خبرگزاری شبستان_خراسان جنوبی؛ محمدمهدی مروج الشریعه، استاندار خراسان جنوبی شب گذشته (۹ اردیبهشت) با حضور در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان بسیجی دانشگاههای استان به سوالات مختلف آنها در حوزه های دانشگاهی، مسائل صنفی و رفاهی دانشجویان و ظرفیت ها و توانمندی های استان پاسخ داد.
در این دیدار دو ساعته که به میزبانی ناحیه بسیج دانشجویی استان برگزار شد، ابتدا چند تن از دانشجویان مطالبات و موارد مورد نظر خود را مطرح کردند و سپس استاندار به تعدادی از سوالات پاسخ داد و تعدادی هم بدلیل کمبود وقت به جلسات بعدی موکول شد.
ابوذر صلاحی، مسئول بسیج دانشجویی خراسان جنوبی در ابتدای این نشست ضمن تبریک اعیاد ماه شعبان، گفت: در نظام اسلامی که مقام معظم رهبری در سال حداقل سه مرتبه با دانشجوها دیدار دارند، مسئولان هم باید وقت بگذارند و با دانشجوها مستقیم صحبت کنند.
وی با بیان اینکه دانشجویان پیشنهادها و راهکارهای خوبی برای برخی مشکلات به خصوص در حوزه روستایی دارند که می تواند کارساز باشد، افزود: امید است سایر مسئولان هم در بین دانشجویان حضور پیدا کنند.
دانیال مدبر عزیزی، مسئول بسیج دانشجویی دانشکده کشاورزی بیرجند هم با بیان اینکه ما زبان مردم هستیم لذا انتظار داریم که استاندار و معاونان خود در مساجد حضور پیدا کنند و به دغدغه های مردم پاسخ دهند، ادامه داد: برخی مسئولان استان حزبی و جناحی عمل می کنند، برخی از افراد در آموزش و پرورش بدلیل حضور در ستاد انتخاباتی یکی از رقبای رئیس جمهور از سمت خود برکنار شده اند.
وی با تاکید استفاده استانداری از ظرفیت و توانمندی آستان قدس، گفت: برخی از فرمانداران به جای رسیدگی به امورات مردم بدنبال سیاسی کاری هستند.
سید صدرالدین سجادی، نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه بیرجند هم ابتدا با گزارشی از عملکرد بسیج دانشجویی این دانشگاه به خصوص در حوزه راهیان نور و اردوهای جهادیارائه کرد و اظهار داشت: سال قبل 4 دستگاه اتوبوس دانشجو به راهیان نور اعزام کردیم؛ در حالی که درخواست کنندها بیشتر بودند و دانشگاه بیشتر جمایت نکرد.
وی با بیان اینکه هیات های نظارت بر کارهای دانشجویی سلیقه ای در دانشگاه عمل می کند، گفت: طبق قانون باید این شورا هر هفته برگزار شود اما اخیراً گفته اند که هر سال یک مرتبه می تواند پول بدهد و قبول میشود.
نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه بیرجند با بیان اینکه فرماندار بیرجند از ما به خاطر درج مطلبی در روزنامه شکایت کرد، گفت: نباید با نشریات دانشجویان برخورد سلیقه ای صورت گیرد.
سجادی با بیان اینکه دانشگاه بیرجند خارج از محدوده شهر است، ادامه داد: استانداری برای ارائه خدمات ارزان تر سرویس ایاب و ذهاب، همکاری ندارد.
این دانشجوی دانشگاه بیرجند نبود شفافیت مالی در دانشگاه بیرجند، بالابودن هزینه کرایه اتوبوس های دانشگاه، پروازهای کم استان، تلاش برای برقراری حمل و نقل ریلی و سپردن برخی پروژه ها به دانشجوها را از جمله موارد مهم مورد انتظار عنوان کرد.
موحدیان نماینده بسیج دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هم با اشاره به تغییر مسئولان فرهنگی دانشگاه، اظهارداشت: در بخش فرهنگی دانشگاه، باید افراد متخصص سرکار بیایند، اما مدیران فرهنگی دانشگاه تنها براساس جهت گیری های سیاسی عزل و نصب می شوند.
وی با اشاره به برگزاری برخی از همایش هایی که خروجی و بازدهی لازم را ندارد، افزود: در شرایطی که کشور دچار مشکلات اقتصادی زیادی است، اما در دانشگاه به طور مداوم همایش هایی برگزار میشود که خروجی ندارد.
سید حمید هاشم آبادی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور بیرجند هم در این جلسه با اشاره وجود محرومیت های زیاد در نهبندان، گفت: بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور در روستاهای محروم نهبندان تاکنون اردوهای جهادی زیادی را برگزار کرده است.
وی افزود: در برخی از روستای نهبندان از جمله «لخشک» که مسئولان نهبندان تاکنون اسم آن را هم نشنیده اند امروز در ابتدایی ترین خواسته های خود یعنی داشتن آب آشامیدنی مانده اند که نیازمند توجه مسئولان است، آن وقت مسئولان به جای حل مشکلات مردم دغدغه آنها اینترنت روستاها شده است.
این دانشجوی بسیجی با بیان اینکه استاندار یک مشاور جوان از بین دانشجویان جهادگر به عنوان مشاور در حوزه اردوهای جهادی داشته باشند، افزود: استاندار مدیران را ملزم به همکاری با دانشجویان جهادگر کند.
هاشم آبادی همچنین خواستار توجه جدی مسئولان به موضوع عدم برگزاری کنسرت های مختلف موسیقی در فضای دانشگاهی استان شد.
شفیعی، نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان هم در این دیدار با بیان اینکه این دانشگاه فضای ورزشی کمی دارد، گفت: استانداری در تامین امکانات ورزشی دانشگاه را کمک کند.
وی کمبود هیات علمی متخصص را از دیگر مشکلات دانست و ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از اعضای هیات علمی باسواد دانشگاه بدلیل سیاسی کاری مسئولان در فضای دانشگاه تدریس ندارند.
این دانشجوی دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه مدیران نباید مسائل سیاسی را وارد آموزش و پرورش کنند، افزود: این موضوع می تواند به ضرر دانشگاه و کشور باشد.
سید جواد موسوی خواه، دبیر جمعیت امام حسن(علیه السلام) بسیج دانشجویی استان نیز با اشاره به وجود مشکلات اجتماعی و فرهنگی حاشیه شهر بیرجند، گفت: این جمعیت با هدف حل بخشی از مشکلات حاشیه نشینان کم درآمد به وجود آمده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از کارهای این جمعیت که شناسایی دانش آموزان محروم و بی بضاعت و کمک به آنها است، گفت: متاسفانه در بیرجند بدلیل سیاسی کاری که در آموزش و پرورش وجود دارد، به ما اجازه ورود به مدارس را هم ندادند.
دبیر جمعیت امام حسن(علیه السلام) بسیج دانشجویی خراسان جنوبی گفت: تمام طرح هایی که این جمعیت انجام می دهد براساس کمک های مردمی و توسط دانشجویان صورت می گیرد.
موسوی خواه بازسازی برخی منازل فرسوده، توزیع البسه بین کودکان نیازمند، توزیع بسته های غذایی را از جمله کارهای انجام شده توسط این گروه دانشجویی در حاشیه های شهر بیرجند عنوان کرد.
صادقی، مسئول بسج دانشجویی دانشگاه صنعتی بیرجند هم با بیان اینکه دانشگاه صنعتی بیرجند تنها اسم صنعتی بودن را یدک می کشد، در حالی که هیچ ارتباطی با محیط کسب و کار ندارد، افزود: باید شرایطی فراهم شود که دانشگاه و صنعت با هم ارتباط داشته باشند.
وی مشکلات خوابگاهی و کمبود فضای خوابگاهی، مناسب نبودن المان شهدای گمنام دانشگاه و طولانی شدن روند ساخت مسجد دانشگاه را از موارد قابل ذکر برای پیگیری عنوان کرد.
قائد یوسفی، مسئول گروه جهادی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هم با اشاره به محرومیت در منطقه نهبندان و دیگر روستاهای استان، گفت: نفس اردوهای جهادی خدمت به مردم است و دانشجویان جهادگر با حضور در روستاهای محروم و دورافتاده به انجام خدماتی مانند ساخت مسجد، حسینیه، حمام عمومی و ویزیت بیماران، کارهای فرهنگی و غیره می پردازند، اما اینها نمی توانند برای مردم راه بسازند.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات اساسی مردم در مناطق روستایی نبود شغل و حرفه است، گفت: مسئولان باید برای این موضوع فکری اساسی کنند تا باعث ماندگاری روستائیان شود.
این دانشجوی علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه برخی مدیران نسبت به اردوهای جهادی دیدگاه منفی دارند، افزود: با توجه به مشکلات مالی که هر سال گریبانگیر این اردوها است، لازم است که از اعتبارات عمرانی استان درصدی به این مهم اختصاص پیدا کند.
مصطفی عباسی، دبیرقرار گاه شهید احمدی روشن دانشگاه بیرجند هم نبود ارتباط کافی علم و صنعت را یکی از مشکلات بر سر راه توسعه دانست و گفت: باید بودجه صنعت از دانشگاه جدا شود.
وی افزود: مشکلات آب، راه آهن، جاده ها به خصوص بیرجند قاین، حضور سرمایه گذازان در استان از جمله مواردی است که باید پیگیری شود.
این دانشجوی دانشگاه بیرجند ندادن خوابگاه ملکی دانشگاه به ترم اولی ها و هدایت آنها به خوابگاههای خودگردان را از جمله معضلات عنوان کرد و گفت: دانشجویان ترم اولی دانشگاه بیرجند خوابگاه ملکی نمی گیرند و باید به خوابگاه خودگردان بروند که اینها خود معضلاتی را برای دانشجوی ترم اولی دارد.
شکایت فرماندار از نشریه دانشجویی کار غلطی بوده است
مروج الشریعه استاندار خراسان جنوبی هم با اشاره به لزوم تداوم دیدارهای دانشجویی و کمک گرفتن از دانشجویان در حل مشکلات استان، گفت: سوالات متعدد شما دانشجویان نشان از لزوم برگزاری نشست های دیگری دارد.
وی اظهارداشت: اگر شما را مرد میدان ببینم و به این باور قلبی برسم که شما و یا جمع دیگری چه هم فکر شما و چه مقابل شما، آنهایی که دل در گرو امام و رهبری و نظام دارند و برای مردم دل می سوزانند، در کنار بنده هستند، در استان تحولات بزرگی را با همکاری همدیگر رقم خواهیم زد.
استاندار خراسان جنوبی گفت: تا زمانی که در حکومت مسئولیت دارم، ورای تفکر فکری و جناحی عمل خواهم کرد، به همین دلیل بیشترین فحاشی را از جناح مقابل شما دریافت کردم و برایم هیچ ارزشی ندارد.
مروج الشریعه افزود: در همین زمینه شخصی که خود را استاد دانشگاه و یک چهره علمی دانشگاهی اصلاح طلب میداند و عضو هیات علمی دانشگاه است، تحمل این که بنده گفتم «خادم مردم خراسان جنوبی هستم» را هم ندارد.
وی حذف فرمانداری های کل را بزرگترین اشتباه تقسیمات سیاسی بعد از انقلاب عنوان کرد و گفت: آیا تاکنون بررسی کردید که این تقسیمات همگرایی را بیشتر کرد و یا واگرایی؟
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه در دهه 60 بیش از 70 درصد اعتبارات برای کارهای عمرانی و زیرساختی بود، اظهاراشت: متاسفانه امروز 90 درصد اعتبارات کشور در حوزه مسائل جاری است.
مروج الشریعه با بیان اینکه در این شرایط باید به نیروی داخل تکیه کرد و توسعه را از داخل کشور شروع کنیم، گفت: باید با یک عزم جدی کشور را برای مردم بسازیم.
وی در پاسخ به سوالی در مورد حضور در مساجد در بین مردم، گفت: بنده تاکنون به بیش از 76 مسجد شهر بیرجند رفته ام و بعد از نماز با امام جماعت و مردم آن مسجد و محل صحبت کردم، به ارتباط مستقیم با مردم باور عمیق قلبی دارم.
استاندار خراسان جنوبی در پاسخ به سوالی یکی از دانشجویان مبنی بر اقدام جناحی بخشدار یک منطقه سربیشه که به مردم روستاها گفته بود «بروید به هر کس رای دادید مشکلات شما را حل کند!» گفت: هیچ مسئولی حق ندارد با مردم جناحی برخورد کند، در هر کجا که چنین مواردی را مشاهده کردید به بنده اطلاع دهید تا محکم برخورد کنم.
مروج الشریعه با بیان اینکه خراسان جنوبی مردم و جوانان خوبی دارد، افزود: مدیران در تمام رده ها در پذیرش انتقادها تحمل بیشتری داشته باشند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر شکایت یکی از فرمانداران از نشریه دانشجویی دانشگاه بیرجند، افزود: این فرماندار کار غلطی کرده که از شما شکایت کرده است، هیچ مسئولی نباید به خاطر مطلبی که در سایت درج می کنند موضوع را قضایی کند.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به درخواست دانشجویان برای کمک به اردوهای جهادی سال 97، گفت: بنده اعلام می کنم که در تابستان همکاری بسیار خوبی را در زمینه اردوهای جهادی با دانشجویان خواهیم داشت.
مروج الشریعه با بیان اینکه جلسه دیگری را با حضور همه دانشجویان از طیف ها و فکرهای مختلف سیاسی بگذارید و در این جلسه با حفظ مواضع و موازین سیاسی هر فرد، صرفا برای حل معضلات و مشکلات اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی استان بحث کنیم، گفت: ما آمادگی برگزاری این جلسه را داریم، اما برای اینکه دانشجوها راحت تر باشند، در هر کجا و هر دانشگاهی که جمع تصمیم بگیرد ما در جلسه حضور پیدا می کنیم.
وی در پاسخ به سوالی در مورد سیاسی کاری و جناح بازی در برخی دستگاهها توسط برخی مدیران از جمله آموزش و پرورش، گفت: بنده از روز اول که به این استان آمدم اعلام کردم که اگر مسئولی بخواهد رفتار مدیریتی خود را با مسائل جناحی و حزبی قاطی کند، قاطعانه برخورد می کنم و خواهم کرد، هزینه آن را هم دادم و می دهم.
مقام عالی دولت در استان تاکید کرد: هیچ مسئولی حق ندارد جناح سیاسی خود را بنای برخورد با مردم قرار دهد.
مروج الشریعه در پاسخ به سوالی در مورد میزان تعامل با تولیت آستان قدس رضوی برای پیشرفت استان، گفت: بنده از همه ظرفیت آیت الله رئیسی برای پیشرفت استان با افتخار استفاده می کنم، به ظرفیت آقای رئیسی اعتقاد و اعتماد دارم که می توان از آن برای توسعه استان استفاده کرد، هرچند که تاکنون هم کارهای خوبی صورت گرفته است.
وی افزود: آیت الله رئیسی نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری و تولیت آستان قدس رضوی است، اینکه از این ظرفیت بزرگ برای توسعه استان استفاده نشود، کوتاه بینی است.
استاندار خراسان جنوبی گفت: مردم را از طریق مدعیان مردم انتخاب نکردم و هیچ نیازی به هیچ مدعی جناحی ندارم که من را به مردم وصل کند.
مروج الشریعه با اشاره به برگزاری موفق نمایشگاه صنایع دستی استان در مشهد مقدس، گفت: بعد از برگزاری این نمایشگاه رئیس اتحادیه بین المللی نمایشگاههای اروپا برای بنده سه صفحه نامه فرستاده و از ما برای حضور و عرضه محصولات استان در نمایشگاه اتحادیه اروپا دعوت کرده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر مشکلات شهرستان نهبندان، گفت: برای توجه دادن سرمایه گذاران به ظرفیتهای نهبندان، همایش توسعه نهبندان در این شهرستان برگزار خواهد شد.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه هیچ چیزی بهتر از خدمت به مردم نیست، مجدد تاکید کرد: بنده در هر کجا که به جای خدمت به مردم سیاسی کاری ببینم برخورد می کنم.
مروج الشریعه با بیان اینکه یکی از مشکلات جدی استان ما آب است، گفت: برخی ها تاکید بر اصلاح الگوی مصرف دارند، این در حالی است که اصلاح الگوی مصرف مانع از انتقال آب از دریای عمان نباشد بشود.
وی برای برگزاری یک اردوی دانشجویی اعزام دانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند به مناطق صنعتی مشهد مقدس به هر تعداد که ثبت نام کنند با هزینه استانداری اعلام آمادگی کرد.
نظر شما