دامداری خراسان جنوبی زیر تیغ قیمت های ناعادلانه/ خوراک گران، شیر ارزان

خبرگزاری شبستان: یکی از دامداران استان می گوید: دولت در سال های ۹۳ و ۹۴ قمیت شیر را به نرخ ۱۴۴۰ تومان مصوب کرده اما از آن زمان تاکنون علی رغم اینکه قیمت نهاده ها چند برابر شده قیمت شیر نه تنها افزایشی نداشته است.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی: جمعی از دامداران خراسان جنوبی در جلسه کمیسیون تنظیم بازار استان با ابراز ناراحتی از قیمت های ناعادلانه در توزیع نهاده های دامی و خرید شیر از دامداران، خواستار رسیدگی ویژه مسئولان در این خصوص شدند.

 

یارانه دولت روی دوش دامدار

نماینده این دامداران که در شهرستان فردوس صاحب یک گاوداری شیری است می گوید: دولت در سال های 93 و 94 قمیت شیر را به نرخ 1440 تومان مصوب کرده اما از آن زمان تاکنون علی رغم اینکه قیمت نهاده ها چند برابر شده قیمت شیر نه تنها افزایشی نداشته است بلکه دامدار با قیمت کمتر مجبور به فروش می شود.

 

خانی با این اعتقاد که یارانه دولت روی دوش دامدار افتاده است، ادامه می دهد: این وضع برای دامداران هیچ توجیه اقتصادی ندارد.

 

وی تصریح می کند: کارخانجات محصولات لبنی بارها افزایش قیمت داشته اند اما شیر را به همان قیمت سابق می خرند.

 

معیوب کردن عمدی دام برای فرار از ضرر تولید شیر

این دامدار به افزایش بی سابقه قیمت خوراک دام در چند ماه اخیر اشاره می کند و می گوید: دولت باید در شرایط موجود تکلیف دامداران را روشن کند چون با این وضع حتی اساتید اقتصاد جهان نیز نمی توانند یک دامداری را مدیریت کنند.

 

خانی با تاکید بر اینکه دامداری های خراسان جنوبی در آستانه ورشکستگی قرار گرفته اند، افزود: گاهی دامدار به دلیل مقرون به صرفه نبودن تولید شیر مجبور به ذبح دام است اما دولت به خاطر اینکه بازار با کمبود شیر مواجه نشود اجازه ذبح به دامدار نمی دهد و اسفبارتر زمانی است که دامدار علی رغم اینکه عاشق دامش است اما به خاطر جلوگیری از ضرر بیشتر مجبور می شود دام را به صورت عمدی معیوب کرده تا بتوانند ذبح کند و گوشتش را در بازار بفروشد.

 

وی از مسئولان استان می خواهد که قیمت تمام شده شیر را مشخص کنند یا حداقل یارانه ای برای تفاوت قیمت شیر و خوراک دام در نظر گیرند.

 

ورود دام زنده به استان، ضربه بزرگی به اقتصاد دامداری می زند

مدیرعامل اتحادیه دامداران استان هم ضمن گلایه از حمایت های ناچیز شرکت پشتیبانی امور دام در استان معتقد است که باید از خروج علوفه در استان جلوگیری شود تا دامدار مجبور نباشد همان علوفه را با قیمت بیشتر از سایر استان ها خریداری کند.

 

جواد غریبی همچنین ورود دام زنده به استان را نیز یک ضربه بزرگ به اقتصاد دامداری می داند و می گوید: این ورود بی رویه باعث شیوع برخی از بیماری ها از جمله تب برفکی بین دامدارری های استان شده است.

 

البته در این خصوص رئیس دامپزشکی استان نظر دیگر دارد و می گوید: بیماری ها از دام قاچاق منتشر می شود و دام هایی که تحت نظارت مسئولان دامپزشکی وارد استان می شوند باید تمامی مراحل قرنیطه ای را طی کنند.

 

ستاد بحران استان یارانه علوفه به دامداران بدهد

مدیر عامل اتحادیه دامداران استان در کنار گلایه ای که از توریع ناعادلانه خوراک دام توسط شرکت پشتیبانی امور دام استان دارد معتقد است که باید شرکت های لبنیاتی نیز ظرفیت تولید خود را بالا برد و تنوع محصولاتشان را بیشتر کنند

 

غریبی به حمل بخش اعظمی از شیرهای جمع آوری شده به خارج از استان اشاره می کند و می افزاید: ما در بدترین شرایط خشکسالی مشغول فعالیت هستیم و باید دولت نگاه ویژه تری به این استان داشته باشد.

 

وی تخصیص یارانه علوفه از سوی ستاد بحران استان را راهکاری دیگر برای حل مشکلات دامداران عنوان می کند و می گوید: با سیاست یک بام و دو هوا نمی توان با تنظیم بازار برخورد کرد.

 

شیر استان در سبد خانوارهای نهادهای حمایتی قرار گیرد

مدیرعامل اتحادیه دامداران استان با بیان اینکه اجرای طرح حمایتی شیر خام توسط تعاون روستایی می تواند در فروش بیشتر شیر موثر باشد، تصریح می کند: اگر شیر تولید شده در سبد خانوارهای نهادهای حمایتی لحاظ شود می توان به حل موقتی مشکل فروش شیر امیدوار بود.

 

اما در این خصوص رئیس تعاون روستایی استان نظر دیگری دارد؛ او می گوید: خرید تضمینی شیر نیازمند اعتبار است که در این خصوص این سازمان اعتباری ندارد و باید منبع تامین آن مشخص شود.

 

خودکشی یک دامدار بر اثر فشار مشکلات مالی

نماینده مردم شهرستان های، طبس، سرایان، فردوس و بشرویه در مجلس شورای اسلامی هم در دفاع از دامداران می گوید: دولت در حمایت از این قشر کوتاهی کرده و باید بیش از پیش توجه کند.

 

محمد رضا امیرحسنخانی معتقد است که بدون کمک مالی نمی توان مشکلات موجود را حل کرد و در حال حاضر کارخانه های موجود زیر ظرفیت اسمی مشغول فعالیت هستند.

 

وی با بیان اینکه دامداری بخشی از اشتغال کشور است، اظهار می کند: با شرایط موجود و مشکلات حاصل از تفاوت قمیت خوراک دام و فروش شیر دامداری در حال فلج شدن است چه بسا که همین اواخر یکی از دامداران فردوسی به خاطر مشکلات مالی مجبور به خودکشی شد.

 

نماینده مردم شهرستان های، طبس، فردوس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی تخصیص اعتبار ویژه به این مسئله را یک راهکار عنوان می کند و می گوید: از برخی سوء استفاده ها نیز باید جلوگیری کرد و نظارت بیشتر در بحث توزیع نهاده های دامی داشت.

 

فرماندار فردوس نیز معتقد است که اگر مشکل دامداران حل نشود بیکاری گسترده تر خواهد شد.

 

مهدی ابراهیمی از فعال بودن 80 واحد دامپروری در فردوس خبر می دهد و می گوید: این واحدها هم اکنون به اشکال مختلف با مشکل نامتوازن بودن قیمت درگیر هستند و باید تدبیر اساسی اندیشیده شود.

 

محموله خوراک دام در راه استان

مدیرعامل شرکت پشتبانی امور دام استان نیز با بیان اینکه وضع نهاده های دامی در کل کشور با مشکل مواجه شده است، خاطر نشان می کند: با تلاش های انجام گرفته مجوز ورود 10 هزار تن خوراک دام اخذ شده که هنوز در بندر ترخیص نشده و امیدواریم تا ماه آینده سهمیه استان توزیع شود.

 

مهدی روشن اما از پیگیری های اخیر خود برای خرید خوراک دام در مرکز خبر می دهد و می گوید: 3 هزار تن جو از استان مازندران و 5 هزار تن ذرت از استان فارس خریداری شده و در حال حمل به استان است.

 

وی توزیع خوراک با مدت 3 ماهه بین دامداران استان را یک امتیاز ویژه برای خراسان جنوبی عنوان می کند و می افزاید: این در شرایطی است که در سایر استان ها واگذاری به صورت نقدی انجام می شود.

 

مدیرعامل شرکت پشتبانی امور دام استان در خصوص خروج غیرقانونی جو از استان نیز توضیح می دهد: که این کار توسط یکی از تشکل های استان صورت گرفته و با پیگیری های نهادهای نظارتی برگشت داده شده است.

 

حسین موهبتی مدیرکل امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی نیز از تشکیل جلسه ویژه این مسئله در چند روز آینده خبر می دهد و می گوید: پس از این جلسه نتیجه نهایی در خصوص حل مشکل دامداران در جلسه کمیسیون تنظیم بازار که هفته آینده برگزار خواهد شد اعلام می شود. 

 

 

 

 

 

کد خبر 702638

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha