حجتالاسلام والمسلمین یحیی جهانگیری سهروردی مبلغ بینالمللی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به ایام نیمه شعبان و رابطه آن با مهدویت و آینده پژوهی گفت: در همه ادیان عنوان نگاه به آینده وجود داشته است اما تنها در مکتب شیعه، نگاه دقیق و روشن و تبیین آینده روشن وجود دارد و کاملا مشخص شده است که چه کسی میآید و چه میشود.
وی با اشاره به اینکه برخی افراد آینده تاریکی را بیان میکنند اظهار داشت: اگر به متون شیعه نگاهی بیاندازیم، شیعه آینده را بسیار روشنتر و امیدآفرینتر بیان کرده است.
این مبلغ بینالمللی تصریح کرد: متأسفانه ما بحث مهدویت را درون دینی دیدیم در صورتی که مهدویت ظرفیت بزرگی دارد و میتواند کمککار جدی برای آیندهپژوهی باشد، همچنین آیندهپژوهی میتواند به بحث مهدویت کمک کند.
حجت الاسلام جهانگیری با اشاره به این که آیندهپژوهی به سه دوره کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تقسیم میشود گفت: آیندهپژوهی بالاترین رصدی که دارد 50 تا 100 سال است در صورتی که در مهدویت، آیندهای ترسیم شده است با افق تاریخ؛ یعنی مهدویت توانسته است شعاع دوربرد تاریخ را تا انتها بسط دهد و تا آخرین لحظه حیات را آیندهپژوهی میکند.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که آینده پژوهان، آینده را به صورت محدود و محتمل و یا مطلوب و قطعی ترسیم میکنند تأکید کرد: مهدویت میتواند آیندهای را که قطعی است ترسیم کند و همچنین آیندهپژوهی میتواند بر اساس این دادهها تصویر روشنی از آینده داشته باشد.
حجتالاسلام و المسلمین جهانگیری سهروردی با اشاره به این که آیندهپژوهی یاریرسان مهدویت است خاطرنشان ساخت: آیندهپژوهی میتواند کمک کند که از خرافات و کجرویها و آسیبهای نشانه گرایی دور بمانیم.
وی عنوان کرد: ما مردم را سمبل گرا و نشانه گرا بار آوردهایم، حال این که باید مردم را عملگرا و راهبد پذیر تربیت کنیم؛ به جای این که ببینیم چه بشود که امام زمان (عجل الله تعالی فرجه شریف) ظهور کند باید یاد بدهیم که چکار کنیم تا امام زمان (عجل الله تعالی فرجه شریف) بیاید.
حجت الاسلام و المسلمین جهانگیری سهروردی تأکید کرد: ما شیعیان را منتظرانی تربیت کردهایم که فقط نشستهاند تا امام زمان (عجل الله تعالی فرجه شریف) بیاید، در صورتی که باید منتظرانی تربیت کنیم که نه به انتظار نشسته باشند بلکه به انتظار ایستاده باشند.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به حدیث پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) که فرمودند: «افضل الأعمال انتظار الفرج» خاطرنشان ساخت: همان طور که از این حدیث برمیآید انتظار فرج یک عمل است یعنی نباید حرف زد بلکه برای تحقق ظهور باید عمل کرد.
وی با بیان این که پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) بنیانگذار آیندهپژوهی است عنوان کرد: حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) میفرماید که برای آمدن حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه شریف) باید زمینه و زمانه را آماده کرد و این بدان معناست که باید آینده را ساخت نه این که منتظر ماند و این که باید آینده نگری و حتی آینده نگاری کرد نه این که تحولات آینده، ما را تغییر دهد.
حجت الاسلام و المسلمین جهانگیری سهروردی با بیان این که ما باید رویکرد خود را در مهدویت تغییر دهیم تصریح کرد: اولین گام مهم این است که ما بر اساس آینده مطلوب خود، آینده کوتاه مدت و میان مدت ترسیم کنیم.
این مبلغ بینالمللی اظهار داشت: با توجه به فرموده امام خمینی (ره) که انقلاب اسلامی زمینه ساز ظهور امام عصر (عجل الله تعالی فرجه شریف) است، مسئولین باید طرحی داشته باشند که هر روز چند قدم به ظهور نزدیک تر شویم.
حجت الاسلام و المسلمین جهانگیری سهروردی خاطرنشان ساخت: در برخی روایات آمده است که برخی مسائل، ظهور را به تأخیر میاندازد یعنی آسیبهایی که در جامعه مانع ظهور میشود باید دیدهبانی شود.
استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: امام صادق درروایتی میفرماید که اگر مردم به شرایط ظهور نزدیک میشدند ظهور نه یک لحظه دیر و نه یک لحظه زود میشد، خداوند با شتاب مردم شتاب نمیکند که ظهور امام زمان (عجل الله تعالی فرجه شریف) را زودتر بیاندازد، بلکه بر اساس آمادگی زمینه و زمانه، ظهور را نزدیک میکند و این در حالی است که ما انسانها شتابگر هستیم و فقط دعا میکنیم که امام زمان (عجل الله تعالی فرجه شریف) زودتر بیاید.
نظر شما