بهمن گرامی، نویسنده و کارگردان اصفهانی تئاتر پیرامون وضعیت تئاتر در اصفهان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان اظهار داشت: متاسفانه تئاتر در اصفهان وضعیت مطلوب و قابل قبولی ندارد و اگرچه در سالهای اخیر قدری بهتر شده اما با اینحال فعالان حوزه تئاتر با مشکلات زیادی روبرو هستند.
وی تغییر دیدگاهها نسبت به تئاتر را راه حل این مشکلات عنوان کرد و افزود: اساسیترین و ریشهایترین مشکلی که در حوزه تئاتر وجود دارد و اگر برطرف شود، بیشتر مشکلات جانبی هم حل خواهد شد این است که همه به این باور برسند که تئاتر نیز همانند دیگر شغلها یک شغل است. باید باور کنیم کسی که در این حوزه فعالیت میکند، مانند یک پزشک، یک کشاورز، یک کارگر و غیره، خدمتی را ارائه میکند و از این راه امرار معاش میکند.
این هنرمند اصفهانی درباره نتایج این تغییر دیدگاه ادامه داد: اگر جامعه ما تئاتر را بپذیرد، میزان تقاضا و مطالبه محتوا افزایش خواهد یافت و به دنبال آن دستگاههای مسئول دولتی و خصوصی به رفع موانع موجود از قبیل نبود سالن مناسب، نبود گیشه مناسب، عدم همکاری مسئولان و غیره خواهند پرداخت در پی آن با رونق گرفتن بازار تئاتر کیفیت محتواها بالا خواهد رفت و بازخوردهای مثبت فرهنگی و اجتماعی را در پی خواهد داشت.
وی به برشمردن مشکلات این حوزه پرداخت و ادامه داد: متاسفانه دید فعلی سازمانها و مسئولان به تئاتر، دید یک اورژانس لیست و تنها به مناسبتهای مختلف، برای پر کردن لیست برنامههای خود از تئاتر استفاده میکند و نتیجه این نگاه مشکلاتی از قبیل کمبود سالن و امکانات، رکود بازار تئاتر، بیکاری هنرمندان، ورود نااهلها و کارنابلدها به عرصه تئاتر و زیانهای فرهنگی خواهد بود.
گرامی از مقولهای به نام «تئاتر درمانی» گفت و افزود: تاثیری که تئاتر در ذهن مخاطب و در ابعاد وسیعتر در جامعه دارد کتابها، همایشها و غیره ندارد و حتی تئاتر درمانی یکی از راههای حل مشکلات فردی افراد است که موارد مستندی وجود دارد که افراد زیادی با تماشای یک تئاتر مشکلشان برطرف شده و اگر دید مردم نسبت به هنر تئاتر بهبود یابد این تاثیرات به مراتب بیشتر خواهد بود.
نظر شما