به گزارش خبرنگار شبستان، حجتالاسلام والمسلمین محمد لطفی نیاسر، مدیر شبکه رادیویی معارف در دومین آیین تجلیل از معارفنگاران برتر تعامل و ارتباط رسانههای مختلف را ابزاری مهم در توفیق نظام اسلامی دانست و گفت: خوشبختانه رادیو معارف در آستانه ورود به چهاردهمین سال فعالیت خود به جایگاهی رسیده که سالانه بیش از 8500 ساعت برنامه به زبان فارسی و بیش از 1400 ساعت برنامه به زبان انگلیسی تولید کرده و روی آنتن رسانه ملی میبرد.
وی با بیان این مطلب که رادیو معارف از ابتدای فعالیت خود کارشناسمحور بوده است، اظهار کرد: همسو با این رویکرد در طول یک ماه بیش از 300 کارشناس زبده در برنامههای این رادیو به ارایه نظرات مرتبط با دین و معارف اسلامی میپردازند که این مهم مایه مباهات نظام است.
حجتالاسلام لطفی نیاسر با اشاره به دیدار سال گذشته دستاندرکاران رسانه ملی با رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: رهبر فرزانه انقلاب در این دیدار با هوشمندی رسانهای خود رادیو معارف را به سه صفت خوب، متین و مقبول ملقب کردند و ما نیز همسو با تأکیدات ایشان استراتژی راه را برای فعالیت در آینده ترسیم کردهایم و در این میان از نظر دیگر مراجع و اندیشمندان نیز استفاده بهینه را میکنیم.
مدیر شبکه رادیویی معارف با بیان این مطلب که بیش از 96 درصد مخاطبان این رادیو از برنامههای آن رضایت دارند، عنوان کرد: پرهیز از سهلانگاری و حرکت در مسیر تولید برنامههای هنری، افزایش کمی و کیفی مخاطبان، استفاده از ترانهها و سرودهای جدید اسلامی و رعایت لهجهها در بخش انگلیسی زبان تأکیداتی است که رهبری برای افزایش بیش از پیش مخاطبان و رضایتمندی آنها ارایه کردهاند.
وی ادامه داد: رادیو معارف نیز به منظور عملیاتی کردن این تأکیدات و دغدغههای رهبری مهندسی فرهنگی و نقش رادیو معارف در آن، فرق و مکاتب انحرافی، شبهات انحرافی و چشمانداز برنامههای مهدوی را تدوین کرده و برای جلب رضایت مخاطبان خود در این زمینهها به بحث و بررسی پرداخته است.
حجتالاسلام لطفی نیاسر با اشاره به ارزیابی ساختارهای هنری برنامههای موجود ابراز کرد: اکثر برنامههای رادیو معارف به منظور رعایت ساختارهای هنری بیش از دو مرتبه مورد ارزیابی قرار گرفته و همسو با آن برنامههای ضعیف از کنداکتور پخش آن حذف شده و به جای آن نمایش به ساختار اصلی برنامههایش افزوده شده است.
وی تولید برنامههای نقادانه را از دیگر اقدامات بدیع رادیو معارف در مسیر تحقق تأکیدات و مطالبات رهبری برشمرد و عنوان کرد: صحن شما با تأکید بر موضوع عفاف و حجاب، پنجره با محور بررسی جایگاه علوم انسانی در نظام آموزش و پرورش و بررسی اعطای وامهای ربوی برای تشرف به عمره مفرده از جمله برنامههایی است که رادیو معارف در آنها به موضوعات مرتبط با نگاهی نقادانه پرداخته است.
حجتالاسلام لطفی نیاسر با بیان این مطلب که رادیو معارف نسبت به حوزههای مأموریتی خود حساسیت بالایی دارد، گفت: این حساسیت و در کنار آن تأکیدات رهبری برای عرضه قطعات موسیقیایی فاخر باعث شده که آرشیوی بالغ بر 1300 قطعه آوایی طی هفت ماه گذشته جمعآوری و به آرشیو این رادیو افزوده شود. قطعات قدیمی و جدید مورد پالایش قرار گرفت و 300 مورد از آنها حذف شد.
دبیر شورای معارف صدای رسانه ملی ارایه آموزشها کاربردی به مخاطبان را دیگر رویکرد رادیو معارف معرفی کرد و افزود: تبیین مباحثی همچون ولایتفقیه و شبهات مطرح شده پیرامون آن، آموزشهای ویژه حجاج تمتع در برنامه مسافر قبله و اطلاعرسانی از شیوههای مدیریت اسلامی در ویژهنامه آیین مدیریت در راستای این رویکرد در رادیو معارف تولید شده و روی آنتن میرود.
وی تصریح کرد: علاوه بر بهروزرسانی زبان فارسی این پایگاه بخش ندای اسلام ویژه انگلیسیزبانان نیز به سرعت بهروزرسانی میشود و بنا بر تصمیمات اتخاذ شده در آخرین جلسه راهبردی کارشناسان این بخش توجه ویژه به گروه سنی کودک مورد تأکید قرار گرفته است.
حجتالاسلام لطفی نیاسر تولید برنامههای پرسش و پاسخ را از جمله طرحهای جدید رادیو معارف برشمرد و گفت: همسو با این مهم مقرر است تا برنامهای استودیویی با حضور دانشجویان و استادان و محوریت موضوعات مختلف همچون حکومت دینی و عفاف و حجاب تولید شود. علاوه بر این تلاش بر آن است تا در حوزههای چالشبرانگیز دینی مناظرههای تخصصی تولید و پخش شود.
وی با بیان این مطلب که بنا بر نظرسنجیهای انجام شده بیشتر مخاطبان رادیو معارف را نسل جوان تشکیل میدهند، اظهار کرد: پاسخدهی به نیازهای نسل جوان نیازمند برنامهریزیهای متنوع است، از این رو در آینده نزدیک برنامه پیوند با محور بررسی دلایل جدایی زوجهای جوان پس از مدت کوتاهی از ازدواج مورد بحث و بررسی کارشناسانه قرار میگیرد.
وی درباره رویکرد رادیو معارف در تولید برنامههای پاسخدهنده به شبهات مرتبط با دین اعلام کرد: شخص یا دستگاه خاص در این برنامهها مورد توجه قرار نمیگیرد بلکه تلاش میشود بدون هرگونه حاشیهسازی مسایل مبتلابه جامعه به بحث گذاشته شود و از ورود شبهات سوء جلوگیری شود.
حجتالاسلام لطفی نیاسر درباره محورهای تولید نمایش در رادیو معارف عنوان کرد: تاریخ اسلام شامل سیره عملی اهل بیت (ع) در کنار مفاهیم دینی که فضای واقعی و زندگی روزمره مردم را ترسیم میکند دو محور اصلی تولید نمایشهای رادیویی در شبکه رادیویی معارف است.
وی با اشاره به اعمال نوآوریهای خاص برای جلب نظر مخاطبان در فضای داغ رقابت رسانهای خاطرنشان کرد: البته باید توجه داشت که در حوزه دین مباحث تکراری وجود ندارد مگر برای اتقان اعتقادات و اندیشهها اما رادیو معارف از طریق تنوع قالبی و ساختاری ورود به حوزههای مغفول مانده دینی و استفاده از کارشناسان متنوع میکوشد بیشترین مخاطبان را جذب کند.
بنا بر این گزارش، عارفانی، مدیر گروه خبر و برنامههای سیاسی رادیو معارف نیز در ادامه این نشست با بیان این مطلب که این گروه مستقل از معاونت سیاسی رسانه ملی فعالیت میکند، گفت: خبرهای جهان اسلام، خبرهای علمی و فرهنگی، اخبار سیاسی و اخبار مرتبط با حوزههای علمیه چهار بخش عمومی و تخصصی گروه خبر رادیو معارف را تشکیل میدهند.
وی با اشاره به رخ دادن بیداری اسلامی در منطقه طی ماههای گذشته یادآور شد: همسو با شدت گرفتن این موضوع مجله خبری رادیو معارف حوادث منطقهای را تحلیل کرده و با توجه به تأثیرگذاری این جریان بر مسئله فلسطین میکوشد در برنامههای مختلف این مهم را تبیین و تحلیل کند.
عارفانی تصریح کرد: اهمیت جریان بیداری اسلامی و نیاز به انعکاس گسترده رسانهای از آن زمینه تولید پنج هزار خبر، تحلیل و مصاحبه از آن را در رادیو معارف در بازه زمانی چند ماهه فراهم کرده است.
شایان ذکر است، آیین تجلیل از معارفنگاران برتر سهشنبه پنجم مهر با حضور حجتالاسلام والمسلمین لطفی نیاسر مدیر شبکه رادیویی معارف و اصحاب رسانههای جمعی در ساختمان شهدای رادیوی رسانه ملی برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما