راه‌اندازی بخش زنان، کودکان  و نوجوانان در موزه انقلاب اسلامی/تا سال ۱۴۰۴ در هر استان یک موزه

خبرگزاری شبستان:مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی از راه‌اندازی بخش کودک و زنان در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس خبر داد و گفت: همچنین تا سال ۱۴۰۴ در هر استان یک موزه راه‌اندازی می‌شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، اصغر جعفری، مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس امروز در نشست خبری با اشاره به اقدامات سال گذشته گفت: یکی از اقدامات ما در سال گذشته توسعه زمین بازدید موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بود که در شش ماهه دوم سال 37 درصد در این زمینه رشد داشتیم و همچنین در بخش بین المللی و بازدیدکنندگان خارجی نیز بیش از 80 درصد شاهد رشد بودیم که بیشتر شامل بازدیدکنندگان نخبه و اندیشمندان خارجی می شد.

 

وی بیان کرد: با توجه به اینکه امسال چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی می باشد می توانیم سال جاری را آغاز نهضت انقلاب بنامیم.

 

وی از افتتاح 10 مرکز فرهنگی در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در سال گذشته خبر داد و افزود: امسال نیز این میزان به 15 مرکز افزایش خواهد یافت.

 

جعفری در ادامه افزود: تا سال 1404 در هر استان یک موزه راه اندازی خواهد شد. این حلقه موزه ها باید ایجاد شود و یک هم افزایی به وجود آید.

 

مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از راه اندازی بخش های انقلاب اسلامی، مقاومت، کودکان و نوجوانان ،زنان  و دفاع مقدس در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در دهه فجر خبر داد. 

 

وی اظهار کرد: برگزاری سلسله نشست های فرهنگی هنری 40 شاهد از جمله برنامه های ما در سال جاری است که یک جلسه آن دو هفته گذشته برگزار شد. این نشست ها در خصوص بررسی 40 سال هنر و ادبیات انقلاب اسلامی است.

 

مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از برگزاری همایش ملی گفتمان انقلاب اسلامی در سال جاری خبر داد و افزود: همچنین بازسازی و اصلاح فیزیکی و فضای بیرونی موزه نیز از دیگر برنامه های ما در سال جاری است.

 

جعفری انتشار فصلنامه های علمی و ماهنامه های هنری و تولید 10 اثر فاخر در سینمای پنج بعدی را از دیگر برنامه های امسال برشمرد.

 

وی اظهار کرد: همچنین توسعه گردشگری انقلاب اسلامی و راهیان نور در دستور کار ما قرار دارد که قرار است این کار با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی انجام شود که امیدواریم با شکل گیری حلقه گردشگری این موضوع را احیا کنیم.

 

جعفری با بیان اینکه توسعه کتابخانه تخصصی موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را در دستور کار داریم، افزود: ما بزرگترین کتابخانه کشور را داریم و بالغ بر 22 هزار جلد کتاب در این کتابخانه نگهداری می شود و قصد داریم این بخش را در سال جاری نیز تقویت کنیم.

 

مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با اشاره به حمایت از پایان نامه‌های ارشد و دکتری با موضوع دفاع مقدس بیان کرد: سال گذشته ما با وزارت علوم و تمام دانشگاه های کشور مکاتبه کردیم که باغ موزه انقلاب اسلامی از پایان نامه هایی با محتوای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس حمایت می کند که برای کارشناسی ارشد 4 میلیون و دکتری 6 میلیون تومان کمک می کنیم، ضمن اینکه مشاوره های رایگان نیز به این دانشجویان ارایه می شود و همچنین آنها می توانند از ظرفیت بخش اسناد موزه نیز استفاده کنند و اگر لازم باشد آنها را جهت استفاده از ظرفیتشان به سایر دستگا ها معرفی می کنیم.

 

وی در ادامه افزود: یکی دیگر از برنامه های ما بخش گسترده نهضت ترجمه و چاپ کتاب های تاریخی در حوزه کودک و نوجوان است. ما در شش ماهه سال گذشته پنج عنوان از کتاب هایمان به زبان اردو و انگلیسی ترجمه و در اختیار علاقه مندان قرار گرفت. امسال در این زمینه تلاش بیشتری با بهره گیری از همکاری ناشران خارجی و داخلی خواهیم  داشت تا بتوانیم یک حرکت گسترده ای را در بحث ترجمه موزه داشته باشیم.

 

مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس گفت: ما در انتشار تاریخی شفاهی بیش از 3 هزار جلسه تاریخ شفاهی فرماندهان ارشد دفاع مقدس را داریم که در موزه مورد گفتگو قرار گرفته و ضبط شده است.

 

جعفری افزود: همکاری دیگری با خانه کتاب وزارت ارشاد انقلاب اسلامی داشتیم که در آینده ای نزدیک تفاهم نامه آن امضا خواهد شد، بحث آن معرفی کتاب هایی است که در حوزه انقلاب اسلامی در جهان منتشر می شود و طرحی را در خصوص معرفی کتاب سال در حوزه انقلاب اسلامی دنبال می کنیم که در کشورهای خارجی چاپ شده است.

 

وی با اشاره به بخش موسیقی موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تصریح کرد: موسیقی یکی از بخش های موثر و تاثیرگذار موزه دفاع مقدس انقلاب اسلامی است. ما سال گذشته با همکاری سازمان هنری و سینمایی دفاع مقدس اولین جشنواره موسیقی نیروهای مسلح با عنوان ترنم فتح را برگزار کردیم که خوشبختانه بازتاب بسیار خوبی داشت و برای اولین بار در دهه مبارک فجر در دوازدهم بهمن 12 گروه موسیقی در 12 نقطه تهران  نواخته شد.

 

وی تصریح کرد:  40 نشست برگزار خواهیم کرد که تعدادی از این نشست ها مربوط به حوزه موسیقی خواهد بود و برای سال جدید نیز پیش بینی کردیم که بتوانیم تولیداتی را در حوزه موسیقی با مجموعه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های اسلامی  داشته باشیم. در حوزه گردشگری نیز یک شورای راهبردی ایجاد کردیم که تمامی بزرگان حوزه گردشگران بخش خصوصی ،روسای صنفی هتلداران، تورها و مدیران گردشگری، سازمان گردشگری و برخی اساتید دانشگاه ها مکاتبه ای داشتیم، خوشبختانه آنها نیز همکاری خوبی داشتند، بنا داریم این بخش را با بهره گیری از ظرفیت بخش خصوصی تقویت کنیم چون بخش دولتی توان این کار را ندارد لذا عمده گردشگری ما مربوط به بخش خصوصی است و مصالح آنها نیز در این طرح دیده شده است.

 

وی اظهار کرد: خوشبختانه ما با همکاری بخش گردشگری مجموعه صنفی گردشگری در سال گذشته در نمایشگاه گردشگری جمهوری اسلامی حضور خواهیم یافت ضمن اینکه اطلاعات موزه در کتاب گردشگری سایر کشورهای جهان نیز چاپ خواهد شد در کتاب گردشگری آلمان چاپ شده است لذا ما بیشترین گردشگران آلمانی را دربین گردشگران کشورهای خارجی داریم ، بخش خصوصی نیز در این مجموعه فعال است. در آبادان و خرمشهر با همکاری و هماهنگی منطقه اروند برنامه ریزی صورت گرفته است که جدا از یادمان هایی که امروز راهیان نور استفاده می کنند بخشی از روستاهای هدف هم تعریف شده است که گردشگران ما بتوانند در روستاها هم از مناطق ویژه گردشگری که در حوزه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی فعالیت می کند، بازدید کنند.

 

وی در ادامه افزود: ما سال گذشته دو نشست پیرامون شب شعر و شب خاطره ها برگزار کردیم. بنای ما این است که این نشست ها منجر به شکل گیری انجمن های تخصصی و حوزه های مختلف فرهنگی و هنری شود. ما در بخش های مختلف انجمن هایی را ایجاد خواهیم کرد که بتوانیم این حرکت را نظام‌مند کنیم. با برخی از شبکه های تلویزیونی نیز هماهنگی شده است که این جلسات و نشست ها پخش شود.

 

وی گفت: همچنین ما اکران و نمایش فیلم های دفاع مقدس را تدارک دیدیم که در دهه فجر سال گذشته مرحوم ملاقلی پور و کاسه ساز معرفی شدند. در زمینه تئاتر نیز برنامه ریزی هایی صورت گرفته است.

 

مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس افزود: حدود 40 رساله و پایان نامه ارشد با حمایت دفاع مقدس دفاع شده است که مقدمه چاپ این آثار در حال فراهم شدن است. سال گذشته نیز 100 درخواست از دانشگاه های مختلف کشور داشتیم که حدود 30 تا از این پایان نامه ها تسهیل شده و اکنون در مراحل پایانی قرار دارد.

 

جعفری تصریح کرد: زمین هایی که برای موزه اختصاص داده می شود، رایگان است و بخشی از آن از محل کمک های خود استان و بخشی از ساخت را هم منابع استانی و بخشی دیگر توسط بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس تامین می شود اما مساحت زمین های واگذارشده متفاوت است به عنوان مثال مساحت موزه دفاع مقدس استان مازندران دو هزار هکتار است. خوشبختانه استانداران استان ها، دستگاه های مختلف و نیروهای مسلح و سازمان حفظ و نشر آثار و ارزش های دفاع مقدس کار مشترکی را آغاز کردند که همه آنها در این زمینه با یکدیگر همکاری دارند.

 

مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی با بیان اینکه بازدیدکنندگان ما از موزه در فصل تابستان افزایش می یابد، افزود: با توجه به اینکه برخی از شهروندان به دلیل مشغله کاری نمی توانند در روز از موزه بازدید کنند لذا ما برنامه ریزی کردیم که شیفت شبانه را برای موزه تعریف کنیم تا این افراد نیز بتوانند از موزه بازدید داشته باشندبا اجرای این طرح کار تالارها تا ۱۰ شب خواهد بود ضمن اینکه از پیشکسوتان دفاع مقدس و انقلاب اسلامی برای بازدیدکنندگان در شهر روایتگری خواهند کرد.

 

جعفری با اشاره به فعالیت یادمان های موزه گفت: یکی از فعالیت هایی که ما در ایام نوروز داشتیم تقویت بخش راهیان نور بود. مادر یادمان عمار یاسر در موزه انقلاب اسلامی خرمشهر پذیرای بازدیدکنندگان بودیم امسال برای اولین بار یادمان والفجر یک را در آنجا تحویل گرفتیم و عملا به عنوان یادمان موزه تلقی می شود یکی از مناطق بکر و بسیار زیبای مجموعه دفاع مقدس است.

 

جعفری در ادامه افزود: امسال موفق شدیم همزمان 70 نفر از هنرمندان شاخص کشور را به راهیان نور دعوت کنیم که برنامه های خوبی نیز ارایه دادند.

 

وی با بیان اینکه امسال برای اولین بار موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تعطیل نبود، تصریح کرد: بیشتر همکاران ما حضور داشتند. بازدیدکنندگان خوبی هم داشتیم و در روز سیزده بدر هم خانواده ها از فضای سبز موزه استفاده کردند.

 

 

 

کد خبر 700009

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha