به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، دریاچه ارومیه، اخبار کاهش آب آن و در واقع به اغما رفتن نگین فیروزه ای آذربایجان، موضوعاتی است که اذهان عمومی را درگیر خود کرده است؛ اما دولت و مسئولین ترجیح دادند بدون هیچ سر و صدایی، آرام از کنار آن عبور کنند.
اما کاهش روزانه آب دریاچه و حساسیت های ایجاد شده نسبت به دریاچه ارومیه سبب شد تا مسئولین، روبه روی مردم قرار گرفته و به مشکلات ایجاد شده توجیح ارائه دهند چرا که هیچ جواب قانع کننده ای ندارند.
سال 92 یکی از سال هایی بود که حسن روحانی همراه با معصومه ابتکار، با اقدامات نمایشی، دومین دریاچه شور جهان را به عنوان اولویت نخست دولت طرح کرده و وعده های بسیاری در این راستا داده شد؛ همین حرکت برای کسب رای مردم آذربایجان در انتخابات ریاست جمهوری کافی بود.
مرثیه های بسیاری برای دریاچه شوربخت ارومیه خوانده شد و در پی همین مرثیه ها، ستادی با عنوان ستاد احیای دریاچه ارومیه تشکیل و بودجه های گزافی به تصویب رسید.
از سال 93 تا 96 شاهد تصویب میلیاردها اعتبار برای احیا دریاچه ارومیه بوده ایم، اما آیا با تخصیص این ارقام شگفت انگیز، اقدامی هم در این راستا صورت گرفته است و یا تمام این ارقام برای جلسات و همایش ها صرف شده است؟!
در آبان ماه 96 شاهد کاهش شگفت آور 300 کیلومتری آب در مدت 40 روز بوده ایم و همین یک دلیل برای تشدید نگرانی ها کافی بود؛ چراکه نه تنها دریاچه احیا نشد بلکه با کاهش بی سابقه آن و منفی نگری در دیدگاه های مردمی نسبت به قبول مسئولیت توسط دولت مردان، ترویج داده شد.
فرهاد سرخوش، مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه در مصاحبه ای با اشاره به وضعیت دریاچه گفت: در فروردین ماه 97، با کاهش دو سانتی متری آب دریاچه مواجه شده و به رقم 1270.74 رسیده بودیم.
وی با بیان این که وسعت دریاچه کاهش یافته است افزود: حجم آب نیز به 40 میلیون مترمکعب کاهش و به یک میلیارد و 990 میلیون متر مکعب رسیده بود.
سرخوش ادامه داد: در زمان مشابه سال 96، رقم دو میلیارد و 30 میلیون متر مکعب به ثبت رسیده بود.
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور در سفر به ارومیه در فروردین ماه امسال گفت: وسعت دریاچه 11 کیلومتر کاهش یافته و به دو هزار و 219.51 کیلومتر رسیده است.
وی با اشاره به این که در سال گذشته وسعت دریاچه ارومیه دو هزار و 230.98 هزار کیلومتر گزارش شده بود تصریح کرد: آب دریاچه در مقایسه با فروردین سال گذشته، 20 میلیون متر مکعب کاهش و رقم یک میلیارد و 880 میلیون مترمکعب ثبت شده است.
نادر قاضی پور، نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز با حضور در منظره شبکه یک با موضوع دریاچه ارومیه اظهار کرد: ستاد احیای دریاچه ارومیه تاکنون اقدامی برای احیای دریاچه ارومیه انجام نداده است و تمام پول های دریافتی به بستن قراردادهای تبلیغاتی در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس هزینه شد.
وی با بیان این که ستاد احیا تاکنون کاری به پیش نبرده و تمام این اقدامات فقط در ظاهر است، ادامه داد: معاون رئیس جمهور در شهریور ماه که آبی در سطح دریاچه ارومیه وجود ندارد به این شهر سفر کرده و برا احیای دریاچه برنامه ریزی کند.
کنفرانس ها، مناظره ها، جلسات و همایش های بسیاری در همین راستا شکل گرفته است که سرانجام همه آن ها یا درخواست بودجه اضافی و یا توجیح اشتباهاتی است که تاکنون انجام گرفته است.
پرویز کردوانی، پدر کویرشناسی ایران نیز با قاطعیت به عدم احیای دریاچه ارومیه اشاره کرده و گفته است: بگذارید دریاچه خشک شود.
اما سوالی که اذهان را درگیر کرده این است که آیا در کنار تمام مشکلات اقتصادی و معیشیتی، تمام مناطق آسیب دیده محیط زیست، بدین گونه احیا خواهد شد؟
نظر شما