هدفمند کردن یارانه‌ها ابزاری برای برپایی قسط و عدل در جامعه است

امامی کاشانی، هدفمند کردن یارانه‌ها را طرحی برای فعال شدن اقتصاد ، سرمایه‌گذاری و بیداری مردم و اغنیا خواند و گفت: تحقق قسط و عدل در گرو اجرای این طرح است و همه قوای کشور باید در اجرای آن دولت را یاری کنند.

به گزارش خبرنگار شبستان، آیت الله امامی کاشانی، خطیب موقت این هفته نماز جمعه تهران با بیان اینکه وقتی اسلام طلوع کرد با فرهنگ، اقتصاد و سیاست‌اش توانست بسیاری از نقاط روی زمین را بگیرد و شاهد استقبال انسان‌هایی باشد که در زیر فشار حکومت‌های باطل بودند، گفت: سیر تاریخی تمدن اسلام تا قرن پنجم هجری است، اما بعد از آن به سمت سقوط پیش رفت چرایی این سقوط بحث جداگانه‌ای می‌طلبد اما حقیقت این است که اگر به دستورات اسلام برگردیم می‌توانیم نقاط تحول این تمدن را پیدا کرده و در جامعه خود ایجاد کنیم.

 

وی در ادامه با اشاره به ابعاد مختلف اقتصاد اسلامی، اظهار داشت: خداوند در قرآن می‌فرماید که عدل و قسط بخشی از اقتصاد اسلامی است، باید درست وزن کرد و باید ترازو نیز باید درست باشد. درست بودن میزان همان قسطی است که خدا بر تحقق آن تاکید کرده است. وقتی دنبال قسط می‌رویم به این نتیجه می‌رسیم که جامعه اسلامی باید اقتصاد درست داشته باشد، جوان‌ها مشغول کار باشند و امر ازدواج به آسانی صورت پذیرد.

 

وی با تأکید بر اینکه بیماری‌های زیادی در اقتصاد ماست، افزود: یکی از همین بیماری‌ها یارانه‌ها هستند که به فقیر و غنی داده می‌شود، هدفمندی یارانه‌ها باعث می‌شود که اغنیا به فکر سرمایه‌گذاری باشند و ایجاد اشتغال کنند، این امری است که می‌توانیم با آن به پنج قرن اول اسلام برگردیم که جمهوری اسلامی ایران با انقلاب خود در این مسیر گام برداشته است.

 

آیت‌الله امامی کاشانی با بیان اینکه هدفمندی یارانه‌ها یک جراحی بزرگ اقتصادی است و همه باید کمک کنیم که این طرح با موفقیت طی شود، ظرافت و دقت هرچه بیشتر دولت، همکاری قوا بخصوص مجلس، همکاری فرهیختگان و آگاهان به اقتصاد و پذیرفتن توصیه‌های دولت در چگونگی اجرای این طرح را از ملزومات اجرای این طرح دانست.

 

وی تصریح کرد: برپایی قسط در جامعه کمک همگان را می‌طلبد و با موفقیت در اجرای این طرح قدم بزرگی در اصلاح اقتصاد بیمار کشور برداشته خواهد شد. در تمدن اسلامی دشمن دنبال این بود که بساطی بگسترد، که فساد آور باشد و جوانان و دانشمندان را کنار بزند، امروز نیز آنها این فرمول را پیاده می‌کنند، ترور استادان دانشگاه و جنایت در چابهار از جمله این توطئه هاست.

 

حجت‌الاسلام امامی کاشانی اسلام را شاکله هویت کشور های اسلامی و مسلمانان خواند و تصریح کرد: دشمن درصدد نابودی ارزش‌های اسلامی است و ما با تبعیت از رهنمودهای قرآن و احادیثی که از اهل بیت (ع) داریم، باید این هویت را حفظ کنیم، کتاب‌های آسمانی دیگر مانند انجیل تحریف شده اند و دستورات زندگی نیز در آنها بیان نشده، به همین دلیل است که مسیحیت امروز به افتضاح کشیده شده، ما در چنین شرایطی جز به اسلام به کجا می‌توانیم پناه ببریم؟

 

وی اختلاف میان مسلمانان را از دیگر خواسته‌های دشمن برشمرد و اضافه کرد: دشمن عرب و عجم و فارس ایجاد کرد؛ در کشور اسلامی که قانون زیبا دارد، رهبرش در مسیر درست، اسلام را پیش می‌برد و بنیان‌گذارش امام راحل است، باید وحدت‌ حفظ شود و همه همدل باشند، اختلاف ریشه جامعه را از بین می‌برد، اختلاف سلیقه‌ها به جای خود ولی نباید تبدیل به فتنه شود، جای تأسف بود که جامعه ما سال گذشته دچار تشتت شد که تکرار نشدن این مسایل بیداری می‌خواهد.

 

خطیب موقت نماز جمعه تهران در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سوم دی، روز آمار، نقش اداره آمار را در هدفمند کردن یارانه‌ها مؤثر دانست و گفت: این اداره با کدبندی و ایجاد ساختار فعالیت زیادی داشته است و مردم باید همکاری های لازم را برای دادن اطلاعات با این اداره داشته باشند.

 

وی همچنین در ادامه با اشاره به سالروز کشف هواپیماربایی سال 63 و دستگیری عوامل آن از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فعالیت های این نیرو را در خنثی سازی توطئه هواپیما ربایان، ارزشمند توصیف کرد.

 

حجت‌الاسلام امامی کاشانی در بخش دیگری از سخنانش به مناسبت سالگرد نهضت سوادآموزی خاطرنشان کرد: این سازمان زحمات زیادی برای سواد آموزی متحمل شد و باید دولت و مجلس این سازمان خدوم را کمک کنند و  مردمی هم که سواد خواندن و نوشتن ندارند باید از فرصت ایجاد شده برای سوادآموزی استفاده کنند.

 

وی در پایان سخنان خود در خطبه دوم به حرکت خانواده امام حسین (ع) از کوفه به شام و پرچم‌داری حضرت زینب (س) اشاره کرد و یادآور شد: "امام حسین (ع) در روز عاشورا به حضرت سجاد (ع) فرمود که شما رهبر نهضت هستید، اما اراده خدا بر این قرار گرفته که شما بیمار باشید و حضرت زینب این کاروان را هدایت کند"

 

امام جمعه موقت تهران کلمه زینب کبری (س) دنیایی از ارزش خواند و متذکر شد: حضرت زینب (س) خطاب به یزید فرمود تو هر کاری در کربلا کردی به خودت کردی و روزی خواهد آمد که باید جوابگو باشی. تو کوچک‌تر از آن هستی که دختر علی با تو حرف بزند و تو را توبیخ کند اما مشکلات به اینجا رسید ما اسیر شدیم و باعث شد که با تو حرف بزنم. وقتی به دل سوخته زن‌ها و بچه‌ها نگاه می‌کنم برای آرام‌کردن آنها تو را ملامت می‌کنم وگرنه تو لایق ملامت نیستی.

 

آیت‌الله امامی کاشانی همچنین در خطبه اول نماز جمعه این هفته تهران یکی از اصول مهم اخلاقی را درست فکر کردن خواند و بیان داشت: اگر انسان درست فکر کند از این عالم بهره خوبی می‌برد و در غیر این صورت زندگی‌اش تباه می‌شود. امام رضا (ع) در این‌باره فرموده‌اند عبادت به نماز و روزه زیاد نیست، عبادت به تفکر در امر خداست.

 

آیت‌الله امامی کاشانی ادامه داد: اولین تفکری که در زمین رخ داد و غلط بود فکر قابیل در کشیدن نقشه برای قتل برادرش بود که بعد پشیمان شد و با دیدن حفر گودالی توسط کلاغ با خود گفت من چه انسانی هستم، انسان باید خوب فکر بکند.

خطیب نماز جمعه تهران اعلام کرد: اگر انسان با معیار و توجه به خدا فکر کند که برای چه آفریده شده، چه باید بکند، این سخنی که می‌گوید، مالی که می‌خورد و قلمی که می‌زند چگونه است و فکرش در مسیر توحید باشد او را بزرگ می‌کند. اگر فکر انسان با عقل، تقوا و خوف به خدا پیش رفت درست عمل کرده است وگرنه سقوط می‌کند.

 

وی در ادامه فرازی از دعای کمیل را در مورد اهمیت تفکر خواند و گفت: در بخشی از این دعا چنین آمده است "خدایا من به دنبال هوای نفس رفته‌ام و از تو نترسیدم، از اینکه دشمن و شیطان برایم نقشه می‌کشید از تو خوف نداشتم، هم شیطان مرا مغرور کرد و هم قضا و قدر تو مرا در انجام عمل اشتباهم یاری کرد که قضای الهی این‌گونه است که وقتی اراده به کاری کنید خدا تو را در آن امر یاری می‌کند، من به حدود تو تجاوز کردم، تو اسباب خیر و شر و اختیار برایم قرار داده‌ای و راه توبه را برایم باز گذاشتی، من تو را ستایش می‌کنم برای تمام این عوامل که آفریده‌ای و قضا و قدر تو که باعث شد سقوط کنم عاملی نمی‌شود که برای تو حجتی داشته باشم، تو تمام راه را به من نشان داده‌ای و من حجتی برای تو ندارم."

 

آیت‌الله امامی کاشانی خطاب به نمازگزاران گفت: کسی از دین ابراهیم و قوانین فطرت عدول می‌کند که عقلش را از دست داده باشد. اگر فکر انسان گل بود، گلستان می‌شود، اما اگر خار شد هیزمی در زیرزمین می‌شود که آتش می‌گیرد و دود می‌کند. فکر درست و غلط جزء ذات انسان و دلیلی بر مختار بودن ماست، بنابراین اید درست فکر کرد و زندگی را درست فهمید.

 

وی تصریح کرد: قدرت قابیلی بر انسان غلبه می‌کند و فقط وقتی انسان به ریسمان الهی و عقل چنگ می زند، می‌تواند از این قدرت فرار کند، آن وقت است که حافظه و استعداد به مدد وی می آید و او را در مسیر خدا قرار می‌دهد.

 

پایان پیام/

کد خبر 7006

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha