به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد خبری سیوششمین جشنواره جهانی فیلم فجر، ای.آر. رحمان تهیهکننده موسیقی، آهنگساز فیلم، موسیقیدان و خواننده سرشناس هند مهمان ویژه جشنواره جهانی فیلم فجر است.
آثار رحمان به خاطر تلفیق موسیقی کلاسیک هندی با موسیقی الکترونیک، موسیقی جهان و تنظیمات سنتی ارکستری شهرت دارد. از جمله جوایزی که او تا به حال دریافت کرده میتوان اشاره کرد: چهار جایزه ملی هند؛ دو جایزه اسکار، دو جایزه گرمی، یک جایزه بفتا و یک گلدن گلوب.
پدرتان موسیقیدان بود. چطور شد به موسیقی علاقهمند شدید؟
پدرم از سن چهار سالگی به من نواختن پیانو را یاد داد. من ریتم را با دقت گوش میدادم و پیانو مینواختم. خیلی کم سن بودم که پدرم را از دست دادم. ۱۱ ساله بودم که کامل میتوانستم پیانو بنوازم. وقتی علاقهام را به موسیقی از دست دادم در زمینه تبلیغات (موسیقی آگهیهای تبلیغات) فعالیتم را شروع کردم.
چه عناصری برای انتخاب یک پروژه برای شما بیشترین اهمیت را دارد؟
فکر میکنم مهمترین عنصر کار گروهی است. من دوست دارم با فیلمسازان خوب همکاری کنم. انتخاب پروژه برای من مرحله طولانی نیست. شما الگوی انتخاب فیلم را نگاه میکنی سپس تصمیم میگیری چه فیلمی را بپذیری یا نپذیری.
شما در پروژههای بینالمللی گوناگونی نقشآفرینی کردید. دو همکاری با دنی بویل – «میلیونر زاغهنشین» (۲۰۰۹) و «۱۲۷ ساعت» (۲۰۱۱)- داشتید. ارمغان همکاری با دنی بویل دو تندیس اسکار بهترین موسیقی متن و بهترین ترانه برای «میلیونر زاغهنشین» و دو نامزدی اسکار بهترین موسیقی متن و بهترین ترانه برای «۱۲۷ ساعت» است. دنی بویل چطور کارگردانی است؟
دنی بویل فیلمسازی است که به موسیقی اشراف دارد. او مانند یک دوست است. اصلاً شباهتی به کارگردانان تییپکال هالیوودی ندارد. هماهنگی ما خیلی خوب است. یکدیگر را خیلی خوب میشناسیم. گه گاهی هم یکدیگر را میبینیم.
سینمای هند تأکید زیادی بر ترانه دارد. نظرتان نسبت به سینمای تجاری هند چیست؟
مفرح است چون من این حق انتخاب را دارم که پروژهای را بپذیرم یا رد کنم. گاهی از اوقات پروژه بالیوودی را میپذیرم گاهی هم نمیپذیرم.
تفاوت کار در هالیوود و بالیوود در چیست؟
در هالیوود شما هم زمان فقط میتوانی در یک پروژه کار کنی، اما در هند ترانه یک فیلم را میسازی، ترانه فیلم هندی دیگری میسازی دوباره ترانه یک فیلم دیگر و… اما در هالیوود شما برای سه ماه یک پروژه را میپذیری و در این مدت کار دیگری نمیتوانی انجام بدهی.
کدامیک از فیلمهایتان برای شما بیشترین اهمیت را دارد؟
در حال حاضر «۹۹ ترانه» (ویشوش کریشنامورثی) که محصول ۲۰۱۸ است. من تهیهکننده، یکی از نویسندگان فیلمنامه و آهنگساز فیلم هستم و فیلم کوتاهی که خودم ساختم و نامش «عطر مشک»(۲۰۱۸) است.
در مصاحبهای اختصاصی مجید مجیدی با یک مجله هندی شما را فردی منحصربهفرد و رابطه کاریتان را خیلی خوب توصیف کرد. نظر شما نسبت به سینمای ایران چیست؟
من این مصاحبه را نخواندم، اما من روشهای خلاقانه سینمای ایران را که محدودیتها برای بیان مسائل اجتماعی را پشت سر میگذارد، دوست دارم. سینمای شما فیلمهای شگفتانگیزی تولید میکند. من از سالهای ۱۹۹۰ سینمای ایران را پیگیری کردهام. با فیلمسازانی مانند عباس کیارستمی، مجید مجیدی، اصغر فرهادی و محسن مخملباف آشنایی دارم.
آدرس سایت رسمی جشنواره Fajriff.com و پست الکترونیکی جشنواره Info@Fajriff.com است.
سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر ۱۹ تا ۲۷ آوریل ۲۰۱۸ (۳۰ فروردین تا ۷ اردیبهشت ۱۳۹۷) به دبیری سیدرضا میرکریمی در تهران در حال برگزاری است.
نظر شما