به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، ابراهیم بای سلامی امروز (28 فروردین) در افتتاحیه دهمین کنگره انجمن ژئوپلیتیک و دومین همایش ملی جغرافیا و برنامه ریزی مناطق مرزی ایران اظهار کرد: باید از بحث ژئوپلیتیک برای تقویت خود آن به ژئوکونومیک گذار کنیم تا تحولات اقتصادی را داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه ایران در یک بن بست تاریخی و حصارآهنین بدون نفوذ و یا کم نفوذ است و با یک اقدام ژئوپلیتیکی کلان در عرصه بین الملل از چین و هند فاصله گرفتیم، افزود: ژئوپلیتیک با رویکردهای سیاسی و ایدئولوژیکی نقش موثری در عقب ماندگی شرق ایران داشته است و در دوران جنگ سرد این فوق العاده پر اهمیت بوده است.
مدیرعامل شرکت رفاه و گردشگری تامین اجتماعی با بیان اینکه اقتصاد به عنوان یک قدرت نرم مانند فرهنگ نفوذپذیری و نفوذناپذیری کشورها را نشان می دهد، گفت: امروز در محور شرق ایران کنونی مسئله ژئوپلیتیکی تثبیت شده است و نمی توان ادعا کرد که تحولی در افغانستان، پاکستان و ترکمنستان اتفاق بیفتد و توانایی نفوذ ما در این سه کشور خیلی دشوار است و مجبور هستیم در میان مدت به درون نگاه کنیم.
وی با اشاره به اینکه اکنون بستر آماده توسعه است، بیان کرد: باید برای توسعه این منطقه خود مردم و مدیران منطقه تلاش کنند و در محیط و مباحث انسانی و جمعیتی باید تغییرات اساسی را بر مبنای داشته هایمان داشته باشیم.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه باید تعیین راهبرد و برنامه ریزی برای توسعه شود، گفت: باید بحث زیرساخت راه آهن و فرودگاه را جدی بگیریم تا بتوانیم در سطح کشور حضور داشته باشیم.
بای سلامی با بیان اینکه انتقال آب گران و تقریباً محال است، افزود: در خراسان جنوبی پتانسیل ها و ظرفیت های فراوانی دارد اما ژئوکونومیک با انسان ها و مشارکت محلی اتفاق می افتد و ما باید به توانمندی نیروی انسانی توجه کنیم.
نظر شما