به گزارش خبرنگار شبستان، امیرمسعود شهرامنیا، قائممقام نمایشگاه کتاب در جلسه پرسش و پاسخی که در سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب برگزار شد، گفت: امیدواریم در این دوره از نمایشگاه کتاب توانسته باشیم انتظارات مردم و اصحاب رسانه را برآورده کنیم چرا که مدیریت نمایشگاهی با این وسعت و تنوع امر دشواری است و ما تمام تلاش خود را انجام داده ایم تا کار به نحو درستی طی شود.
وی با بیان اینکه نسبت به گذشته گام های مثبتی در بخش واگذاری انجام شده است، گفت: نمایشگاه امسال مسیر خود را در جهت رضایت مخاطبان انجام می دهد و در امور بین الملل رضایت کافی داریم. در مورد پیدا کردن جایگاه در این حوزه نیز امیدواریم آرام آرام اهداف ما محقق شود.
وی در ادامه این مطلب اظهار داشت: امسال در حوزه بین الملل کشورها و اتحادیه ها و آژانس های ادبی و فرهنگی در بخش بین المللی حضور داشتند و این نشان از رشد قابل قبول حوزه بین الملل نمایشگاه دارد. همچنین ما در تلاشیم با تقویت بعد نمایشگاهی جنبه های تخصصی نمایشگاه را قوی تر سازیم.
شهرامنیا ادامه داد: جایگاه اقتصادی نمایشگاه برای ناشران در شرایط فعلی اقتصادی امری مهم است و ما تلاش می کنیم این بخش از نمایشگاه دچار آسیب نشود چرا که ناشران ما روی این بعد از نمایشگاه حساب ویژه ای باز کرده اند اما تلاش می شود در سال های آتی روی بخش تخصصی نمایشگاه بیشتر کار شود زیرا هنوز ما با نمایشگاه تخصصی فاصله زیادی داریم.
وی درباره تخلفات در سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اشاره و عنوان کرد: بیشترین تخلفات در نمایشگاه در حوزه مالی است و خصوصا این بحث در حوزه یارانه ها مطرح می شود که همیشه با سودجویی برخی از افراد در این حوزه مواجه بوده ایم بنابراین در نمایشگاه سی و یکم تلاش شده با جلساتی که با متخصصان حوزه کتاب برگزار می شود جلوی این گونه تخلفات به شکل قانونمند گرفته شود و بیشتر بن کارت های خرید کتاب از طریق کارت ملی دانشجویان و سرویس های مختلف مانند کد دانشجویی و غیره به آنها واگذار شود که می توان ادعا کرد ارایه راهکارهای جدید درصد تخلفات به صفر رسیده است.
وی با بیان اینکه در سه روز گذشته گزارشات تخلفات بسیار اندک بوده است و گفت: متاسفانه برخی از تخلفات بسیار حساسیت برانگیز است، این نوع تخلفات بیشتر در حوزه قاچاق کتاب، فرش و کتاب بدون مجوز است که به شدت با آنها برخورد می شود و هیچ نوع گذشتی در این زمینه صورت نمی گیرد.
قائممقام نمایشگاه کتاب در پاسخ به پرسشی درباره حضور مقام معظم رهبری در این نمایشگاه اظهار کرد: تا این لحظه رسما چیزی به ما اعلام نشده است و به گمانم آقای صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه مقدمات دعوت را انجام داده اند اما تاکنون چیزی به ما اعلام نشده است.
شهرامنیا درباره جمعیت بازدیدکننده از نمایشگاه کتاب نیز اضافه کرد: سیاست ما بر این است که رقمی در این زمینه اعلام نشود اما در سه روز گذشته همواره حضور مخاطبان در نمایشگاه روندی رو به رشد داشته است با وجود اینکه ما تبلیغات شهری و تلویزیونی کمتری نسبت به سال های قبل داشته ایم.
وی درباره بخش بین الملل نیز اظهار کرد: در بخش بین الملل میهمانان شاخصی وجود داشته است و تلاش ما این است که این مسئله را در نمایشگاه نهادینه کنیم که حضور میهمانان بین الملل بدون هزینه برای ما تمام شود و بالاترین مقامی که تاکنون از بخش بین الملل بازدید کرده وزیر فرهنگ کشور صربستان و دو نفر از معاونان وی بوده است. همچنین بازدیدکننده های مختلفی از کشور تونس، شانگهای، آلمان و کشورهای دیگر داشته ایم که می توان عنوان کرد این پروسه نسبت به سال های گذشته روندی رو به رشدی داشته است.
وی در پایان گفت: همچنین ترجمه آثار ایران به زبان مجاری نیز با وجود اینکه ما دو سال است که با این کشور در حوزه فرهنگی مبادلاتی داریم، آغاز شده است و ترجمه جدیدی از رباعیات خیام به زبان مجاری و چند زبان دیگر انجام گرفته که دیروز در نمایشگاه رونمایی شد و امید است هزاران کتاب ایرانی به زبان های دیگر ترجمه شود و ما باید به صورت قوی تر در این زمینه اقدام نماییم. همچنین بازار جهانی ما در نمایشگاه کتاب که تاکنون تنها نامی بود در حال حاضر روند رو به رشدی را در این عرصه در پیش گرفته است و امید است که گام های موثرتری در زمینه نشر و کتاب در سال های آتی برداشته شود.
نظر شما