خبرگزاری شبستان – مازندران
مازندران یکی از استان های شمالی کشور ایران و بین دریاچه خزر و کوه البرز واقع است.
زمانی بارش باران، امری طبیعی برای مازندران به شمار می آمد اما مدتی است که این آشنا به غریبه ای مبدل شده است هر چند که در چند روز گذشته شاهد بارش باران و برف در استان بوده ایم اما جوابگوی کمبود آب در برخی نقاط نیست.
سال های گذشته که باغداران مازنی به آبیاری قطره ای روی آوردند، امری تعجب انگیز بود و حتی موجب تمسخر بعضی افراد واقع می شدند چرا که در گذشته با وجود آب جاری فراوان در مازندران به آبیاری قطره ای نیاز نبود.
رودخانه ها و چشمه های خودجوش در دل کوه ها، امری طبیعی در مازندران بود اما اکنون باید امید به جوشش آبی از دلِ زمین داشت.
ما مازنی ها، بارش باران را امری طبیعی و همیشگی می دانستیم و از کودکی به آن عادت داشتیم و شعر باران را نجوا می کردیم اما اکنون آرزوی مشاهده این نعمت را در برخی مقاطع زمانی داریم.
کم آب شدن و خشک شدن برخی رودخانه ها و چشمه ها اکنون امری محال و دور از انتظار نیست چرا که نزول باران در مقایسه با سال های گذشته بسیار بسیار کم شده است.
گزارش های هواشناسی نیز حاکی از آن است که میزان بارش باران در سراسر کشور و حتی مازندران، کم شده و حتی حفر چاه های عمیق نیز جوابگوی شالیکاران نیست.
تدبیر و چاره اندیشی برای آب در مازندران ضرورت دارد چرا که با روند کاهش باران و هدر رفت بسیار این موهبت به دریا باید راهکارهای طولانی مدت برای آن از هم اکنون نظیر صرف جویی و مدیریت منابع آبی اتخاذ شود.
بنابراین باید به فکر کودکان آینده باشیم که باران را با نظاره آن، نقاشی کنند و سخن آب و باران فقط در کلام بزرگان و امری افسانه ای برای آنها مبدل نشود.
عبدالوحید توحیدی، فرماندار شهرستان سوادکوه به خبرنگار خبرگزاری شبستان در خصوص کم آبی و مدیریت این مایع حیاتی گفت: در کل کشور کم آبی وجود دارد که شهرستان سوادکوه از این قاعده مستثنی نیست.
وی با اشاره به کوهستانی بودن شهرستان سوادکوه، ادامه داد: آب این شهرستان از سر چشمه هایی نظیر چشمه و رودخانه نشات می گیرد که به طور یقین بارش کم باران بر آب این شهرستان تاثیر می گذارد.
توحیدی اظهار کرد: جلسه اول جهت رفع بحران آب در شهرستان سوادکوه تشکیل شد و تصمیماتی بر فرهنگ سازی مصرف آب و آب رسانی و همچنین آب شرب و کشاورزی و صنعتی اتخاذ گردید.
وی بیان کرد: کم آبی در شهرستان سوادکوه بیشتر در ماه های تیر و مرداد نمو می یابد که با حجم جمعیت در مناطق ییلاقی در تابستان مواجه می شویم.
توحیدی ابراز کرد: شهرستان سوادکوه چندان با کمبود آب روبرو نمی شود و کمبود منبع زیر ساخت در زمینه آب و ذخیره سازی و تحت پوشش نبودن بعضی از مناطق به کنتور، مشکلاتی را ایجاد می کند.
وی گفت: برنامه ریزی بلندمدت جهت آب و استفاده بهینه از آن باید لحاظ شود تا مردم شهرستان سوادکوه و همچنین میهمانان این شهرستان در هیچ ماهی از سال دغدغه آب نداشته باشند.
احمد حسین زادگان، معاون سیاسی و امنیتی استاندار مازندران در جلسه روز گذشته مقابله با بحران خشکسالی در این استان اقلیم این استان را رو به خشکسالی دانست و بر مدیریت این مشکل تاکید کرد.
هنگام عبور از خیابان یکی از شهرستان های استان مازندران با خانمی مواجه شدم که با لذت و شوق فراوان به گل های کاشته شده در خیابان می نگریست و با توجه به نزولات باران و برف در روزهای اخیر در مازندران هم کلام با این خانم شدم.
نجفی گفت: گل های زیبایی کاشته شده است و روح انسان را به خالق آنها رهنمون می سازد اما با وجود کمی بارش باران در درازمدت با مشکل مواجه می شویم.
وی ادامه داد: خشک شدن تعدادی از چشمه ها و کمبود آب برخی از رودخانه های بزرگ در شهرستان های مازندران، زنگ هشدار کم آبی را در این استان به صدا درآورده است که باید تدابیر لازم جهت رفع این مشکل، چاره اندیشی شود.
این شهروند مازنی با آهی که از سوز دل نشات گرفت، اظهار کرد: مشکل کم آبی برای کشاورزان به ویژه شالیکاران به طور یقین ملموس تر خواهد بود هر چند که در سال گذشته نیز برخی از برنج کاران از این موهبت کم بهره بودند و دچار خسارت شدند.
بارش باران و برف در مازندران از شنبه(25 فروردین) آغاز شده است اما با توجه به مقطعی بودن این نزولات الهی و همچنین هدر رفت زیاد آب های رودخانه ها در استان همچنان باید به فکر صرفه جویی و استفاده بهینه از آب در بخش های کشاورزی، دامداری و مصارف خانگی بود.
نزولات و موهبت های خدا در چند روز اخیر موجب صعب العبور شدن رفت و آمد در مناطق کوهستانی استان مازندران شده است اما هشدارهای هواشناسی برای تابستان گرم را باید جدی گرفت و به مدیریتاستفاده بهینه آب در روزهای آینده توجه داشت.
گزارش: معصومه علیزاده
نظر شما