نسخه بازسازی‌شده «بازمانده» رونمایی شد/ مرور خاطراتِ زنده‌یاد سیف‌الله داد

خبرگزاری شبستان: برنامه نمایش نسخه مرمت شده «بازمانده» ساخته زنده‌یاد سیف‌الله داد با حضور دو نفر از عوامل این فیلم و مسئولان جشنواره جهانی فیلم فجر برگزار شد و آنها از نحوه ساخت این فیلم و خاطراتشان با سیف‌الله داد سخن گفتند.

به گزارش ستاد خبری سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر، نمایش نسخه مرمت‌شده فیلم «بازمانده» با حضور رضا میرکریمی دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر، سیف‌الله صمدیان مدیر رویدادهای ویژه جشنواره، منوچهر محمدی تهیه‌کننده «بازمانده» و علیرضا زرین‌دست فیلم‌بردار این فیلم عصر یکشنبه ۲ اردیبهشت ماه در سالن شماره ۳ چارسو برگزار شد.

سیف‌الله صمدیان پیش از نمایش فیلم «بازمانده» گفت: ما نمایش یک فیلم خاص از یک فیلم‌ساز خاص را داریم. «بازمانده» فیلمی خاص است چون در تاریخ سینمای ایران باقی می‌ماند و کارگردان آن نیز خاص است چون اثرش ماندگار شده ولی متاسفانه خودش دیگر در بین ما حضور ندارد.

مدیر رویدادهای ویژه جشنواره جهانی فیلم فجر ادامه داد: امروز برای اولین بار نسخه مرمت‌شده «بازمانده» در این سالن نمایش داده می‌شود و خوشبختانه امروز دو نفر از اهالی بازمانده اینجا هستند.

صمدیان قبل از پخش فیلم، مخاطبان را به تماشای یک مالتی‌مدیا دعوت و عنوان کرد: ما امسال به صورت موازی نمایشگاه عکسی از آلفرد یعقوب‌زاده عکاس ایرانی داریم. او ۲۸ سال درباره فلسطین کار کرده است و ما امسال نمایشگاهی از او با نام «انتفاضه» در گالری شماره ۱۴ داریم.

او اضافه کرد: اکنون یک مالتی‌مدیای چهار دقیقه‌ای از فضای آن سال‌های فلسطین براساس عکس‌های آلفرد یعقوب‌زاده نمایش داده می‌شود.

بعد از پخش مالتی‌مدیایی که موسیقی آن از موسیقی متن فیلم «بازمانده» ساخته مجید انتظامی گرفته شده بود، صمدیان از دیگر عوامل «بازمانده» دعوت کرد تا روی سن بیاید.

منوچهر محمدی در سخنان کوتاهی عنوان کرد: حضور من در اینجا به عنوان تهیه‌کننده فیلم «بازمانده» به دلیل پاسداشت کارگردانی است که کم فیلم ساخت اما فیلم‌های خوبی ساخت و اگرچه آقای داد رفت اما اثری ساخت که بین ما ماند.

محمدی ادامه داد: من باید گواهی دهم که در طول ۶ ماه که در سوریه بودیم او با تک تک سلول‌هایش این فیلم را ساخت.

این تهیه‌کننده اظهار کرد: من و سیف‌الله داد وجب به وجب تمام سوریه را برای لوکیشن‌های فیلم گشتیم. سوریه کشوری بسیار زیبا با تمدنی دیدنی بود و من این روزها که اوضاع دمشق، حلب و پالمیرا را می‌بینم خیلی تاسف می‌خورم. سوری‌ها تمدن زیبایی دارند که یک رفتار جاهلی با استفاده از نام اسلام به صورت دگم همه آن زیبایی‌ها را نابود کرده و من خوشحالم «بازمانده» بخش‌هایی از این زیبایی را ثبت کرده است.

علیرضا زرین‌دست مدیر فیلم‌برداری این اثر نیز در سخنانی بیان کرد: شخصیت‌هایی چون فخرالدین انوار و سیدمحمد بهشتی بعد از دهه ۶۰ سینمای جدیدی را پی‌ریزی کردند که ویژگی آن حمایتی بود. در آن دوره سینمای ایران متحول شد و سینمایی قابل توجه در خارج از کشور به وجود آمد.

او ادامه داد: یکی از تولیداتی که در دوران این ۲ شخصیت ساخته شد «بازمانده» بود.

زرین‌دست با اشاره به همکاری با عوامل خارجی برای ساخت «بازمانده» تصریح کرد: بخش جذاب این همکاری، بازیگران سوری بودند.

این فیلم‌بردار سینمای ایران اضافه کرد: در روزهای اول فیلم‌برداری من به عنوان مدیر فیلم‌برداری نسبت به سیف‌الله داد گارد داشتم و فکر می‌کردم خواسته‌های او دیکتاتورمابانه است ولی وقتی مدتی گذشت فهمیدم چنین تفکری در او وجود ندارد.

زرین‌دست در پایان سخنانش گفت: او با ذهن آماده درباره سکانس‌ها به صحنه می‌آمد و حاصل شخصیتی که او از خودش به جا گذاشت، فیلم «بازمانده» است. به نظرم فیلم خوب ساختن از فرستادن انسان به هوا هم سخت‌تر است و سیف‌الله داد این فیلم را به خوبی ساخت.

در این مراسم سیدرضا میرکریمی دبیر جشنواره درباره سیف‌الله داد گفت: خاطرات زیادی از سیف‌الله داد برایم زنده شد که هیچ یک را اکنون تعریف نمی‌کنم اما این فیلم همان زمان هم تاثیر خود را روی من گذاشت.

او ادامه داد: این فیلم مدیون سه نفر است که دو نفرشان اکنون حصور دارند. تهیه‌کنندگی این فیلم جزو معدود آثاری است که با پروداکشن جدی در خارج از کشور رخ داد.

میرکریمی اظهار کرد: حضور زرین‌دست و غنای تصویری کار او به ماندگاری‌‌ فیلم کمک کرد.

او با اشاره به شعارهایی که درباره حمایت از فلسطین داده می‌شود، بیان کرد: آن زمان بسیاری بودند که شعار حمایت از فلسطین می‌دادند اما کاری نکردند ولی سیف‌الله داد از آنها بود که شعار نمی‌داد اما رفت کاری کارستان کرد.

دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر ادامه داد: حتی چند کشور عربی هم که به ظاهر شعار حمایت از فلسطین می‌دادند دیگر حمایتی نکردند و حالا سخت است که ببینیم این درد هم‌چنان جاری است و کسی اعتنایی به آن ندارد.

میرکریمی درپایان سخنانش عنوان کرد: از صمدیان ممنونم که کارهای سخت را بر عهده می‌گیرد. یک نمایشگاه عکس این‌جا برپا شده است که فقط ذهن سیف‌الله صمدیان می‌تواند چنین نمایشگاهی از تاریخ سینمای ایران را جمع‌آوری کند.

صمدیان در پایان مخاطبان را به تماشای فیلم دعوت و بیان کرد: این اثر چهارمین فیلم بازسازی شده از تاریخ سینمای ایران است که در جشنواره نمایش می‌دهیم. پیش از این «گاو»، «باد صبا» و «ناخدا خورشید» فیلم‌هایی بودند که مرمت شدند و در دوره‌های قبلی جشنواره به نمایش درآمدند.

آدرس سایت رسمی جشنواره Fajriff.com و پست الکترونیکی جشنواره Info@Fajriff.com است.

سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر ۱۹ تا ۲۷ آوریل ۲۰۱۸ (۳۰ فروردین تا ۷ اردیبهشت ۱۳۹۷) به دبیری سیدرضا میرکریمی در تهران در حال برگزاری است.

کد خبر 701117

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha