به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پايگاه اطلاع رساني حج مولوی عبدالحکیم منیب معاون وزير ارشاد، حج و اوقاف جمهوري افغانستان که در صدر هیئتی از مدیران این وزارتخانه به تهران سفرکرده است امروزبا حجت الا سلام والمسلمین سید علی قاضی عسکر نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی دیدار و درباره راههای توسعه همکاری های دو کشور در حوزه حج گفتگو کرد.
دراین دیدارحجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکربا اشاره به اینکه توسعه همکاری های مشترک به ارتقاء سطح حج گذاری زائران منجرخواهد شد ، آیات و روایات در خصوص فریضه مهم حج را یادآور شد و اظهار داشت: حج بعنوان رکن دین و یک فریضه وسیع و جهان شمول اهمیت خاصی دارد و مسلمانان و جوامع اسلامی می توانند با همکاری یکدیگر از منافع دنیوی و اخروی آن برخوردار شوند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت یکی از مهمترین آثار حج را ایجاد تحول روحی و اخلاقی در مردم و جامعه ذکر و تاکید کرد: رعایت آداب سفر حج به حل بسیاری ازمشکلات فردی و اجتماعی کمک خواهد کرد و مسلمانان با نشان دادن اخلاق اسلامی ، همزیستی مسالمت آمیز و آداب و معاشرت صحیح می توانند در جامعه تاثیرگذار باشند.
سرپرست حجاج ایرانی استفاده بهینه از فرصت عظیم اجتماع میلیونی زائران خانه خدا در یک مکان و زمان خاص را ضروری توصیف کرد و با اشاره به خسارتهای انسانی و مادی تروریسم در افغانستان، عراق ، سوریه و ... افزود: حج کانونی است تا علمای بزرگ جهان اسلام گردهم آیند ومشکلات جهان اسلام را اولویت بندی نموده و برای آن چاره اندیشی نموده و راهکارارائه دهند.
وی اضافه کرد: درحوزه اقتصاد نیزکشورهای اسلامی می توانند با توسعه مبادلات تجاری و خرید کالا از یکدیگر به افزایش تولید و اشتغال مسلمانان کمک کنند.
نماینده ولی فقیه با بیان اینکه در جمهوری اسلامی ایران تلاش شده است تا حجاج نسبت به مسایل اجرایی و پزشکی دغدغه نداشته باشند، اظهار داشت: در برنامه های آموزشی از طرق مختلف به کسب آمادگی روحی و علمی زائران توجه شده است و با توجه به سطح علمی متفاوت زائران ، آموزش ها متنوع ارائه می شود.
وی انتشار بیش از 1400 اثر در حوزه حج و بیش از 100 شماره مجله میقات حج را از جمله اقدامات صورت گرفته دراین زمینه دانست و گفت: در حوزه بین الملل نیز با بعثه های حج دیگر کشورها ارتباط داریم و تجارب خود را در حوزه حج در اختیار آنان قرار داده ایم.
سرپرست حجاج ایرانی درادامه سخنان خود با تاکید براینکه درحج نباید مسایل قومی ، مذهبی و فرقه ای مطرح شود، خاطرنشان کرد: درکنگره عظیم حج ، وحدت امت اسلامی و توسعه معارف اسلامی باید محور قرار گیرد و آسیب ها و راهکارهای موفقیت مردم بیان شود.
وی افزود: اگر این شیوه درست اجرا شود حاجی با آشنایی با سبک زندگی اسلامی می تواند دیگران را هم تحت تاثیرمعنویت حج قرار دهد.
وی اضافه کرد: ما در حج بدنبال طرح مسایل فرقه ای و مذهبی نیستیم و تنش های سیاسی را هم دخالت نمی دهیم وبرای اجرای برنامه های فرهنگی برای زائرانمان اولویت قائل هستیم.
وی هدف غرب از دامن زدن به اسلام هراسی را معرفی چهره نادرست از اسلام دانست و تاکید کرد: باید دست در دست هم چهره اسلام اعتدالی را به دنیا معرفی کنیم که نمود آن درکنگره عظیم حج می تواند تحقق یابد.
این گزارش حاکیست دراین دیدار معاون وزير ارشاد، حج و اوقاف جمهوري افغانستان نیز با اشاره به اینکه درسال های اخیر کیفیت ارائه خدمات به زائران افغان ارتقاء یافته است ، گفت: برای ارائه خدمات بهتر به زائران خود، از تجارب جمهوری اسلامی ایران درحوزه حج استفاده خواهیم کرد.
وی با اشاره به تلاش دشمنان برای ایجاد اختلافات مذهبی درمنطقه و میان همسایگان تصریح کرد: دشمنان در این زمینه موفقیتی نداشته اند و با وجود توطئه های برخی قدرتهای جهانی ، نظام جمهوری اسلامی ایران قوی و مستحکم به سوی جلو در حرکت است.
گفتنی است هیئت وزارت ارشاد، حج و اوقاف جمهوري افغانستان به دعوت بعثه مقام معظم رهبری به ایران آمده است و در این سفر پنج روزه ضمن شرکت در کارگاههای آموزشی با موضوعات و مباحث تخصصي در حوزه های مختلف حج جمهوری اسلامی ایران آشنا خواهد شد.
نظر شما