تبیین برنامه‌ جامع شناسایی و مهار کانون‌های آلایندگی تا پایان خرداد

خبرگزاری شبستان: مدیر کل سازمان محیط زیست استان تهران از تبیین برنامه جامع شناسایی و مهار کانون‌های آلایندگی تا پایان خرداد خبر داد و گفت: این برنامه جامع توسط دبیرخانه با همکاری دستگاه های اجرایی تدوین و در صحن شورای برنامه ریزی مطرح می شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، کیومرث کلانتری، مدیر کل سازمان محیط زیست استان تهران امروز در حاشیه جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوای استان تهران در جمع خبرنگاران گفت: جلسات سال گذشته کارگروه بیشتر مباحث مربوط به آلاینده‌های هوا در زمینه کانون‌های انسان‌ساخت بود. امسال با توجه به اینکه وضعیت بارندگی خوب نبود و با خشکسالی نیز مواجه بودیم برخی از کانون های ایجاد گرد و غبار جنوب شرق و جنوب غرب کشور فعال بودند لذا در این جلسه مقرر شد که دستگاه‌های اجرایی در خصوص پیشگیری‌ها و انجام اقدامات مقابله ای کنترل کانون های مهار ریزگردها در استان تهران اقداماتی اتخاذ کنند.

 

وی بیان کرد: همچنین مقرر شد برنامه جامع شناسایی و مهار کانون های آلایندگی تا پایان خرداد توسط دبیرخانه و با همکاری دستگاه های اجرایی تبیین و برای تصویب شورای برنامه ریزی و توسعه استان تهران در صحن شورای برنامه ریزی مطرح شود.

 

کلانتری با بیان اینکه در این جلسه مقرر شد ظرف 10 روز دستگاه های ذیربط موضوع حقآبه تالاب بندعلی‌خان در جنوب تهران را بررسی کنند، بیان کرد: همچنین مقرر شد با توجه به کاهش نزولات و کاهش ذخایر آب موجود در پشت سدهای موجود حقآبه تالاب بندعلی‌خان متناسب با وضعیت کم آبی که وجود دارد حتی الامکان به منظور ایجاد رطوبت و جلوگیری از فعال شدن کانون گرد و غبار در جنوب تهران تخصیص داده شود.

 

مدیر کل سازمان محیط زیست استان تهران بیان کرد: در جلسه امروز کاهش آلودگی هوای تهران مقرر شد این جلسه هر دو هفته یک بار به ریاست استاندار تشکیل شود و نیم ساعت اول جلسه گزارشی از اقدامات دستگاه‌های ذیربط و دبیرخانه در خصوص مهار کانون های تولید ریزگرد در جنوب و جنوب شرق تهران ارایه شود.

 

وی اظهار کرد: از مصوبات جلسه امروز کارگروه کاهش آلودگی هوا این بود که دستگاه های ذیربط مکانیسم تخصیص اعتبار برای مقابله با گرد و غبار و پیشگیری از این کانون را پیگیری و گزارش خود را در جلسه به استاندار ارایه دهند تا مورد پیگیری و بررسی قرار گیرد.

 

کلانتری با بیان اینکه مهار ریزگردها مصوبه سال 95 هیئت وزیران بود، اذعان کرد: همچنین سال 96 نیز تکلیف همه دستگاه ها به صورت ملی و استانی در راستای کاهش آلودگی هوای استان مشخص شده است لذا بنای ما در سال 97 بر این است دستگاه هایی که بر اساس قانون و مصوبه دولت تکلیف را بررسی و اقدامات خود را انجام دهند.

 

مدیر کل سازمان محیط زیست استان تهران در ادامه با بیان اینکه کلیه دستگاه‌های مربوطه اقدامات خود را متناسب با اعتبار و وضعیت جوی که وجود داشت انجام دادند، تصریح کرد: بایستی بپذیریم کشور ما کشوری خشک و نیمه خشک است که تهران هم از بخش های جنوب و جنوب شرق و جنوب غرب در تهدید گرد و غبار و کانون های ریزگردها قرار دارد لذا حل مشکلات محیط زیستی استان اقدامات زیادی را می طلبد.
 

وی در ادامه افزود: کاهش بارندگی ها، تغییرات آب و هوایی و مهمتر از همه اینها رعایت نکردن حقآبه های زیست محیطی و تالاب های جنوب استان باعث ایجاد یک خیابان لم یزرع شده است که طبیعی است با وجود یک طوفان ریزگرد در محیط پراکنده شده و مشکلات محیط زیستی به وجود می آورد.

 

کلانتری خاطرنشان کرد: آنچه ما در سال 97 پیگیری خواهیم کرد این است که دستگاه ها هم بتوانند وظایف ذاتی خود را انجام دهند و هم سهم اعتبارات خود را از ملی و استانی دریافت کنند و هم اینکه شورای برنامه ریزی استان تهران بر اساس قانون و مصوبه دولت اختصاص اعتبار برای مهار و کنترل را در دستور کار خود به صورت علمی و کارشناسی داشته باشد.

 

مدیر کل سازمان محیط زیست استان تهران اظهار داشت: منابع تشکیل دهنده آب و هوا یا طبیعی است یا انسان ساخت لذا ما هم با آلاینده های طبیعی مانند طوفان، شن، ماسه، سیل و مسئله ریزگردها و هم با آلاینده های انسان‌ساخت مانند مسایل موتوری، ثابت و مسایل شهری روبرو شده است از این رو با مشکلات زیادی مواجه ایم لذا مقرر شده است کارگروه تخصصی ریزگردها در سازمان محیط زیست باشد اما نیم ساعت اول جلسه گزارشی از اقدامات دستگاه ها ارایه شود.

 

کلانتری تصریح کرد: آنچه کارگروه پیگیری می کند هم آلاینده های انسان‌ساخت و هم آلاینده های طبیعی است لذا وارونگی هوا نیز جزو لاینفک کلانشهرها می باشد. در این راستا اقدامات بازدارندگی هم صورت گرفته و کارگروه کاهش آلودگی هوا هم موضوع آلودگی را رها نکرده بلکه در حال تکمیل کردن آن است.


کلانتری اظهار کرد: در حال حاضر در فصل وجود ریزگردها در محیط قرار داریم به دلیل کاهش بازدارندگی، وجود خشکسالی ها و عدم وجود رطوبت در جنوب شرق و جنوب غرب استان بایستی پیشگیری های لازم صورت پذیرد و دستگاه ها نیز وظایف خود را در این زمینه انجام دهند

 

وی بیان کرد: موضوع آلودگی هوای تهران به صورت جدی دو هفته یک بار پیگیری و مصوبات اطلاع رسانی خواهد شد و دبیرخانه هم موظف به پیگیری این مصوبات است.

 

 

کد خبر 702221

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha