور پایان کار شناسنامه فنی نیز صادر کند در حالیکه می بینیم در بسیاری از موارد این موارد رعایت نشده است.
این نامزد تصدی پست شهرداری با اشاره به برنامه های زیست محیطی خود در شهر تهران گفت: آلودگی هوا نبود زیرساختهای مناسب ریلی عدم تناسب خطوط مترو با جمعیت تهران و وجود 5 هزار اتوبوس فرسوده از معضلات زیست محیطی شهر تهران محسوب می شود.
افشانی با اشاره به مساله پسماند در تهران گفت: قانون مدیریت پسماند اجرایی نشده است و این در حالی است که لایحه خرید تضمینی برق تدوین و به دولت ارایه شده است و تمام کمیسیونهای مجلس به جز اقتصاد با آن موافقت کرده اند و همچنین برای اولین بار یک هزار میلیارد تومان برای پسماند اعتبار تخصیص داده شده است.
وی با بیان اینکه بحران آب یکی از معضلات شهر تهران است گفت: با توجه به خشکسالی ها تنها آب در اختیار ما پساب شهری است که باید تسویه و در چرخه مصرف قرار بگیرد.
وی ادامه داد: با توجه به ارتفاعات موجود در شمال شهر تهران امکان مهار آبهای سطحی را داریم و با این روش می توانیم کل شمال تهران را به فضای سبز تبدیل کنیم.
وی با تاکید بر توسعه و تکمیل حمل و نقل ریلی گفت: در مدت زمانی که در معاونت عمرانی شهرداری خدمت کرده ایم قرارداد خرید 630 واگن تا مرحله مناقصه پیش رفته ام و اکنون آماده امضای نهایی است و به زودی ساخت این واگنها به زودی آغاز می شود.
وی با بیان اینکه شاخصهای توسعه ای پایدار در عمران شهری در ساخت پروژه ها مورد توجه قرار نمی گیرد گفت: بیش از ده سال ثروت مردم در خاک بلااستفاده می ماند در حالیکه مدیر آگاه به جای صد پروژه می تواند ده پروژه را شروع کند و به پایان برساند.
وی با بیان اینکه سهم پایین منابع پایدار درآمدی مهمترین مساله مالی در مدیریت شهری است گفت: 33 درصد مالیات بر ارزش افزوده مربوط به شهرداری هاست و 67 درصد مربوط به دولت است که این در تمام کمیسیونها تصویب شده به زودی در دولت مطرح می شود و می تواند به عنوان یکی از راههای کسب درآمد مدیریت شهری محسوب شود.
معاون عمرانی وزیر کشور با بیان اینکه رابطه بین دولت و شهرداری باید به یک رابطه موثر و دو طرفه تبدیل شود گفت: باید به اقتصاد شهری تکیه کنیم چرا که تهران حجم زیادی از اقتصاد کشور را در اختیار دارد و با مشارکت مردم می تواند حجم زیادی از خدمات را ارایه کند.
نظر شما