خبرگزاری شبستان: گفته شده در سال 86 هنگامی که قالیباف به همراه مهدی چمران مشغول بازدید موزه آزادی واقع در طبقه ی زیرین میدان آزادی بود، از سقف موزه روی سرشان آب چکه کرد و خبرنگاریکی از روزنامه ها با دیدن این صحنه ضبط صوت خود را روشن میکند و از قالیباف میپرسد: "آقای قالیباف چرا در اکثر پروژههای شهری نوعی شتابزدگی دیده میشود و اغلب آنها بدون رفع نقصهای موجود به بهره برداری میرسند؟" قالیباف هم که به شدت خشمگین بود به وی میگوید: "بیایید جلو تا خدمتتان عرض کنم." این خبرنگار هم غافل از همه جا کمی جلوتر میرود و پدر رسانه های زنجیره ای شهرداری در حضور مهدی چمران این خبرنگار را به باد کتک میگیرد.
این روایت کهنه از آن رو مطرح نشد که شخصیت شهردار تهران را با چالش روبرو کند، بلکه این وجیزه فقط به این دلیل تهیه شده است که به شفاف سازی جریان رسانه ای قالیباف بپردازد. جای بسی تعجب است که شهرداری تهران که بیش از هشتاد رسانه در اختیار دارد، چرا هر روز عزم خود را برای راهاندازی یک رسانه دیگر جزم می کند. براستی دور نمای این رسانه سازی کجاست؟
تقسیم وظایف این حجم از رسانه ها بسیار جالب توجه است. هنگامی که شهرداری زیر تیغ انتقاد برده می شود، وظیفه تمامی این رسانه ها پاسخ گویی به انتقادهاست و در زمانی که فضای رسانه ای جامعه به جوسازی نیاز دارد،جوسازی و توهین بر عهده "فردا نیوز" است و "شفاف" و "فرارو" هم در این کار کمک میکنند. "تهران سما" هم اصولا در رد موضوعات خاصی با نمایندگان مجلس مصاحبه میگیرد و هر چند این مصاحبهها تکذیب شود، روزنامه "تهران امروز" مطالب تهرانسما را بار دیگر منتشر میکند و...
همچنین روزنامه ایران در این زمینه می نویسد: "روابط عمومی شهرداری برای کنترل رسانههای منتقد، دست به هر کاری میزند که یکی از این راهکارها بایکوت خبرنگاران است. بستن کانالهای اطلاعرسانی، دعوت نکردن خبرنگار به برنامههای خبری و مراسم های مختلف تلاش دیگری است تا روابط عمومی شهرداری جلوی منتقدان را بگیرد که این رویه تا جایی پیش رفته که مدیر کل روابط عمومی شهرداری تهران در نشست خود با مدیران روابط عمومی که هر دو هفته یکبار برگزار میشود به طور مشخص از رسانههای خاص نام میبرد و بر عدم همکاری با آن تأکید می کند.
اما جناب آقای شهردار چندی پیش مدعی شدند : "بنده سعی میکنم با تمام مشغله کاری که دارم روزانه ۲۰ دقیقه روزنامهها را مطالعه کنم و از این مطالعه به یک قضاوتی میرسم و آن این است که توقع بیشتری از خبرنگاران میرود. دوست دارم خبرنگاران بنده را بیش از این به چالش بکشند، این موضوع را از باب ریاکاری نمیگویم، دوست دارم هر کدام از خبرنگاران واقعیتهای شهر را به بنده منعکس کنند. بدانید که ما به عنوان یک مدیر شما را نبض شهر میدانیم، هر چقدر دقیقتر، منصفانهتر و عمیقتر در حوزه شهری عمل کنید بنده مدیون در حوزه شهری هستم اگر به مطالب شما توجه نکنم. خیلی دوست دارم خبرنگاران بنده را در حوزه کاری به شدت به چالش بکشند و این یکی از افتخارات بنده است"
اما این حرف زیبا پاسخگوی شبهاتی که در ذهن مخاطبان موج می زند نیست. راستی اگر می توان بد اخلاقی ها را کنار گذاشت چرا رسانه های زنجیره ای شهرداری که تحت فرمانده ای بعضی از معاونین خاص جناب شهردار اداره می شوند، در این زمینه پیشرو نیستند؟ اصلا بد اخلاقی این رسانه ها به دیده منت قبول ولی با تعریف و تملق های (...) برخی دیگر از رسانه هایتان چه می کنید؟
جناب آقای شهردار رسانه هایتان کوچکترین انتقاد از شهرداری را بر نمی تابند و با سیاسی خواندن هرگونه انتقاد از شهردار وشهرداری، با توهین به مقابله با آن بر می خیزند. چندی پیش یک سایت خبری وابسته به حضرتعالی که حتی کوچکترین انتقاد از شما را نمی تواند تحمل کند در پاسخ به انتقادات، مدعی شد: "این همه انتقاد از احساس ترس است، از احساس ناتوانی در روبرو شدن با واقعیتها، آنهایی که شکستی ذهنی را از همین الان باور کردهاند، شکست در کارزاری که هنوز چیزی از آن معلوم نیست و ..."
جناب سردار، یقینا می دانید که یارانتان از کدام کارزار سخن می گویند؟ کاش ذره ای از تاریخ انقلاب درس می گرفتید و راستی نیاز هم نیست که خود را زیاد به مشقت بیاندازید و تاریخ سالهای دور را مرور کنید بلکه بازخوانی و آسیب شناسی شکست تان در انتخابات سال 84 شما را کفایت می کند.
سردار بزرگوار، رسانه های به هم زنجیرشده تان مدعی اند، که شما در سالهای اخیر چهره جنوب شهر تهران را از منطقهای محروم و فقیر به منطقه ای توسعه یافته تبدیل کرده اید. خدا خیرتان دهاد ولی یادتان باشد شما اگر هم کاری کرده اید تنها و تنها بر حسب وظیفه تان بوده است اصلا شما قبول مسئولیت نمودید که خدمت رسانی کنید و این حق محرومان و مستضعفان است که از کرامات انقلاب اسلامی ایران بهره مند شوند. گمان نمی کنیم کلام پیر جماران را از یاد برده باشید که کریمانه و خاضعانه فرموند: "مردم ولی نعمتان ما هستند" حالا شما و رسانه هایتان بر سر کدام مردم منت می نهید؟
اصلا گمان بر این که شما اینگونه چهره جنوب شهر تهران را دگرگون کردید که نکردید اما سوال اینجاست که نقش دولت در کجای این بازی کودکانه تان قرار دارد که به قیاس عملکرد خود با دولت خدمتگزار می پردازید؟ و مدعی شده اید که این جریان که خود زمانی سابقه حضور در شهر تهران را داشته است به خوبی به محرومیت های مناطق جنوب پایتخت آگاه است، مردم جنوب شهر را می شناسد و می داند که هرکس قدمی برای آنها بردارد چه پاسخی را دریافت می کند.
البته این جریان تمامیت خواه و قدرت طلب حاکم بر شهرداری باید بداند اگر انگیزه واقعی شان خدمت رسانی به مردم است -شما بخوانید نیست- هیچ نیازی ندارد که اینچنین به تب و تاب بیافتند و عملکردشان را با دیگران قیاس کند زیرا به یقین همیشه مردم ایران با شعور خود درباره افراد نظر می دهند نه با شور بدون تعقل. مردمی که به زیبایی حماسه 22 خرداد 88 را آفریدند، به خوبی فرق خدمت رسانی واقعی را با اعمال غیر می دانند.در ضمن لازم به یاد آوری است، قاطبه مردمی که جریان سوم تیر و به دنبال آن حماسه 22 خرداد را آفریدند، همین مردم محرومی هستند که شما تازه امروز یادشان کردید و به اشتباه در حال رونویسی از دست دولت هستید.
اما این نکته حائز اهمیت است که بهتر است، شهرداری به جای ادعای محروم نوازی از هم نوایی زیر مجموعه های خود با ضد انقلاب جلوگیری کند. در این رابطه فرج ا.. سلحشور کارگردان مجموعه "یوسف پیامبر" در تازه ترین اظهاراتش در ارتباط با دستگیری مستند سازان وطن فروش، مدعی شد: "شخص عسگرپور به واسطه بودجه هایی که از شرکت هایی که توسط شهرداری حمایت می شوند توانسته است که این همه فعالیت انجام دهد. پس به همان اندازه که باید نسبت به رفتار گروهی فیلمساز سختگیری صورت گیرد باید عوامل خانه سینما و آن گروه از دست اندرکاران شهرداری که از خانه سینما حمایت می کنند هم مورد مواخذه قرار گیرند. البته در شرایط فعلی چنین کاری امکان ندارد چراکه شرکت های واسطه شهرداری که به خانه سینما کمک می کنند از سوی آدم هایی حمایت می شوند که در اصطلاح به آنها کله گنده! می گویند.
وی ادامه داد: در جریان فعالیت مستندسازان دستگیرشده ردپای شهرداری به چشم می خورد؛ این یک روند کاملا برنامه ریزی شده است یعنی از آنجا که مستندساز خودش پول ندارد، فیلم بسازد، خانه سینما به مستندساز کمک می کند و بودجه خانه سینما هم از شرکت هایی می رسد که از سوی شهرداری حمایت می شوند! پس باید با یک برنامه ریزی اصولی تمام آنها که درگیر ارتباط با شبکه های بیگانه هستند از نیروهای درجه سه تا نیروهای درجه دو و یک را پای میز محاکمه کشاند."
راستی جناب شهردار،عجیب است که تقریبا در تمامی گعده های سیاسی نام شما و یا جریانتان باید حضور داشته باشد و علتش را که می پرسیم در مقام پاسخ می شنویم که قالیباف شهردار تهران است و تهران هم کلان شهر است، اما هنوز درک نکرده ایم چرا شهرهایی مانند اصفهان، مشهد و شیراز و... کلان شهر نیستند؟ ویا شنیده می شنود که قالیباف پول و ستاد در اختیار دارد و و رای بسیاری دارد. البته عیار ایشاندر انتخابات 84 سنجیده و مقبولیت شان کاملا مشخص شد اما منظور از داشتن پول و ستاد چیست؟ البته هنوز سوالات بسیاری در اذهان باقی مانده است که آقای قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری 84 هزینه های میلیاردی تبلیغاتی خود را از چه منبعی تامین کرده است؟ لازم به ذکر است پیش از این هم برخی از اهالی رسانه این موضوع را از جناب شهردار، پرسیده بودند که متاسفانه با شکایت ایشان مواجه شده اند.همچنین مواضع ایشان و رسانه های وابسته به وی در انتخابات دهم و فتنه 88 و حوادث پس از آن نیز مشخص است که با اتخاذ مواضع دو پهلو چگونه آب در آسیاب دشمن ریختند.
و در آخر لازم به توضیح است که جناب شهردار باید پاسخ گوی این باشند که این تعداد رسانه با کدام دور نما و آینده نگری ترسیم شده اند؟ البته با اذعان به مدیریت فعال ایشان در شهرداری، باید به ایشان گوشزد نمود که جناب شهردار، کاری جاودان و ماندگار می ماند که تنها خالصانه برای ذات مقدس حق تعالی باشد نه از برای غیر.
پایان پیام/
رضا باقرپور
نظر شما